Ovako imam Vistu Ultimate i često radim sigurnonosnu koplju cjelog računala , za svaki slučaj da mi se nekaj ne dasi. No nije u tome problem, postavljam se pitanje dali taj bacap služi samo za to, za spačavanje? Pomislio sam da može služiti kao prijenos na drugom računalu. Naprimjer imam sadašnje računalo, kavav takav, dosta jak da se suoči sa svakakvim zadacima , ali sam nabavio bolje računalo. Ne da mi se sve ispočetka sve instalirati osim opetarivnog sustava Vistu Ultimate. Najviče me zanima dali taj bacap koji sam sve spremio na HDD mogu prenjeti na novom računalu i taj bacap integrirati u novi operativni sustav, ili to sve ne vrijedi. I dali, alko na ovom računalu formatiram Vistu i instaliram XP profesional, pa mi jednog dana dosadi, dali si mogu da koristim onaj bacap koji imam spremjeno na računalu i integriram u XP prof i kad se to napravi oče li to biti onaj stari Vista ultimate sa svim programima koji sam imao prije.
Pod sigurnosnu koplju računala se podrazumljeva koplja cijelog računala uključujuči sitemi, drajveri, programi i sve što ide uz to.