Norton Ghost - Image datoteka je manja od ...

poruka: 5
|
čitano: 1.924
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Napravio sam "Computer backup", tj. disk-image od C: particije i ispalo je sljedeće:

C: particija ima 39,4 GB podataka u sebi.

"Norton Backups" direktorij ( nalazi se na D: particiji ) ima velicinu 17,9 GB.

Jel mi moze netko objasniti zasto image ima nekih 45% velicine od podataka koje pretstavlja?

Znam da se pagefile.sys i hyberfil.sys ne ukljucuju u image i da je sam image vjerojatno komprimiran ( iako ja nisam zadao nikakvu kompresiju ), ali 45% je "sumnjivo" malo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Norton Ghost - Image datoteka je manja od ...
Šime kaže...

Napravio sam "Computer backup", tj. disk-image od C: particije i ispalo je sljedeće:

C: particija ima 39,4 GB podataka u sebi.

"Norton Backups" direktorij ( nalazi se na D: particiji ) ima velicinu 17,9 GB.

Jel mi moze netko objasniti zasto image ima nekih 45% velicine od podataka koje pretstavlja?

Znam da se pagefile.sys i hyberfil.sys ne ukljucuju u image i da je sam image vjerojatno komprimiran ( iako ja nisam zadao nikakvu kompresiju ), ali 45% je "sumnjivo" malo...

Koju verziju ghosta imas? Po defaultu kompresija je normal kod ghosta.
Kod mene Acronis True Image particija na kojem je OS je 40GB i zauzeta sa 23GB.Kad radim imaging "slika" je otprilike oko 10GB.
Znaci,kao u tvom slucaju je negde oko 45-50% velicine kada odaberem High kompression.
Ako imas mogucnost "proviri" u image i vidi sta je obuhvaceno.Na kraju uradi validaciju "slike" i vidi rezultate.
Koliko vremena ti treba da uradis imaging? 
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
neaktivan

Norton Ghost ima nekoliko vrsta kompresije.. Samo opcija None (ovisno o verziji) ti neće vršiti kompresiju.

Nisam siguran u detalje, ali pogledaj na nortonovoj stranici.

45% Meni to zvuči, prilično normalno.

Meni se sistemska particija redovito od cca 5GB backupirala na oko 2.5-3GB na high compression, ovisno šta sam instalirao, dapače i želio sam da bude što manja, no to su moja iskušenja s Ghostom.

Ali svakako pogledaj sa Ghost Explorerom, ako sumnjaš u količinu i datoteke koji su unutra.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
meni je također kompresija toliko i sve je ok.High Compresion je izbor.Tako da bi to trebalo biti to.
v_maxcpp
17 godina
autorov komentar

Kompresija je "standard", verzija programa 14.0, za izradu image-a je trebalo 15-ak minuta.

Vidim da i vi imate duplo manje image datoteke, onda OK.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice