Kako napraviti vlastiti program

poruka: 39
|
čitano: 33.732
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kako napraviti vlastiti program?Dali postoji neki program za to ili se to može preko notepada napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti vlastiti program
Gremlin144 kaže...

Kako napraviti vlastiti program?Dali postoji neki program za to ili se to može preko notepada napraviti?

Ovisi kakav želiš program!Nije to tek tako!

Najbolje ti je da učiš programirati.Za jednostavne desktop aplikacije uči Visual Basic(ma što drugi rekli) a ako želiš malo više znati i raditi jače aplikacije,počni s C++.S njim ćeš se mučiti jako dugo da ga naučiš ali vjerujem da vrijedi(iako sam odustaoSramim se)

Fućkaj ga!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 19:05 (Tomislav95).
16 godina
protjeran

Sve ovisi kakav program želiš napraviti. Ako je to neki gadget za to postoji software. Za ovako neke druge programe moraš znati porgramirati. Za to postoje programski jezici. Nisam upučen u to pa nek ti to bolje objasni ali mislim da je danas najkorišteniji C++

Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Tomislav95 kaže...
Gremlin144 kaže...

Ovisi kakav želiš program!Nije to tek tako!

Najbolje ti je da učiš programirati.Za jednostavne desktop aplikacije uči Visual Basic(ma što drugi rekli) a ako želiš malo više znati i raditi jače aplikacije,počni s C++.S njim ćeš se mučiti jako dugo da ga naučiš ali vjerujem da vrijedi(iako sam odustaoSramim se)

ok hvala pokušat ću nadam se da neću odustati Smijeh

15 godina

a koji biste mi preporućili za to c++

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Šta koji?Misliš da razvojno okruženje?

Najbolji ti je Dev C++.I onda si na netu nađeš neke tutoriale ili gledaš video tutoriale na youtubeu

Fućkaj ga!
15 godina
Tomislav95 kaže...
Gremlin144 kaže...

Najbolji ti je Dev C++.I onda si na netu nađeš neke tutoriale ili gledaš video tutoriale na youtubeu

Mislio sam C++ kojim bi mogao napraviti neki program

15 godina
neaktivan

Pa to ti je IDE (integrated development enviroment)

olaksava ti stvari puno

16 godina
protjeran
Tomislav95 kaže...
Gremlin144 kaže...

Da taj se izgleda najviše koristi. Evo našao sam ti neke tutoriale

http://www.tutorijali.net/cpp/uvod  -  na hrvatski je

http://www.planet-source-code.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=2040&lngWId=3

Čovjek pun duha i u potpunoj se samoći izvanredno zabavlja svojim mislima.
16 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
Tomislav95 kaže...
Gremlin144 kaže...

Mislio sam C++ kojim bi mogao napraviti neki program

Pa da, to ti je taj program!

I tvoj prvi program će vjerojatno izgledati ovako:

Fućkaj ga!
17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo da i ja postavim pitanjce, nije baš off-topic, dakle ako bih htio u Excelu i to npr 2003 izdanju praviti nijansu ljepše tablične kalkulatore, onako da ubacujem gumbe koji imaju Macro naredbe i slično, što bi za to trebalo savladati, jel' VBE?

Jel' to komplicirano, može neki savjet gdje da potražim tutoriale?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako nikad nisi programirao onda ti mozda i nije pametno pocinjati sa C++

Ja bih na tvom mjestu odabrao nekakav basic ili cak logo.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ako nikad nisi programirao onda ti mozda i nije pametno pocinjati sa C++

Ja bih na tvom mjestu odabrao nekakav basic ili cak logo.

Logo i nije neki programski jezik

Izlanuo se

Ja znam što svi žele:raditi programe kao photoshop,NOD32 i Winamp al ne ide to baš tako!Program je kad ti se u command promptu izbaci:Hello world.Ako se ne želiš zezati s tim nego raditi "grafičke" desktop aplikacije,uči Visual Basic,ima tutoriala na Youtube-u,recimo

(najjednostavniji program)

Fućkaj ga!
15 godina
neaktivan

Kako nije? Savrsen je za uvod u programiranje. Jos uvijek imam na polici onu zutu knjigu iz loga koju sam kupio u osnovnoj :)

Svi bi odmah radili antiviruse, media playere, i sto sve ne, znam ja kako to ide, i ja sam tamo bio :)

Ali to tako ne ide. Moras prvo nauciti puzati da bi mogao hodati i trcati.

15 godina

Ljudi baš sam gledao jedan tut na youtube i skužio sam kako se može napraviti kao neka vrsta kolkulatora.

Baš je zakon taj C++.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
rustweaver kaže...

Kako nije? Savrsen je za uvod u programiranje. Jos uvijek imam na polici onu zutu knjigu iz loga koju sam kupio u osnovnoj :)

Mozes li molim te objasniti po cemu je logo savrsen za uvod u programiranje? Sto si sve naucio pomocu njega? Pitam jer mi nikad nije bila jasna ta tvdnja da je dobro poceti s logom - zapravo, ne poznam nikog tko bi se tako nesto usudio reci.

15 godina
neaktivan

bok svima. imam jedno pitanje pomalo glup ali dobro mene zanima kako se napravi program tipa: antivirusni programi ...... kako se to napravi.... koji programski jezik moraš znat??? ne kužim kako oni naprave onaj dizajn programa i ostalo.

Unaprijed Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bero12358 kaže...

bok svima. imam jedno pitanje pomalo glup ali dobro mene zanima kako se napravi program tipa: antivirusni programi ...... kako se to napravi.... koji programski jezik moraš znat??? ne kužim kako oni naprave onaj dizajn programa i ostalo.

Unaprijed Hvala. 

Ne može to tako brzo i nije baš tako jednostavno. Prije toga moraš naučiti mnogo stvari. Započetak nauči programirati. Počni učiti i s vremenom ćeš se shvatiti. Iako će ti se činiti glupo jer će programi biti ispisani samo u command promportu. Zato treba mnogo muke i truda i volje. Moraš poznavati još stotine stvari i imati programiranje u malome prstu. Takve programe rade skupine ljudi i mislim da su neki dijelovi pisani u strojnom kodu.

Počni učiti neki programski jezik pa kad naučiš jedan onda ćeš druge učiti za mnogo manje vremena i muke.

Savjetovao bi ti da počneš sa c++-om. Osobno bi ti preporučio za početak knjigu Ratka Jakopeca C++ programiranje za aspolutne početnike. Pa poslije knjigu Demistificirani c++. Ništa ne može bez truda.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
15 godina
neaktivan

Mctawi ti si programer ili.......

gdje ima za kupit tu knjigu i koliko košta??

mislim da ce mi ta knjga puno pomoc ja sam totalni pocetnik evo danas sam malo citao o algoritmima i varijablama, ali nemogu nigdje nac neki dobar tutorijal. Svi su neki na pola objašnjeni i niš ne kužim... samo da kažem još nisam kupio knjigu, ali za par dana hocu

e možeš mi molim te rec kolko ima stranica ta knjiga skinu sam Ratko jakopec C++ za apsolutne pocetnike ima 306 str.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 15:47 (Danny_HR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bero12358 kaže...

Mctawi ti si programer ili.......

gdje ima za kupit tu knjigu i koliko košta??

mislim da ce mi ta knjga puno pomoc ja sam totalni pocetnik evo danas sam malo citao o algoritmima i varijablama, ali nemogu nigdje nac neki dobar tutorijal. Svi su neki na pola objašnjeni i niš ne kužim... samo da kažem još nisam kupio knjigu, ali za par dana hocu

e možeš mi molim te rec kolko ima stranica ta knjiga skinu sam Ratko jakopec C++ za apsolutne pocetnike ima 306 str

Nisam još programer jer još učim.

EDIT: Samo uči i uči. Uči sad dok još imaš volje za učenjem.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.7.2010 15:46 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan

Evo mene opet. imam pitanje.frend mi želi ucit programirat ali nemože se odlucit za C ili C++. pitanje je  je li bolje pocet s C-om ili C++-om... nabavio sam knjigu C JEZIK tatjana stranjak i vesna tomić...za frenda  i reko sam mu da kasnije kupi demistificirani C++.

može savijeti iskustva itd...

Unaprijed Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.12.2010 13:19 (bero12358).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam problem s programiranjem. Naime kada ja napišem program te ga kompajliram i pokrenem program se ucita i odma ugasi???? molim pomoc ako netko zna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Najjednostavniji način je da na kraj programa ukucaš sljedeće:

char nesto;

cin>>nesto;

Peritus inimicus
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 19:27 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Najjednostavniji način je da na kraj programa ukucaš sljedeće:

char nesto;

cin>>nesto;

Jel bi mogao malo pojasnit. ne kužim baš kak na kraj.

npr. jedan jednostavan program gdje ispisuje slova na ekran

#include <stdio.h>
main()
{
      printf ("Ja sam taj i taj");
}

ja ga kompajliram i sve je u redu. al kad se pokrene niti 1s ne ostane samo vidim okvir i ugasi se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 12:03 (bero12358).
17 godina
neaktivan

nisam programer, ali mislim da je za početnike u programiranju najbolje početi s pythonom. objektno orijentiran, a pogodan za učenje. dok učiš ne moraš se ograničit na helloworld nego možeš i napravit nešto što radi nešto korisno tako da to daje motivacije za dalje.

link na beginnersguide for nonprogrammers. tu pročitati par knjiga pa onda krenit dalje. preporučam How to Think Like a Computer Scientist i A Byte Of Python

za početnike na windowsima preporučam IDE naziva IDLE, dok na linux/macu je podržan po defaultu i odmah se može krenit iz konzole. 

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 12:25 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
bero12358 kaže...

#include <stdio.h>
main()
{
}

ja ga kompajliram i sve je u redu. al kad se pokrene niti 1s ne ostane samo vidim okvir i ugasi se.

Na kraju dodaj samo

system("PAUSE");

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
bero12358 kaže...

#include <stdio.h>
main()
{
}

Na kraju dodaj samo

system("PAUSE");

Unutar main funkcije :)

what should I do ?
15 godina
woodgamesfx kaže...

Na kraju dodaj samo

system("PAUSE");

Unutar main funkcije :)

Da na kraju, ali moraš gore točno ispod one naredbe #include <iostream> dodati još naredbu #include <cstdlib>.

Peritus inimicus
15 godina
neaktivan
dodao sam u main funkciju i nšta piše nekaa greška
imam knjigu
C jezik udžbenik za programiranje
Tatjana Stranjak
Vesna Tomić
radim po toj knjizi i piše isti takav zadatak kako sam ja napisal tu i njima sve radi nekužim zašto meni nebi radilo.... jel možda problem u OS-u oni to rade na XP-u a ja imam WIN7 X64
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel bi mi mogo neko napisat kak bi taj program trebal izgledat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice