Back-up

poruka: 6
|
čitano: 1.631
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Bacap

Ovako imam Vistu Ultimate i često radim sigurnonosnu koplju cjelog računala , za svaki slučaj da mi se nekaj ne dasi. No nije u tome problem, postavljam se pitanje dali taj bacap služi samo za to, za spačavanje? Pomislio sam da može služiti kao prijenos na drugom računalu. Naprimjer imam sadašnje računalo, kavav takav, dosta jak da se suoči sa svakakvim zadacima , ali sam nabavio bolje računalo. Ne da mi se sve ispočetka sve instalirati osim opetarivnog sustava Vistu Ultimate. Najviče me zanima dali taj bacap koji sam sve spremio na HDD mogu prenjeti na novom računalu i taj bacap integrirati u novi operativni sustav, ili to sve ne vrijedi. I dali, alko na ovom računalu formatiram Vistu i instaliram XP profesional, pa mi jednog dana dosadi, dali si mogu da koristim onaj bacap koji imam spremjeno na računalu i integriram u XP prof i kad se to napravi oče li to biti onaj stari Vista ultimate sa svim programima koji sam imao prije.

Pod sigurnosnu koplju računala se podrazumljeva koplja cijelog računala uključujuči sitemi, drajveri, programi i sve što ide uz to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bacap

Znači govoriš o backup-u (bek'ap) Osmijeh

Backup ti znači u biti spremanje podataka s diska na neki drugi medij ili disk, kako im se ne bi nešto dogodilo na mjestu na kojem su originalno pohranjeni. E sad, što se tiće tvog pitanja za prijenos čitave instalacije i postavki OSa..

U Windows-ima imaš opciju da ti 'transferiraju' tj. prenesu sve postavke i datoteke sa jednog računala na drugo, ali to ti baš i nije najpouzdanije, pogotovo ako imaš dosta programčića tipa Daemon Tools, PowerISO, codeca raznih i sl.

Najbolje ti je nakon što napraviš 'čistu' instalaciju Windowsa i instaliraš sve potrebne programe napraviti 'image' čitavog sistema (npr. Norton Ghost je solidan program za to). Na taj način ćeš moći samo taj image stavljati na disk kada želiš iznova postaviti sistem sa svim postavkama i programima Cool

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Bacap

Znači ovo što sam sve rekao nema efekta , mislim da mi je jasno. Šteta volio bi da jednostavno da izvadim glavni HDD i premjestim na drugo računalo, ali ni to ne ide jer zavisi o njegovom komponentu. Uspjelo bi jedino ako je drugi komp potpuno isti, a ako ima drugu grafičku i matičnu sve padne u vodu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bacap

Ukoliko zelis da prilikom reinstalacije win xp ili win vista sa njom dobijes i kompletnu instalaciju svih ostalih programa koje koristis, zajedno sa svim podesavanjima, a da je ta instalacija opet neovisna o hardveru na koji je stavljas, onda dobro prouci slijedece linkove:

http://unattended.msfn.org/unattended.xp/ za xp

http://www.msfn.org/board/Windows-Automated-Installation-Kit-WAIK-t84446.html tvornicko rjesenje za vistu.

Ipak, osim ako stvarno cesto ne reinstaliras win, dosta vremena ces izgubit dok sve ovo smisleno poslozis, a i onda mislim da nije isplativo jer u medjuvremenu obicno dodju novije verzije programa, updateova i ostalih stvari pa ti posa na ovakvoj vrsti unattended instalacije postaje neprestana gnjavaza.

17 godina
neaktivan
Bacap

Zanjimljivo, šta sve može saznati od drugih. Ok, nije loše,no vidim da to nije samo tak i da treba netko ko se bolje razumlje, mada nije meni problem, nego je problem o vjerovanju u sebi i dali sam siguran da ću uspjet tako šta napraviti , ali na žalost nisam siguran, pa vam Vama zahvaljujem na trud ipak ču se svega žrtvovat i početi od nule možda je ipak tako bolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Back-up

Jedan problemčić...moji fendovi i ja otvorili smo jedan zgodan free forum na
http://www.stickypond.com , no kako je forum dosta uzeo maha odlučili smo odabrati bolju lokaciju za forum, no tu nastaje problem. Ne postoji mogućnost backupa iz foruma a prebacili bi sve dosadašnje postove i topice na novi forum. Također se iz Stickyja niko ne javlja na dosadašnje mailove i očito je da je stickypond napušten i da nema nikakve potpore i održavanja ili jednostavno nisu zainteresirani za micanje našeg foruma. Pitanje je vremena kada će se to sve skupa srondati pa bi sve to spasili na novu lokaciju sa mogućnostima backupiranja. Koje su opcije za backup trenutnog foruma, da li pomoću nekog eksternog programa ili neke druge varijante?

Hvala.
Vatrozid

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice