Global hotkey program

poruka: 9
|
čitano: 3.597
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Global hotkey program

Tražim program koji će mi neke tipke, koje sam odredim, staviti da budu global tj da se tipka registrira u svakom otvorenom window-u.

npr

recimo da imam otvorena 3 notepad-a. samo je jedan aktivan i samo u taj mogu pisati, ali ja hoću odjednom pisati u sva 3.

Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Global hotkey program
zveer kaže...

Tražim program koji će mi neke tipke, koje sam odredim, staviti da budu global tj da se tipka registrira u svakom otvorenom window-u.

npr

recimo da imam otvorena 3 notepad-a. samo je jedan aktivan i samo u taj mogu pisati, ali ja hoću odjednom pisati u sva 3.

Hvala

Predpostavljam da mislis na Windows platformu; bilo kako bilo, "global hotkey" ima malo drugaciju definiciju nego ova koju si ti zamislio.

S druge strane, ovo sto ti zelis je IMO&IME gotovo nemoguce, a cak ako bi i bilo, ne samo da nije trivijalno nego bi vrlo vjerojatno radilo samo s necim jednostavnim tipa Notepad.

Sto ti zapravo trebas, odnosno, koji je cilj ovoga sto si napisao?

http://www.pci-z.com/
12 godina
neaktivan
Global hotkey program

Nisam znao kako bih to nazvao drugačije...

Htio bih igrati LOTRO multibox (više likova u više instance igre na jednom PC-u)

To se može sa Autohotkey programom koji je besplatan, ali za njega treba napisati skriptu a ja ne znam praktički ništa o programiranju. 

Ima GUI opcija ali ona se plaća godišnje pa to ne želim. 

Google-ao sam za raznim programima koji rade sličnu stvar kao Autohotkey ali njega svi hvale i vele da je najbolji i nisam našao ništa jednostavnije.

Možda kako veliš nije moguće ili je prekomplicirano točno ono što sam napisao, tj da komande idu u više od jednog window-a.

Moguće da autohotkey jednostavno brzo promijeni aktivni window, pritisne komandu i opet stavi početni window. 

0 0 hvala 0
11 godina
zveer kaže...

Nisam znao kako bih to nazvao drugačije...

Htio bih igrati LOTRO multibox (više likova u više instance igre na jednom PC-u)

To se može sa Autohotkey programom koji je besplatan, ali za njega treba napisati skriptu a ja ne znam praktički ništa o programiranju. 

Ima GUI opcija ali ona se plaća godišnje pa to ne želim. 

Google-ao sam za raznim programima koji rade sličnu stvar kao Autohotkey ali njega svi hvale i vele da je najbolji i nisam našao ništa jednostavnije.

Možda kako veliš nije moguće ili je prekomplicirano točno ono što sam napisao, tj da komande idu u više od jednog window-a.

Moguće da autohotkey jednostavno brzo promijeni aktivni window, pritisne komandu i opet stavi početni window. 

Autoit, Autohotkey i slicni programi su OK, samo nisam siguran mogu li napraviti to sto ti hoces. Lako se je pokopcati keybd_event() ili SendInput(), ono samo trebas napraviti keyboard hookove i pronaci prave handleove gdje ces poslati tekst.

Jesi ti nasao da je to vec neko napravio ili je to samo tvoja ideja?

12 godina
neaktivan
Global hotkey program

Ne, ima već dosta ljudi koji su igrali LOTRO multibox ali je problem što su teme sa foruma stare po 3 i više godina i nema gotovih skripta već većinom pitanja oko određenih problema.

igrao sam se jućer oko 2 sata i Send radi, a radi i ControlSend ali samo na aktivnom window-u, makar prema jednom moderatoru sa autohotkey sa foruma ControlSend treba raditi za neaktivne window-e

ovo npr

#IfWinActive The Lord of the Rings Online™

F2::

#UseHook On

Send 2

#UseHook Off

Return

#IfWinActive

i

IfWinExist The Lord of the Rings Online™
WinActivate

#UseHook On

F2::ControlSend,, 2, The Lord of the Rings Online™

Return

oboje radi, ali samo na aktivnom window-u

btw, prva skripta radi i bez prvog i zadnjeg reda

vidio sam na hotkeynet forumu da su neki koristili komandu za rename window-a u npr lotro1, lotro2 pa onda pošiljali komande svakom window-u posebno, možda je to problem kod ControlSend komande jer je meni koliko got lotro instanci otvorim svaka se zove The Lord of the Rings Online™ 

našao sam komandu za mjenjanje imena 

WinSetTitle, WinTitle, WinText, NewTitle [, ExcludeTitle, ExcludeText]

ali ne znam kako napisati da promijeni više window-a u npr lotro1, lotro2, lotro3...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 7:58 (zveer).

0 0 hvala 0
11 godina
Global hotkey program

Tebi treba nesto u ovom stilu?

Ili ipak trebas realtime hook, dakle, da pises u jednom, a da se u drugi "on the fly" prebacuje tekst/kontrole?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Global hotkey program

realtime, znači odmah

kako se vidi i mog primjera koristio bih samo jednostavne komande

npr ja pritisnem F2 tipku a u lotro2, lotro3, lotro4, lotro5 i lotro6 window se daje komanda 2, isto tako za F3 na 3 i F4 na 4. to je sve što mi treba (tipke 2, 3 i 4 su skill-ovi koje likovi koriste u igri)

lotro1 je glavni window u kojem ja igram i iz kojeg dajem komande svim ostalim

cilj je igrati sa 6 likova odjednom u igri, svog glavnog lika kontroliram sa 1, 2, 3, 4, WSAD i miš, a ostalih 5 imaju komadu u igri "follow" i sa F2, F3, F4 onda svih 5 njih napada protivnike

bilo bi super ako možeš onda napisati skriptu da bude npr komanda F6 za rename window-a u lotro1, lotro2, ... lotro6

i onda dalje samo F2 za 2 u window lotro2 do lotro6

0 0 hvala 0
11 godina

Zanimljivo si ti to smislio, velis, "samo" to treba odraditi? :D

A sto ti uopce znaci "se daje komanda 2". Kada stisnes "F2", onda se i u drugim prozorima treba "pritisnuti" (odnosno, simulirati "F2") ili "2" u smislu broja?

Da mi to pojednostavnimo... :)

Kada pokrenes softver, gasis ga s F12. Mapirane su tipke za "shortcutove" F2, F3 i F4. Nemoj zaboraviti, radi se o globalnom hooku, tako da te tipke rade kako bi trebale raditi i inace, samo se njihov pritisak "biljezi" i prosljedjuje dalje u ovaj softver. To ces najbolje vidjeti na videu kada stiscem F6 (sto je Save As) ili pritisnem na kraju F12, sto je Notepadu2 ocito nekakav shortcut za biranje sheme u Scintilli.

Sa F6 dobijas novi modalni prozor u kojemu mozes upisivati tekst. Sa F8 pozivas prozor u kojem mozes mijenjati definicije asocirane na F2, F3 i F4 - odvojene su s ';' a po defaultu su {F2};{F3};{F4} 2;3;4. Znakovi u '{}' predstavljaju posebne znakove, a tu mozes ubaciti ENTER, ESC ili nesto drugo sto te veseli po tom pitanju. Ako stisnes F10, taj prozor ce ti postati "Always on top", sto bi ti u principu trebalo jer ces pritiskom na neku od tipki mijenjati fokus prozora, pa predpostavljam da ces zeljeti imati jedan koji je uvijek "glavni". Ako hoces da taj prozor vise ne bude "always on top", ubij ga, neda mi se ubacivati jos koda unutra, vruce je... :)

Najbolje da odgledas video, pa pitaj ako nesto nije jasno.

Nadam se da ce ti pomoci (iako meni i dalje nije jasno sto ti tocno radis :D).

Tek sam naknadnim citanjem shvatio da ti trebaju 2, 3 i 4 kao obicne tipke, tako da je to sada promijenjeno.

http://dev.banelli.biz/tmp/LOTROKeyHook.exe (x64)

http://dev.banelli.biz/tmp/LOTROKeyHookx86.exe (x86)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 16:21 (bbanelli).
12 godina
neaktivan
Global hotkey program
bbanelli kaže...

A sto ti uopce znaci "se daje komanda 2". Kada stisnes "F2", onda se i u drugim prozorima treba "pritisnuti" (odnosno, simulirati "F2") ili "2" u smislu broja?

da, treba u drugim prozorima biti broj 2

ne znam kako objasniti jednostavnije, mogu samo detaljnije :)

Dakle, želim igrati lotro sa 6 likova. To je moguće samo sa 6 različitih accounta. Pokrenem isti TurbineInvoker.exe 6 puta i logiram se u 6 različitih account-a.

Jedan mi je glavni, ostalih 5 su za farmanje (skupljanje nečega u igri što se ponavlja puno puta).

Kontrole za igru tj za skill-ove koji rade štetu i ubijaju protivnike su na brojevima 1, 2, 3....0, i ima još i shift, ctrl i alt plus brojke, ali to za dodatne likove nije potrebno.

kad kliknem brojku "2" na tipkovnici se skill pod tim brojem aktivira. Naravno to je samo u aktivnom window-u. Budući da ne želim mješati kontrole glavnog lika i sporednih sam htio da "F2" koji ja pritisnem bude "2" za sve ostale likove. 

znači bez pozivanja dodatnih prozora za uspisvanje teksta. Zato i imam autohotkey koji to sve radi u pozadini. 

trenutno LOTRO dobiva update pa čekam da to prođe da mogu testirati programčić što si napravio

Ali sam probao sa notepad-om kao i ti.

2 sitnice:

- F2 ne radi, F3 i F4 lijepo daju 3 i 4

- stavim da mi je lotro1 always on top, ali kad komanda završi tj upiše npr 3 u sve notepad-e onda ostane zadnji lotro6 selectan. To nije takav problem jer mogu samo kliknuti na lotro1 window i opet sam u njemu.

btw, koristio sam x64 verziju jer imam 64bit win, ali x86 ima isti problem sa F2

EDIT

probao u lotro, rename window lijepo radi

ali F3 i F4: prebaci me na brzinu na svaki window po redu, ali nijedan nije primio komandu :(

moguće da je problem u brzini, to isto sa autohotkey foruma, treba usporiti program tj staviti "sleep" kratko kod promijene window-a pa tek onda pritisak tipke

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 18:48 (zveer).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice