Kako saznati otkud dolazi IP

poruka: 11
|
čitano: 24.720
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako saznati otkud dolazi

Bok, ima već sličnih tema ali ne sadrže to što tražim.

Npr, na stranici od moga sela kad napišeš komentar se vidi i IP adresa.

Problem je da ljudi anonimno šalju komentare i vrijeđaju,psuju i sl.

Ja IP vidim.

Kako saznati otkud dolazi ta adresa? Bilo po kući,broju telefona ili imenu? Dali to mogu ja ili to mogu samo neki hakeri ?

I dali netko može saznati moje ime,kuću ili broj pomoću IP-a? Je to (i)legalno?

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 14:36 (jurek95).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako saznati otkud dolazi

Whois.

Možeš saznati providera po ip adresi i to je to. Ulice i telefone zaboravi.. Trace-aj ip adresu i dobiti ćeš državu i grad providera.

16 godina

-svako neovlašteno prikupljanje podataka, praćenje, prisluškivanje je ilegalno, zabranjeno -kažnjivo.

Čak i za policiju, ako nema sudski nalog ili 'izvanredne okolnosti' vrijedi isto.

- IP ti dodjeljuje DHCP ili ga postavljaš ručno. To vrijedi za tvoj PC i tvoj router (tj DHCP server, jer ono što se naziva router je kutija s više funkcija, tj. modem, switch, router, DHCP, firewal...).

Za pristup internetu, je zadužen ISP, tvoj provider (recimo T-com), on tj. njedovi serveri ti dodjeljuju PRIVREMENU adresu.

Tvoja interna adresa je npr 192.168.1.2, vanjska je npr. ona koju vidiš desno pod linkovima na BUGu... osim korisnika (veće firme) koje zakupe fixne adrese.

Dakle nitko nema koristi niti može saznati tvoju adresu. (slično kao broj telefona, samo je telefon fixni broj, dok je ovo privremeni).

ISP sve te podatke čuva (postoje zakonski rokovi..) i u slučaju da npr policija zatraži vrlo lako se prema tim zapisima dođe do tvojih podataka, tj ISP prema točnom vremenu u logovima vidi tko je imao u tom trenutku traženi IP. ... i pokucaju ti plavci na vrata.

Naravno da se može saznati sve (pusti sad hackere..) samo je potreban pristup podatcima ISPa. Recimo imaš poznanika ili određenu količinu novca, što može biti lakše nego sudski nalog.

Kad bi tražio nekoga po telefonskom broju, tražio bi u tel.adresaru. Ako je broj privremeni, adresar ne postoji tj jedino logovi ISPa.

Po istim tim podatcima dobiješ mjesečni obračun prometa, kao primjer.

Dakle ISP zna, ali mora čuvati te podatke, dok ništa nije 'neukradivo' samo što to u filmovima rade hackeri, u stvarnosti to rade mobiteli '''alo kume, daj mi izlistaj....'' kao da imaš nekog u policiji tko ti može preko reg. pronači vlasnika automobila. OK?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

ok,ok, nikad se nisam bavio IP-om  niti njegovim prikrivanjem/otkrivanjem Osmijeh pa zato malo raspitujem

svako znanje dobro dođe...

PUC GA MEDO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imaš puno naćina kako saznati IP pošiljatelja.Evo jedan naćin:

klikni baš tu

zalutao u svijet jedinica i nula
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 16:13 (žeto).
16 godina
žeto kaže...

Imaš puno naćina kako saznati IP pošiljatelja.Evo jedan naćin:

klikni baš tu

-primjećuješ grešku? Nikakva mudrost ili 'hackiranje' nije potrebno za otkriti svoju adresu.

Druga stvar je što baš nikakve koristi nemaš od otkrivanja ISPovog IPa, potrebno je i točno vrijeme i pristup njihovim podatcima...

Recimo u hederu maila imaš podatke (često fejkane..) pošiljatelja. Što možeš s tim ''brojevima''?

U tom kontekstu odgovor na pitanje u temi, nije kako otkriti-vidjeti pošiljateljev IP (tj. njegovog -ISPovog servera). Problem je taj IP povezati s osobom i otkriti dali je to pravi IP ili fejkan..

Svoj trenutni IP (ISPov) vide svi članovi foruma... ili odu na what is my IP ili link koji si dao ...

16 godina
neaktivan

Da, primjećujem grešku, ali ti "famozni brojevi IP-a" su jedino što se može saznati. Da li će ti npr.T-Com na temelju IP adrese dati podatke o pretplatniku? - teško. Dakle, sve je uzalud. Zakon o zaštiti osobnih podataka ovdje "šljaka" u pravom smislu riječi.(e,kad bi uvijek bilo tako, a ne da ti prodaju "rajngle" od 18/10 inoxa za nekoliko stotki ojroa). Želio sam samo biti malčice koristan, ali teško je to... Ciao!

zalutao u svijet jedinica i nula
15 godina
neaktivan

ok,ali pitao sam kako saznati iz koje kuće i kojeg routera dolazi IP , ne treba ga otkrivati jer je već otkriveni...

PUC GA MEDO

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako saznati otkud dolazi IP
jurek95 kaže...

ok,ali pitao sam kako saznati iz koje kuće i kojeg routera dolazi IP , ne treba ga otkrivati jer je već otkriveni...

- ponovi gradivo.. (od početka teme).

IP koji možeš vidjeti je trenutni (dodljeljeni) IP ISPa, samo ISP ima ostale podatke koji povezuju korisnika.

Samo otkrivanje IPa je otkrivanje 'tople vode'. - Ništa.

15 godina
neaktivan

ahaaa,sad skužioIzlanuo se

PUC GA MEDO

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj ovdje: http://www.whatismyip.com/

Edit://

Vidim da ste rješili problem.. Šutim

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: "Mozda ipak nije kao drazen petrovic ali ipak igra kao super zvijezda"
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 19:41 (Top Bugovac).
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice