umrezim stavim ip adresu iskopcam w-lan dakle preko etherneta ...i opet sent ide recive je 0 u detail-sima...htio bi prebaciti neke podatke sa lapa na komp...kabel je crossover...
Problem umrezavanje 2 kompa
- poruka: 8
- |
- čitano: 4.145
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zelis spojiti komp i laptop i onda slati podatke?
pa veza je gigabitna....ma imam tonu toga....50 giga a nemam ladicu...
-ako su onemogućeni defaultni shareovi... ili firewall ... moraš kreirati user/admin, dozvoliti sharing na disku/direktoriju, poželjno je ista workgrupa... ip stavi npr: 192.168.1.101 i 192.168.1.102
nakon logofa, brovsaj mrežu, trebala bi biti vidljiva, ako nije (zbog različitih verzija vindoza) moraš upisati ime kompa npr \\komp\disk da ti ga otvori, možeš ga onda i mapirati....
hvala to sam i napravio...malo je glupo...bolje je kad su 2 xpa
pozz
Daj ljudi ajd pliz ako neka zna neka mi kaze detaljno kako rješit ovaj problemčić,
ja i par prijatelja imamo program za umrezavanje hamachi, mi se umrezimo, al i dalje kad krenemo da ćemo igrat se u igri ne vidimo.
Ima li ko kakvu ideju kako to rjesit.
Znan kako cu se umrezit priko kabela al priko interneta ovake nean pojma :)
ovako imam dvije virtualke, na jednoj je xp a na drugoj win server 2008, mreza je postavljena u bridge modu, ip adrese su staticke, oba dvije masine mogu pingati i ping prolazi, no problem je kada hocu xp staviti u domenu onda mi izbaci gresku. The error was: "DNS name does not exist" (error code 0x0000232B RCODE_NAME-ERROR), dali mi netko moze dati nekakve upute kako to srediti
pa nije moguce da se nitko nije susreo sa ovim problemom