Dodjela IP adresa, pseudo-header, kontrola grešaka

poruka: 4
|
čitano: 4.852
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dodjela IP adresa, pseudo-header, kontrola grešaka

Prolazim niz pitanja iz kolegija Mreže Računala, no naišao sam na pitanja oko kojih imam nedoumice/nisam pronašao odgovore. Stoga, ako netko zna odgovore na niže navedena pitanja... molim pišite {#}

Hvala unaprijed.

1. Koja metoda kontrole grešaka je najbolja kod veza sa velikim smetnjama?
  2. Diskutirajte prednosti i nedostatke tzv. pseudo-zaglavlja.
  3. Pretpostavimo da neka mala tvrtka želi priključiti svojih 3000 računala na Internet (preko odgovarajućeg usmjerivača). Koju klasu IP adresa bi bilo prikladno odabrati za adresiranje ovih računala? Obrazloži svoj odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2011 11:56 (Mckilem).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dodjela IP adresa, pseudo-header, kontrola gre

Ovo su moje pretpostavke:

1. ne pises o kojoj tehnologiji se radi, pa cu pretpostaviti da mislis na Ethernet. U tom slucaju, CSMA.

2. o kojem pseudo headeru govoris?

3. ako vec mora biti klasni sustav, onda B klasa jer ti ima nekih 65k adresa. makar se klasni sustav odavno ne koristi. u pravilu bi ti za ove potrebe bila dovoljna /20 mreza, a ovako trosis /16 mrezu (B klasu). 

17 godina
neaktivan

1. Pitanje je točno tako glasilo, bez dodatnih informacija. Možda se misli komunikacijske linkove općenito.

2. Pseudo zaglavlje koje prethodi UDP zaglavlju.

15 godina
neaktivan

sorry sto nisam prije odgovorio

1. pitanje je i dalje totalno nedoreceno, jer svaka L2 tehnologija u nacelu koristi svoje metode korekcije greski. Ostajem kod prethodnog odgovora, jer mi se, iskreno, neda toliko pisati o ostalim tehnologijama :)
2. pseudo zaglavlje kod UDP-a je korisno utoliko sto omogucava error-checking, vise o tome mozes vidjeti na linku ovdje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice