Kodi Addonsi izdvojena tema

poruka: 3.407
|
čitano: 1.921.445
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Android TV Box, molim preporuku
10 godina
neaktivan
Re: XBMC(KODI) Addonsi
hajduk1962 kaže...

Imam novi tv box(nexbox a95 2/16)  instalirao kodi ali kod serija filmova kod učitavanja providera moram nekoliko puta pokrenuti učitavanje(prvo dođe do 40-tak % pa na 60 i tek onda učita.Na starom slabijem box nije bilo takvih problema.Brzina interneta je dobra,neki savjet!

Bilo tko!

9 godina
Ja kodi koristim preko kompa sa Osijek buildom na hdmi.
Šta će mi neki box ?

0 2 hvala 0
15 godina
Gogo222 kaže...
Ja kodi koristim preko kompa sa Osijek buildom na hdmi.
Šta će mi neki box ?

Pretpostavljam da ti je komp u istoj sobi kao i TV?
Sad zamisli da nije.
Prvo bi morao nabaviti desetak metara dugačak kabel. Najvjerojatnije bi morao probušiti zid kako bi spojio taj isti kabel s TV-om. Na to dodaj i potrebu pješačenja u drugu sobu za bilo koju akciju (OK, ako si napredni korisnik, ovo bi možda i mogao izbjeći s nekim remote controlerom). Kao šlag na kraju dodaj i potpuno nedostatak buke (zujanja ventilatora) kod korištenja box-a i bit će ti jasnije zašto.

9 godina
Ja pričam o laptopu, desktop ne koristim :)
10 godina
odjavljen
I opet ti laptop mora radit uz tv, a kad krepa link moraš se dizat i tražit novi stream. A kad imaš tv box lijepo sve s daljinskim rješavaš.
13 godina
neaktivan
XBMC(KODI) Addonsi

Ili ne, ljudi imaju HTPC godinama prije "boxova", postoje lijepi bežićni miševi, tipkovnice s touchpadom gamepadi itd. ja koristim Logitech K400

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Gogo222 kaže...
Ja pričam o laptopu, desktop ne koristim :)

Ni laptop nije puno bolje rješenje od desktopa - ako ništa drugo, prije svakog gledanja moraš ukapčati kabel iz TV-a u laptop (ne vjerujem da ti se laptop konstantno nalazi uz TV). Kao dodatni problem je i baterija laptopa (ili nije, ali onda moraš odmah uštekati i drugi kabel - onaj od punjača).
Ali, u slučaju da imaš desktop, bi li za potrebe gledanja multimedije nabavio "specijalizirani" uređaj (koji je ujedno desetak puta jeftiniji) ili laptop?

15 godina
Bilo bi dobro kada bi naveo addon preko kojeg pokušavaš pokrenuti.
15 godina
Ja imam rpi2 sa openelec. Sve radi. I najbitnije rpi2 podržava HDMI-CEC što znači da sa daljincem od tv-a upravljam kodijem. Kakve tipkovnice i miševi. Sve bespotrebno. Samo daljinac od tv-a.
16 godina
odjavljen
XBMC(KODI) Addonsi

Osim spomenutog HDMI CECa, pa što nitko ne koristi Yatse???

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
Bilo bi dobro kada bi naveo addon preko kojeg pokušavaš pokrenuti.

Probao i osijek build i fusion,ista stvar.Box je na androidu 6,0 da li bi to mogao biti problem.Na kodi forumu nisam uspio naći ništa.

9 godina
@kipo

Zamisli jaka stvar - spojiti HDMI kabel na TV :)))))), baterija je ionak stalno izvan uređaja, a laptop i tako služi kao zamjena za desktop i nije jedini komp u kući. A Kodi radi fenomenalno na Bnetu 50/10
15 godina
Gogo222 kaže...
@kipo

Zamisli jaka stvar - spojiti HDMI kabel na TV :)))))), baterija je ionak stalno izvan uređaja, a laptop i tako služi kao zamjena za desktop i nije jedini komp u kući. A Kodi radi fenomenalno na Bnetu 50/10

Kompa, pitao si zašto bi itko koristio box, ja sam ti dao nekoliko razloga. Svaka daljnja rasprava je suvišna i lagano bježi u off topic...

8 godina
neaktivan
XBMC(KODI) Addonsi

Evo da se i ja uključim u temu... Isto sam novi u tome, pa ne kužim baš naj...

Dakle imam TV od Philipsa 48PFS8209. TV ima android, iako je star skoro 3 god (model 2014). Android je 4.2. Na prošloj stranici je netko napisao da KODI ne radi s 4.4 i niže. Kad sam instalirao KODI baš i neće da radi kak spada. Mislio sam gledati npr. filmove i serije sa USB-a...

Net je od B.neta 50/10 Mbit

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XBMC(KODI) Addonsi

oj ekipa, jel se može namjestiti da mi pokazuje č i ć u titlovima?

ž,š,đ pokazuje normalno...

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 0
15 godina
Hornet_93 kaže...

oj ekipa, jel se može namjestiti da mi pokazuje č i ć u titlovima?

ž,š,đ pokazuje normalno...

System.video,subtitles,character set...stavi Central European(Windows)

15 godina
Sorry na kasnom javljanju.
Ne koristim Osijek build pa ne znam. Ti trebaš skiniti npr. Exodus addon i u njemu traži serije/filmove koje želiš gledati. Ja sam te pitao preko kojeg addona, a iz tvog odgovora na žalost ništa nisam zaključio. Dali koristiš addone kao Exodus, Salts ili neki treći za gledanje filmova/serija? Fusion je repozitorij iz kojeg instaliravaš addone.
15 godina
Ne koristim Android mob pa ne znam za to :)
Na Windows mobile imam Kodi Assist i odličan je. Ali mi je nekako lakše preko daljinca od Tv-a. Navika valjda.
12 godina
quadral kaže...

Dakle imam TV od Philipsa 48PFS8209. TV ima android, iako je star skoro 3 god (model 2014). Android je 4.2. Na prošloj stranici je netko napisao da KODI ne radi s 4.4 i niže. Kad sam instalirao KODI baš i neće da radi kak spada. Mislio sam gledati npr. filmove i serije sa USB-a...

Na playu lipo pise 4.2 i povise. Sta ti ne radi?

15 godina
om-prat kaže...
quadral kaže...

Bilo bi dobro kad bi pisali malo više od "Neće da radi kak spada".

Što neće, tko neće, kako neće, u čemu je problem, trza, zastajkuje, baferira....

Dajte se naučite pisati malo detaljnije.

Inače ovo što ti želiš, sa USB-a, je lokalno čitanje file-ova sa nekog diska(usb u ovom slučaju). To, pretpostavljam, možeš postići tako da USB direktno spojiš u Tv i za to ti ne treba KODI da bi to pročitao.

Ali s Kodijem možeš streamati filmove/serije što već želiš.

12 godina
izzy007 kaže...
om-prat kaže...
quadral kaže...

Što neće, tko neće, kako neće, u čemu je problem, trza, zastajkuje, baferira....

Inače ovo što ti želiš, sa USB-a, je lokalno čitanje file-ova sa nekog diska(usb u ovom slučaju). To, pretpostavljam, možeš postići tako da USB direktno spojiš u Tv i za to ti ne treba KODI da bi to pročitao.

Naravno samo opet kontam da nije samo to jer spominje i net. Ako oce samo scarpanu biblioteku i local streaming plex je bolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 18:47 (om-prat).
15 godina
neaktivan

Yatse + RK Remote Control

bolje mi je od Air Mousa

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2017 23:09 (kishobran).
8 godina
neaktivan
izzy007 kaže...
om-prat kaže...
quadral kaže...

Pa kada se instalira KODI na TV-u često se ruši. A kodi mi je OK jer nudi mogućnost povećanja fonta. A ni to nije radilo kak spada. Slika je OK. Ali prijevoda nema... :(  Ali OK, sad imam B.net pa tamo ima dovoljno filmova...

8 godina
neaktivan
XBMC(KODI) Addonsi

Evo instalirao opet KODI i prvo što se desilo to je da mi je restartao TV (kao da sam ga upravo upalio)  :(

Iz drugog pokušaja je proradio, ali su mi odjednom nestala sva slova sa početne slike... Znači ono gdje piše Pictures - Videos - Movies... 

Da li je problem u TV-u? Negdje sam pročitao daje naslabiji dio ovog mog TV-a (Philips 48PFS8209) baš android. Kako to riješiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 5:28 (quadral).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XBMC(KODI) Addonsi

Vjerovatno je TV "prestar" tj nema dovoljno memorije ili proc snage, neznam možda ako ima opciju proširenja memorije putem USB-a možda bi to pomoglo. Iako su ti prvi modeli Philipsa s Androidom jako problematični.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kishobran kaže...

Yatse + RK Remote Control

bolje mi je od Air Mousa

Kako to može biti bolje od Air Mouse? 

15 godina
neaktivan

Odma sam se naviko na tu kombinaciju. Puno lakše pogodit ikonu ili neku tipku kad upravljaš npr. s 8" tableta.

I klik je puno osjetljiviji nego tipke na daljinskom (minix neo a2 lite).

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2017 13:39 (kishobran).
12 godina
quadral kaže...

Evo instalirao opet KODI i prvo što se desilo to je da mi je restartao TV (kao da sam ga upravo upalio)  :(

Iz drugog pokušaja je proradio, ali su mi odjednom nestala sva slova sa početne slike... Znači ono gdje piše Pictures - Videos - Movies... 

Da li je problem u TV-u? Negdje sam pročitao daje naslabiji dio ovog mog TV-a (Philips 48PFS8209) baš android. Kako to riješiti?

Prvo probaj spmc i kako ti on radi, koliko vidim i firmware za taj tv je relativno nedavno izaša(11.2016) pa eventualno da probaš update napravit. Inače vrlo vjerojatno je kolega u pravu. 

Ako ti se baš da zajebavat vidi ovaj forum kako omogucit instaliranje appova van Playa, pa moš isprobat i starije verzije releases/android/arm/old/

15 godina
XBMC(KODI) Addonsi

sta je s neokinom dal radi to jos?

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Čujem da su u stečaju..
Zadar živi vječno!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Android TV Box, molim preporuku
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice