Pomoć oko zaštite...

poruka: 8
|
čitano: 1.002
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć oko zaštite...

ovak,budući da sma tuljan kaj se kompova tiće i koristim ga smao radi neta bio bih zahvalan kad bi mi neko objasnio kak da se zaštitim.problem je sljedeći; više raćunala koristi jedan bežićni modem preko wireless kartice se spajam ja i još jedan komp al na tom drugom je instalirano sve ono za adsl...ugl, osoba koja koristi to drugo raćunalo upada u moje neznam na koji naćin (a boga mi ni razlog) i vidi koje stranice posječujem koja mi je šifra za logiranje u komp pa ju tu i tamo promjeni i sl---dakle,kako se mogu zaštiti od toga i sprijećiti isto?!tnx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko zaštite...
daniellvondiessel kaže...

ovak,budući da sma tuljan kaj se kompova tiće i koristim ga smao radi neta bio bih zahvalan kad bi mi neko objasnio kak da se zaštitim.problem je sljedeći; više raćunala koristi jedan bežićni modem preko wireless kartice se spajam ja i još jedan komp al na tom drugom je instalirano sve ono za adsl...ugl, osoba koja koristi to drugo raćunalo upada u moje neznam na koji naćin (a boga mi ni razlog) i vidi koje stranice posječujem koja mi je šifra za logiranje u komp pa ju tu i tamo promjeni i sl---dakle,kako se mogu zaštiti od toga i sprijećiti isto?!tnx

Pa mislim da bi trebao imati uključen FireWall ali ako ti je to netko u krugu rodbine ona bi trebalo biti dovoljno da razgovaras s tom osobom, i kako uopće znas da ti upada u računalo?

15 godina
neaktivan
Pomoć oko zaštite...

Ako bas hoces jacu zastitu skini comodo firewall.............

Kad vidim ovakav naziv teme na pamet mi pada jedino durex.............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko zaštite...

ukljućen je vatrozid.....a znam....jbga,znam...nebitno...ugl vatrozid je ukljućen cijelo vrijeme al bez bada upada...

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć oko zaštite...

Ti trebas zastiti pristup svojem wireless modemu tako da se na njega mogu spajati samo osobe koje znaju sifru.

To ti je najbolje rijesiti tako da nazoves svog internet providera i kazes mu da zelis zastiti pristup internetu preko svog wireless modema tako da se samo ti i sto ja znam tvoji ukucani koji znaju sifru mozete spajati na internet preko tog modema.

Oni ce ti objasniti proceduru.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć oko zaštite...

pošto si sam rekao da si tuljan možda ti ne  upada u samo računalo već samo u sherane foldere a njih jednostavno prestaneš djelit ako ne želiš da vidi i skine što imaš u njima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć oko zaštite...

ne dijelim te foldere...neznam di toćno upada al ugl može vidjeti i mjenjati šifru za logiranje itd...mislim da zakljućavanjem modema neću ništa postić obzirom da oboje koristimo isti modem...dakle,nešto konkretno??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko zaštite...

Moras znati kako ti upada. Moze ti upasti na tri nacina:

- u sherane foldere nemoj nishta sherati

- preko remote desktopa -iskljucite ga i promijeni shifru na nalogu

- preko nekog softwarea tipa vnc pogledaj imas li ga instaliranog

Generalno uradi jos i ovo:

- promijeni shifru na nalogu i to svim nalozima

- promijeni naziv kompa i ime workgrupe

- stavi neki firewall i to u learning mode i pitace te za svaku konekciju unutra i vani i moci ces odbiti spajane

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice