Disk image+partition software

poruka: 3
|
čitano: 2.009
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Disk image+partition software

Zanima me koji od navedenog software daje najviše "bang for the buck", na temelju vaših iskustava i dojmova.

Norton Ghost 14.0

Norton Partition Magic 8.0

Acronis True Image Home 2009

Acronis Disk Director Suite 10

Acronis christmas special offers

Paragon Hard Disk Manager 2009 Suite

Partition Manager 9.0 Personal

Drive Backup 9.0 Personal

ili neki manje poznatiji:

Terabyte Image for Windows

Negdje su bundleovi, možda slabiji od pojedinačne verzije programa. ali me zanima koja od navedenih kompanija (Norton, Paragon, Acronis) daje najviše za novac. Nortonov (odnosno Powerquestov prije Nortonove kupnje tj. uništenja inače odličnog programa) Partition Manager je ostao zamrznut u vremenu i prostoru tako da otpada iz izbora. Ghost je profesionalan program sa puno mogućnosti, ali zbog Nortonove sklonosti bloatwareu, napuštanju razvoja programa (vidi pod Partition Magic), skloniji sam Acronisu ili Paragonu.

Dodatan plus programu je ako je moguće kao u Ghost exploreru mijenjati sadržaj već kreiranog image-a.

Acronisov partition program nudi disk editor, podršku za ReiserFS, HPFS i djeluje univerzalnije od Paragonovog. Paragon part. manager mi djeluje više orijentiran na Windows OS-eve.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 11:08 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Disk image+partition software

Acronis je meni jedan od (naj)kvalitetnijih komercijalnih image/partition software

Ghost volim samo onu DOS verziju (11 mislim da je zadnja),

a ono što koristim redovno (na linux i windows strojevima) i što mi nekako najviše odgovara je:

Clonezilla

System Rescue CD

Gparted (dio je mnogih (i prethodnog) paketa i postoji kao samostalan Live CD)

Ne znam jel odgovor ono što si očekivao?

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
protjeran
RE: Disk image+partition software
Prometej kaže...

Acronis je meni jedan od (naj)kvalitetnijih komercijalnih image/partition software

Ghost volim samo onu DOS verziju (11 mislim da je zadnja),

a ono što koristim redovno (na linux i windows strojevima) i što mi nekako najviše odgovara je:

Clonezilla

System Rescue CD

Gparted (dio je mnogih (i prethodnog) paketa i postoji kao samostalan Live CD)

Ne znam jel odgovor ono što si očekivao?

Pozdrav.

Hvala na savjetu. Znam za navedene specijalizirane GNU/Linux distribucije i odličan Gparted (bolji nego QTparted ako govorimo u GUI partition aplikacijama) ali nisam si dao dovoljno truda i vremena da ih temeljitije isprobam i vidim da li odgovaraju mojim potrebama u potpunosti. U krajnjem slučaju GNU/Linux ima dd komandu za kreiranje image-a. BartPE+DriveimageXML plugin mi nije radio kako treba, zato sada želim nešto solidno i pouzdano. Koristim i ja trenutno zadnju Ghost 11 DOS verziju.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove. Votka i džin to je sada in dobra lova, brza kola, ribe oko stola
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice