Legalan software u tvrtci

poruka: 24
|
čitano: 7.146
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kupovanje softwarea 'vani'

Budite pozdravljeni.

Dakle ovako nekako stoje stvari. Već par mjeseci 'otvaram' biznis. Web dizajn studio.

I sada sam došao u fazu kupovanja laptopa i programa. Gledam cijene programa kod nas i okolo:

Photoshop CS5

u SAD-u 3844kn

u EU 5702kn

a u RH koja očito ima najviši standard 7,749kn.

Pitanje je mogu li ja taj, ili bilo koji drugi, program kupiti u SAD-u

i koristiti ga legalno u odrađivanju poslova za tvrtku?

edit: a bemu, smotan sam pa sam promjenio naslov poruke umjesto naslova topica :D

molim modove da promjene naslov topica u "Kupovanje softwarea 'vani'". ima više veze sa zadnjom revizijom posta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 21:35 (Dantesnake).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U Hrvatskoj postoje inspekcije znaš i one ti pregledavaju po firmama softver... Imaš PC od firme? imaš windows 7? Daj račun. Nemaš? evo ti 10k kuna kazne?

Mislim da nebi trebao imti problema s kupnjom izvana ako imaš račun i sve? zašto nebi bilo legalno?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Legalan software u tvrtci

Pa ne znam zašto ne bi bilo legalno. :D

ali pitam je li netko radio takvo što, da budem siguran. :D

17 godina
RE: Kupovanje softwarea 'vani'

naravno da mozes ali pazi da slucajno licenca nema nekakav region code u sta cisto sumnjam

Life will kill you, even if you're in a rock and roll band
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 22:32 (R4zOR229).
16 godina

A kako kupiti Photoshop CS5 u Americi? Jer koliko znam preko Adobe storea mi ne možemo kupovati?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Kupovanje softwarea 'vani'

imao ti račun iz azerbajdžana, turske ili pak hrvatske to je svejedno, nemože ti nitko ništa, bitno je da je licenca originalna i legalno nabavljena!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina

pa ak nis narucis sa nekog stora koji prodaje software box izdanje

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.7.2010 22:37 (R4zOR229).
16 godina

Mislim da carina ima svoje prste u ovome, jer da je to tako sve firme bi windowse kupovali vani... Možeš ti kupiti software vani, ali mislim da moraš platiti carinu da bi ga mogao koristiti u HR, jer ga na taj način "uvoziš" i on postaje legalan u HR za potrebe firme.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Mislim da carina ima svoje prste u ovome, jer da je to tako sve firme bi windowse kupovali vani... Možeš ti kupiti software vani, ali mislim da moraš platiti carinu da bi ga mogao koristiti u HR, jer ga na taj način "uvoziš" i on postaje legalan u HR za potrebe firme.

al kak onda dok kupujes igre?jel ima mozda opcija "send as a gift"? :)

Model fashion guru.
17 godina

pa vecinu igara izvana mozes kupit da ne platis carinu uopce tak da

16 godina
luka_cro kaže...
MatkoBB kaže...

al kak onda dok kupujes igre?jel ima mozda opcija "send as a gift"? :)

Da, ali onda kada ti dođe inspekcija... daj račun... da li je plaćena carina... "Ne, to mi je poklon od bratića u Americi"...

Inače, meni su i na "gift" igrice znali naplatiti carinu... traže bankovni ispis tj. račun gdje se vidi koliko sam to platio i lupe na to carinu.

15 godina
neaktivan

A jel bi se moglo kupit preko treće osobe u SAD-u koja bi onda to proslijedila u RH sa računom? :D

Ma i da mi naplate carinu još uvijek je jeftinije nego kod nas.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dantesnake kaže...

A jel bi se moglo kupit preko treće osobe u SAD-u koja bi onda to proslijedila u RH sa računom? :D

Ne vidim razloga zašto da ne. Pošalje ti FedEx-om ili nekom drugom dostavom kao i bilo koju drugu stvar.

Postoji li digatalna kupovina Adobeovog paketa? Nešto kao Steam za igre. Kupiš online - downloadaš - dobiješ račun mailom = nema carine i pdv-a

I'm sarcastic and what's your superpower?
15 godina
neaktivan
LeeMoon kaže...
Dantesnake kaže...

Ne vidim razloga zašto da ne. Pošalje ti FedEx-om ili nekom drugom dostavom kao i bilo koju drugu stvar.

Postoji li digatalna kupovina Adobeovog paketa? Nešto kao Steam za igre. Kupiš online - downloadaš - dobiješ račun mailom = nema carine i pdv-a

nažalost kao što je netko prije rekao mi ne možemo iz RH kupovat na adobe storeu

http://store1.adobe.com/cfusion/store/html/index.cfm?event=displayStoreSelector&keyword=cart

al ovo sa fedexom uopće nije loša ideja :D

17 godina

zasto bi to nekog uopce zanimalo?ko da je njegova briga otkud tebi file a ovog bisera gore pusti na miru vis da mu je dosadno pa *izdarije pise

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

zasto bi to nekog uopce zanimalo?ko da je njegova briga otkud tebi file a ovog bisera gore pusti na miru vis da mu je dosadno pa *izdarije pise

a recimo da na firminom računalu imam neki open source grafički program i hrpu psd-ova, i možda inspektoru žena nije dala mjesec dana pa mi želi zagorčat život i nekako shvati da sam ja mudro radio na photoshopu cs5 na privatnom kompu, i onda prebacivao na poslovni laptop, kao. :D

to mi je isto palo na pamet da radim, al sam se ipak na koncu odlučio za bilo kakav licencirani photoshop. a ove starije verzije photoshopa ne mogu nigdje nać za kupit!23412

17 godina

inspekcija kada dođe oni traže račune za kupljene licence za svaki software.

nije važno odakle si instalirao, sa kojim ključem i sl. već samo da li imaš račun za to.

moj kolega je imao problem jer na jednom računalu nije imao naljepnicu na kućištu, iako je SVE original (i na svih nekoliko STOTINA računala i laptopa, servera,...).

izgubio je nekoliko dana dok nije našao račun u računovodstvu, pa provjera kod dobavljača i sl. uglavnom, nekoliko dana muke zbog neplanirane inspekcije.

tako da s eoni mogu zakačiti na bilo šta i maltretirani ako žele.

samo ovisi na kakvog "manijaka" naletiš...

i da, ima ih nepismenih, ALI ima ih i JAKO pismenih... informatički, naravno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako se kupuje vani, mora se nabaviti carinska deklaracija, dakle da je plaćen PDV, ostalo ih nije briga. Dakle, kupi vani, dodaj PDV (najvjerojatnije i carinu) i dobit ćeš cijenu...

Death walks behind you.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pa i Crytek je nekada koristio piratski softver za 3D Moderliranje dok ih inspekcija nije susrela.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
D4RKL1NG kaže...

Ako se kupuje vani, mora se nabaviti carinska deklaracija, dakle da je plaćen PDV, ostalo ih nije briga. Dakle, kupi vani, dodaj PDV (najvjerojatnije i carinu) i dobit ćeš cijenu...

e tu je trik.

kada dodaš carinu i još PDV onda to opet nije cijena koju vidiš na nekim oglasima na netu već puno bliže našim cijenama. OK, nije još uvijek kao u dućanima, li nije inti 2 puta jeftinije.

17 godina

Svakako ti nije za igrat se sa BSA jer ako ti opale kaznu bit ce ti zao sto nisi uzeo sve legalno puta dva.

Ili mozes preci na open source... treba malo navikavanja i muke ali je puno jeftinije.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 9:20 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Svakako ti nije za igrat se sa BSA jer ako ti opale kaznu bit ce ti zao sto nisi uzeo sve legalno puta dva.

Ili mozes preci na open source... treba malo navikavanja i muke ali je puno jeftinije.

Ne bih se želio praviti pametan,imam iste probleme,ne otvaram firmu ali nisam oduševljen piratskim softwareom,ali za Adobeove alate jednostavno ne nalazim alternative,nikakve a kamoli open source,GIMP još prolazi,ali InkScape?!,ili da ne pričamo o Flashu...

Unaprijed zahvaljujem na konstruktivnim prijedlozima.

17 godina

Za Adobe-ov Photoshop postoji puno jeftinija i to dosta dobra alternativa, a to je Corel Paint Shop Pro. Naravno nije moćan kao Photoshop, ali je puno bolji od svih free programa slične namjene.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice