TV tuner problem prikazivanja programa

poruka: 12
|
čitano: 3.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PCI DVB-T problem prikazivanja programa

Kupio sam ovu PCI TV karticu i na kabel od vanjske antene dodao razdjeljnik sa dva izlaza, jer u drugoj prostoriji

imam TV koji koristi signal sa te vanjske antene(riblja kost), kako bi sa jedne anteno dobio dva signala.

Skenira programe, nade ih 11 (HTV1, 2, RTL, NOVA, RTL 2, DOMATV, NeT, JabukaTV, Z1, KN, CMC) i problem je sto

mi HRV1, HTV2, RTL i NOVATV rade savrseno, a kod ovih ostalih ili slika trza ili je nema uopce. Na drugom TV u u sobi sve radi

super, znaci kablovi dolaze sa tog razdjelnika i signal je na full u TotalMedia programu. Evo i malo prije sam skeniro i naso mi samo

HTV1,2, RTL i novu.

Sad, da li je mozda problem sto se signal grana pa se tu

gubi kvaliteta ili nesto drugo?

Mozda da direktno spojim jos jedan kabel na riblju kost (znaci da iz antene izlaze dva antenska kabla), bez tog razdjelnika?

Probao sam takoder od programa koristiti Windows Media Center, MediaPortal, CiberLink Power Cinema, progDVB

U svima njima ista stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: PCI DVB-T problem prikazivanja programa
Kule_zg kaže...

Kupio sam ovu PCI TV karticu i na kabel od vanjske antene dodao razdjeljnik sa dva izlaza, jer u drugoj prostoriji

imam TV koji koristi signal sa te vanjske antene(riblja kost), kako bi sa jedne anteno dobio dva signala.

Skenira programe, nade ih 11 (HTV1, 2, RTL, NOVA, RTL 2, DOMATV, NeT, JabukaTV, Z1, KN, CMC) i problem je sto

mi HRV1, HTV2, RTL i NOVATV rade savrseno, a kod ovih ostalih ili slika trza ili je nema uopce. Na drugom TV u u sobi sve radi

super, znaci kablovi dolaze sa tog razdjelnika i signal je na full u TotalMedia programu. Evo i malo prije sam skeniro i naso mi samo

HTV1,2, RTL i novu.

Sad, da li je mozda problem sto se signal grana pa se tu

gubi kvaliteta ili nesto drugo?

Mozda da direktno spojim jos jedan kabel na riblju kost (znaci da iz antene izlaze dva antenska kabla), bez tog razdjelnika?

Probao sam takoder od programa koristiti Windows Media Center, MediaPortal, CiberLink Power Cinema, progDVB

U svima njima ista stvar.

Mislim da ti to nece pomoci. Ja gledam TV samo preko kompjutera tj. TV kartice i imam isti problem kao i ti. Znaci kabel sa riblje kosti direktno u komp (TV karticu). Mislim da sam negdje procitao da je to problem u vezi nekim mux A i mux B. Ali nisam se bas ni trudio naci u cemu je stvar.

16 godina

Skeniraju sa windows media centrom,meni je on najbolji za gledati dvb-t kanake.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Eld kaže...

Mislim da ti to nece pomoci. Ja gledam TV samo preko kompjutera tj. TV kartice i imam isti problem kao i ti. Znaci kabel sa riblje kosti direktno u komp (TV karticu). Mislim da sam negdje procitao da je to problem u vezi nekim mux A i mux B. Ali nisam se bas ni trudio naci u cemu je stvar.

Znaci i da kupim novu antenu i samo nju spojim na karticu, bit ce ista stvar?

14 godina
neaktivan
Re: TV tuner problem prikazivanja programa
zzz kaže...

Ista stvar, ako nade ove ostale programe...trzaju i nisu bas gledljivi.

16 godina
Kule_zg kaže...
zzz kaže...

Ista stvar, ako nade ove ostale programe...trzaju i nisu bas gledljivi.

Vjerovatno problem sa antenom.

x
14 godina
neaktivan
zzz kaže...

Vjerovatno problem sa antenom.

Daj procitaj kaj sam napiso. Sa iste te antene pratim tv u drugoj prostoriji, svih 11 programa bez ikakvih problema.

17 godina
Kule_zg kaže...

Znaci i da kupim novu antenu i samo nju spojim na karticu, bit ce ista stvar?

Sudeci po tome kako je kod mene da. Ista stvar. A i mene zanima kako rijesiti taj problem(cic).

14 godina
neaktivan
Eld kaže...

Sudeci po tome kako je kod mene da. Ista stvar. A i mene zanima kako rijesiti taj problem(cic).

Ak je tako onda to vise nije problem antene i signala, vec otico kartice ili eventualno software-a sto ne vjerujem.

Kartica je nova iz ducana, tako da ni to ne vjerujem...

16 godina

Menije na isti siszem spojeno,antena-spliter-tv i pc,i sve radi normalno.Ja imam usb dvb-t stik.

Samo sam jednom imao problema sa signalom,jer je vlaga išla u spliter.

Ako mpžeš pokušaj direktno spokiti u pc,bez splitera,da vidiš jeli u njemu problem,a imaš kao zadnju mogučnost,da kupiš nrkakvo pojačalo za vanjsku antenu.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zzz kaže...

Menije na isti siszem spojeno,antena-spliter-tv i pc,i sve radi normalno.Ja imam usb dvb-t stik.

Ako mpžeš pokušaj direktno spokiti u pc,bez splitera,da vidiš jeli u njemu problem,a imaš kao zadnju mogučnost,da kupiš nrkakvo pojačalo za vanjsku antenu.

Mislim da je ipak do splitera, probao sam direktno sa antene spojit i radi sve normalno.

Al opet pitanje zasto? Inace spliter je onaj najobicniji platio ga 16kn i zasto onda na tv-u radi preko splitera,

da li mozda zato sto je reciver od tv-a jaci ili kaj...?

16 godina
Kule_zg kaže...
zzz kaže...

Mislim da je ipak do splitera, probao sam direktno sa antene spojit i radi sve normalno.

Al opet pitanje zasto? Inace spliter je onaj najobicniji platio ga 16kn i zasto onda na tv-u radi preko splitera,

da li mozda zato sto je reciver od tv-a jaci ili kaj...?

Vjerovatno to.

x
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice