Ugradnja zvučne kartice problem ?

poruka: 21
|
čitano: 4.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

dakle nabavio sam genius sound maker 5.1 jer mi je zvuk na 890gx extreme nekako proslab , losiji nego na staroj asusovoj k8n4-e i sad pokusavam ugradit tu karticu , stavio sam ja nju u pci-ex , sve je to u redu ali u nju bi trebao ici neki kabel , jedini kabel vezan za zvuk je hd audio ustekan u ploču a na zvucnoj nema ni jednog konektora koji odgovara tom kabelu , kad sve ukljucim , instalirao sam drivere sa zvucne se ne cuje nista osim ako ukljucim mikrofon i govorim u njega , onda to cujem na slusalicama , inace nista iz kompa ne cujem , dakle trebalo bi neki kabel ustekat u nju , koji ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo slika zvucne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi onemogućio onboard sound card u biosu?

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ugradnja zvučne kartice problem ?
blacko kaže...

Jesi onemogućio onboard sound card u biosu?

aha,jel bi trebao onemogucit i onboard sp-dif ? jer to mi je spojeno na grafu pa kas gledam preko hdm-ija imam zvuk

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 16:40 (athlon64).
15 godina
neaktivan

I spoji zvucnu karticu sa optickim uredajem (postoji kabel za to), ako doticni to podrzavaju. To ce ti donjeti podrsku za reprodukciju audio CD-a u nekim specijalnim slucajevima (stare igre koje koriste CD audio glazbu i slicni)

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
rustweaver kaže...

I spoji zvucnu karticu sa optickim uredajem (postoji kabel za to), ako doticni to podrzavaju. To ce ti donjeti podrsku za reprodukciju audio CD-a u nekim specijalnim slucajevima (stare igre koje koriste CD audio glazbu i slicni)

a nemam kabel za to , ali u uputstvu pise da od kabela jedino sto treba spojit je taj za cd room , ali kartica bi trebala normalno radit i bez toga kabela?

16 godina
neaktivan

Mislim da samo treba podesiti default audio device Windowsa (ako ih koristiš) ili player da zvuk ide na novu karticu.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 16:46 (hrx).

0 0 hvala 0
15 godina

evo disableao sam onboard u biosu i cuo sam zvuk windowsa kod paljenja ali inace zamo neke šumove kad nesto svira , u postavkama u control pannelu on registrira da muzika svira al se ne cuje nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

sad sam u control pannelu pod sound desableao ikonu sound i nestala mi je , i sad u playback devices nemam nista , kako da je vratim?EDIT: rijesio problem , sta da sad radim sa zvucnom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 17:03 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

a nemam kabel za to , ali u uputstvu pise da od kabela jedino sto treba spojit je taj za cd room , ali kartica bi trebala normalno radit i bez toga kabela?

Da...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
protjeran

Ta genius je lošija nego onMBO sound..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Don Kihoty kaže...

Ta genius je lošija nego onMBO sound..

hah a nema veze dobio sam je skoro mukte

15 godina
neaktivan

I ne vrijedi više nego mukne, onboard ju pojede.

Imaš odličnu onboardušu..njome se pozabavi.

- DAC with 110dB dynamic range (VIA® VT2020 Audio Codec)

Kartica je bar sposobna reproducirati 192khz/24bit koliko toliko, ovaj Genius dalje od 48khz/16bita ne mrda, a komponente na njemu su takve da jedan najobičniji SB Live! iz 1998 dođe kao narodni preporod spram nje.

Nemoj se gombati bezveze, vrati se na onboard i prtljaj po ekvilajzeru, tj. gluposti onemogući ili ga postavi na flat, najdalje acoustic. Uštimaj ga kako Bog zapovijeda, ostalo je na zvučnicima.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 20:45 (thedream).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

I ne vrijedi više nego mukne, onboard ju pojede.

Imaš odličnu onboardušu..njome se pozabavi.

- DAC with 110dB dynamic range (VIA® VT2020 Audio Codec)

Kartica je bar sposobna reproducirati 192khz/24bit koliko toliko, ovaj Genius dalje od 48khz/16bita ne mrda, a komponente na njemu su takve da jedan najobičniji SB Live! iz 1998 dođe kao narodni preporod spram nje.

Nemoj se gombati bezveze, vrati se na onboard i prtljaj po ekvilajzeru, tj. gluposti onemogući ili ga postavi na flat, najdalje acoustic. Uštimaj ga kako Bog zapovijeda, ostalo je na zvučnicima.

haha da ,ovo ssmeće izgleda ni ne podrzava rad s win7  , nema veze , sto se tiče onboarduše ima ona super zvuk,  igrao sam se ja malo i s ekvilajzerom , ok je to ali je zvuk jednostavno slabiji nego na staroj k8n4-e , to je kod zvucnika okej ali bi volio da kod slusalica ima malo vise snage.

17 godina

Stavi zadnji driver za tu zvučnu s VIA stranice, noviji je nego onaj kod proizvođača matične.

I stavi ovo svakako - http://www.asrock.com/feature/SoftwareSuite/index.asp - AsRock Software Suite Creative Sound Blaster X-Fi MB - Trial.

U tome uključiš Crystalizer na max i CMS3D na max te svakako držiš SVF isključeno i imaš puno bolji zvuk.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Stavi zadnji driver za tu zvučnu s VIA stranice, noviji je nego onaj kod proizvođača matične.

I stavi ovo svakako - http://www.asrock.com/feature/SoftwareSuite/index.asp - AsRock Software Suite Creative Sound Blaster X-Fi MB - Trial.

U tome uključiš Crystalizer na max i CMS3D na max te svakako držiš SVF isključeno i imaš puno bolji zvuk.

LOL to si mali mukica tako zamišlja. Imam pravu X-Fi karticu godinama, a koristio sam ih 5 brojkom i slovom iz X-Fi palete, od polu-proizvoda tipa X-Fi Extreme Audio do Elitea Pro, imao i X-Fi Gamer i sad X-Fi Music, koristio i X-Fi Go! na laptopu.

Što se famoznog - ja ga volim zvati - Krckalizera tiče, što više ga postaviš prema maxu, više izobličava zvuk, odnosno pegla ga. Softverska pegla je fina opcija ja se slažem ali nemojmo pretjerivati, pa na max kad ga postaviš pucketaju i mnogo kvalitetniji zvučnici nego on ima.

Konkretno na mojim bivšim Z2300 Crystalizer nikad nije vidio 50% osim u početku kad nisam imao veze čemu služi. Optimalno je koristiti ga od 25 do 35%. Sve preko je zaista nepotrebno.

EQ smo riješili, ili off, ili ako mora ili želi da bude on - Flat ili Acoustic.

Što se CMSS 3D-a tiče za slušanje glazbe na 2.0 i 2.1 zvučnicima to je najgluplja stvar na svijetu. Osobno - meni je na Off, jer opet - toliko ne da ne doprinosi, nego dapače odmaže i zamućuje signal da to nisu istine. Koristio sam ga cca. godinu dana na On, u svim postocima i omjerima, na 2.0, 2.1 i 5.1 zvučnicima, i odgovorno tvrdim da ako korisnik ima 2.0 ili 2.1 zvučnike - da ovo smetje isključi.

http://img822.imageshack.us/i/xficmss.jpg/

Ukratko to bi bilo to, svakako ovaj Trial pogledati nekakvu nadogradnju na nešto trajniju verziju softvera za zvučnu jer ako ništa drugo možeš prtljati i petljati do mile volje, sa pet puta više opcija nego što nudi standardan softver.

Moje postavke su prilično jednostavne i šumova i krckanja nema apsolutno nigdje.

Volume 50% - radije si pojačavaj zvučnike nego da tjeraš glasnoću na kompu do ibera.

Treble 50%, Bass 35-40%. Dobro tu ja imam dosta još opcija, od Redirectiona, Cut-off frekvencije, Bass Boosta u db i slično...da ne objašnjavam svaki ponaosob.

Ostalo sam rekao, EQ mi je na Acoustic, SVM isključen, CMSS isključen, Crystalizer na 25%.

Onda ožeži zvučnike i slušaj..{#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 5:15 (thedream).
15 godina

ja 80% vremena koristim slusalice a ne zvucnike ,al nema veze skinut cu software i igrat se malo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ono za CMS3D što sam naveo odnosi se na karištenje s dobrim stereo slušalicama. Pogotovo recimo u igrama.

Za zvučnike 2.0 ili 2.1 to ne postiže baš željeni efekt, a za 5.1 nema smisla (emulacija surrounda na pravom surroundu).

Probleme s Crystalizerom nisam primjetio; vjerojatno je na Realtek HDAudio (modanim) i na VIA Vinyl VT1708S puno slabiji nego na Creative X-fi.

I da, bolje je glasnoću u windowsima držati na 75% a pojačavati zvučnike/slušalice nego držati na 100% u Win a zvučnike tiše.

No nešto sam zaboravio; ako je OS Windows Vista ili 7 treba putem Creative Alchemy omogućiti u igrama EAX efekte.

Svakako treba koristiti i OpenAL, neovisno o kojim Windowsima se radilo.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 12:10 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

samo da vam kažem da ne mogu vjerovat gdje mi je bila logika i mozak , žalio sam se na slaboću zvuka iz zvućne kartice na 890gx ex3 i hebao se s postavkama drivera a ispod stola mi cijelo vrijeme stoji kenwoodowa linija s pojačalom , i zvucnici mi spojeni preko nje , a meni nikako da padne nappamet ustekat liniju u komp, slusalice preko linije i pojacat zvuk koliko mi treba , epic fail -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

..... , sta da sad radim sa zvucnom?

Baci taj krš u smeće.

Imaš odličnih creative audigy2 kartica za 250 kn na webu polovnih.

Demokracija je kad dva idiota nadglasaju genija !
15 godina
Okolosam kaže...
athlon64 kaže...

..... , sta da sad radim sa zvucnom?

Baci taj krš u smeće.

Imaš odličnih creative audigy2 kartica za 250 kn na webu polovnih.

već je u smeću :D , ma ok je meni integrirka

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice