Zdravo, posjedujem genius 5.1 sistem 4500, mnogo dobar bass i ostalo. Medjutim nakon sto sam otisao na odmor i vratio se nakon mozda nekih 10 ak dana, pustio muziku i primjetio da zvucnik bas krci i ne moze se slusati, sav zvuk je u krcanju. Moram napomenuti da je zvucnik cijelo vrijeme bio pod naponom i prekidac je bio ukljucen a prije toga nije bilo nikakvih problema. Ako ima neki elektricar bio bi mu zahvalan ako mi pomogne. Rastavio sam ga, transformator daje 13,5v na oba izlaza, za ostalo ne znam, trebam pomoc
Zvucnik krci problem struja
- poruka: 8
- |
- čitano: 4.884
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni zvuci ko ground loop problem, promjeni utikac na koji je spojen ili on ili izvor. Imas li uopce uzemljenje di je spojen komp (izvor?) ili probaj drugi izvor tipa mobitel.
probao sam drugi izvor i isto je cak sam i uticnicu promijenio, ali primjetio sam da je jedan kondenzator malo napuhan pa sam narucio novi i zamijenicu ga danas pa cemo vidjeti

probao sam drugi izvor i isto je cak sam i uticnicu promijenio, ali primjetio sam da je jedan kondenzator malo napuhan pa sam narucio novi i zamijenicu ga danas pa cemo vidjeti

Nisi mi rekao jel uopce imas uzemljenje ili je instalacija tzv "nulovana", osobno sam imao takav problem kod nulovane instalacije. Sto opet ne mora biti jer govorimo o ne toliko glasnom krcanju. Jeli krci neovisno o tome jeli pojacano, stisano, jel spojeno? Jel krcanje dolazi iz jednog ili vise zvucnika? Jel se koriste mozda neki elektricni uredjaji tipa ako si se poceo grijat od tada? Podno grijanje npr zna davat fin 50Hz sum na dosta opreme koja nije shieldovana. Ako krcanje prestane kad se isteka svaki input onda ti primjera radi moze sam kabel bit antena za EMF, pretpostavljam da je najlaksi popravak tada prijeci na opticki input ako je moguce. Ima tu dosta toga sta nije navedeno puno bitnijega od izlaza transformatora. A opet sumnjam da bi crkli izgaseni dok si bio na odmoru... sem mozda da su popili fin prenapon, a u tom slucaju pitaj boga di se sta zeznulo, najvjerojatnije neki osjetljivi poluvodicki sklop, tesko da bi trafo platio prije nekog mikrokontrolera.
Veliko hvala Gimmie na pomoci, rijesio sam problem konacno. Problem je bio u kondenzatoru kojeg spomenuh, uzeo sam drugi isti sreca pa je bilo u trgovini, zamijenio i sad je sve super. Eto ako neko ima problem mozda mu pomogne ovaj post i nikad nemojte ostavljati elektroniku upaljenu sad sam shvatio zasto drugi ljudi iskljucuju kada idu negdje :D. Evo kako izlgeda taj kondenzator
Veliko hvala Gimmie na pomoci, rijesio sam problem konacno. Problem je bio u kondenzatoru kojeg spomenuh, uzeo sam drugi isti sreca pa je bilo u trgovini, zamijenio i sad je sve super. Eto ako neko ima problem mozda mu pomogne ovaj post i nikad nemojte ostavljati elektroniku upaljenu sad sam shvatio zasto drugi ljudi iskljucuju kada idu negdje :D. Evo kako izlgeda taj kondenzator
Nema to veze sa uključivanjem/isključivanjem ...
Jednostavno jeftini kondići hoćeju to tako napraviti iliti da velim "napuhati se" ...
nadam se da si stavio barem malo veće voltaže ...
Znači ako je bio 16V, da si stavio 25V, ili ako je bio 25V, da si stavio od 30V ili 40V, tako bi si otklonio da će propišati opet ...
i nadam se da si uzeo neki kvalitetan Low ESR kondić ...
Nisam uzeo jaci uzeo sam isti, 4700uf 25v ( SAMWHA marka ). Inace trazio sam da bude isti kao ovaj, nisam znao da moze i jaci. Svakako ne koristim ovaj zvucnik cesto vec bas rijetko ali neka radi. Al dobro u buduce da znam, hvala.