TV kao drugi ekran?

poruka: 18
|
čitano: 3.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
TV kao drugi ekran?

Ovako znam da je to moguće...

Ali kako to napraviti? VGA konektor koji koristim za trenutni monitor

Možda postoji kakav prijelaz sa VGA na AV ili scart.... Jer na tv-u imam samo scart i av

Molim pomoć u ovome :D Ako trebate još kakve informacije pitajte, nisam stručnjak kada je hardver u pitanju...

Udri brigu na veselje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: TV kao drugi ekran?

Komp možeš spojit na TVom na par načina.

1. Grafička ima TV izlaz (S-video) - najlakše i najbolje. Kupiš svideo-chinch adapter, 3xchinch kabela potrebne dužine i chinch-SCART adapter. Sve pospojiš i radi. Trošak - ~50kn.

2. Grafička ima VGA izlaz -

2.1 Kupiš VGA-chinch (s-video) adapter koji je u biti konverter koji pretvara rezoluciju i frekvenciju sa VGA izlaza u nešto razumljivo TVu - pal standard. Trošak - ~400kn (adapter)

2.2 Kupiš "obični" VGA-chinch adapter i onda programom PowerStrip pokušaš namjestiti rezoluciju i frekvenciju sa VGA izlaza u PAL standard. Ako je grafička neka lijeva, moguće je da ju spališ (navodno) ili da ta opcija baš i ne proradi. Trošak - ~100kn (adapteri i kablovi)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Ovakvo nesto mozda.

vga scart vga scart
16 godina
odjavljen
Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

Za to mu treba program powerstrip jer TV neće razumjeti VGA rezoluciju (ili koja već bude postavljena) i onih 60hz na kojima se to šalje. TVu treba signal u PAL formatu i na 50hz.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...

Možda postoji kakav prijelaz sa VGA na AV ili scart.... Jer na tv-u imam samo scart i av

Molim pomoć u ovome :D Ako trebate još kakve informacije pitajte, nisam stručnjak kada je hardver u pitanju...

Ako imaš S-Video izlaz na grafičkoj...izgleda kao PS2 ulaz za miš i tipkovnicu.....na njega spojiš jedan kabel koji ima ona tri činča...žuti-bijeli-crveni, uzmeš scart adapter sa tim istim ulazima dakle taj žuti-bijeli-crveni, kabelom spojiš sve te stvari i imaš sliku...u opcijama na grafičkoj na nvidia ili ati catalyst control panelu namjestiš da ti extend-a odnosno klonira desktop na drugi ekran i to je to....e sad je pitanje jeli tvoja grafa imataj S-video izlaz

Avatar!...Ready!!.......Clear a path!!................IN GAME: IWEK91
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

Za to mu treba program powerstrip jer TV neće razumjeti VGA rezoluciju (ili koja već bude postavljena) i onih 60hz na kojima se to šalje. TVu treba signal u PAL formatu i na 50hz.

Da to sam i ja probao s tim i nije išlo Neodlučan

15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Komp možeš spojit na TVom na par načina.

1. Grafička ima TV izlaz (S-video) - najlakše i najbolje. Kupiš svideo-chinch adapter, 3xchinch kabela potrebne dužine i chinch-SCART adapter. Sve pospojiš i radi. Trošak - ~50kn.

2. Grafička ima VGA izlaz -

2.1 Kupiš VGA-chinch (s-video) adapter koji je u biti konverter koji pretvara rezoluciju i frekvenciju sa VGA izlaza u nešto razumljivo TVu - pal standard. Trošak - ~400kn (adapter)

2.2 Kupiš "obični" VGA-chinch adapter i onda programom PowerStrip pokušaš namjestiti rezoluciju i frekvenciju sa VGA izlaza u PAL standard. Ako je grafička neka lijeva, moguće je da ju spališ (navodno) ili da ta opcija baš i ne proradi. Trošak - ~100kn (adapteri i kablovi)

Budem razmislio o zadnjem... Ipak mi je 400kn ko nova grafa :D :D

Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

E tako nešto :)

Neznam dali bi radio nadam se da bi, samo gdje to ima za kupit?

Krešo91 kaže...
Daniman123 kaže...

Ako imaš S-Video izlaz na grafičkoj...izgleda kao PS2 ulaz za miš i tipkovnicu.....na njega spojiš jedan kabel koji ima ona tri činča...žuti-bijeli-crveni, uzmeš scart adapter sa tim istim ulazima dakle taj žuti-bijeli-crveni, kabelom spojiš sve te stvari i imaš sliku...u opcijama na grafičkoj na nvidia ili ati catalyst control panelu namjestiš da ti extend-a odnosno klonira desktop na drugi ekran i to je to....e sad je pitanje jeli tvoja grafa imataj S-video izlaz

Ma nemam to :/

U tome i je najveći problem :/

Grafa je: Nvidia 9500gt (1gb) :D

Udri brigu na veselje
17 godina
TV kao drugi ekran?

Ja nebi ni pokušavao, bolje ti je gledat filmove/igrat igre na monitoru, vjeruj mi probao sam.

Jedino kada nabaviš kao ja 42" full hd plazmu sa 600Hz onda je to sasvim druga priča...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Daniman123 kaže...

Čekaj malo...jeli ovo tvoja grafa

Ako je onda onaj skroz lijevi konektor na slici je taj S-video izlaz

15 godina
protjeran
Krešo91 kaže...
Daniman123 kaže...

Čekaj malo...jeli ovo tvoja grafa 

Ako je onda onaj skroz lijevi konektor na slici je taj S-video izlaz

Ne nije takva ;)

Neam taj konektor, samo bijeli neki i VGA...

@Hyperon- Jedino što želim je iz kreveta ić na internet puno mi je ugodnije :)

Udri brigu na veselje
16 godina
odjavljen
Daniman123 kaže...

Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

Imaš u chipoteki. Kupi taj kabel, spoji sa TVom i skuži kako PowerStrip radi. Ugl, natjeraj ga da pošalje PAL signal - 576px širine i 50hz interleaved (ne progressive).

15 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Daniman123 kaže...

Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

Imaš u chipoteki. Kupi taj kabel, spoji sa TVom i skuži kako PowerStrip radi. Ugl, natjeraj ga da pošalje PAL signal - 576px širine i 50hz interleaved (ne progressive).

Hvala puno Sum :)

Nije to tako ni skupo :)

Imam još jedno glupo pitanje :)

Postoji li kakvi daljinski za kompjuter lol :D Mislim treba mi paljenje gašenje i paljenje FF

Udri brigu na veselje
16 godina
odjavljen
Daniman123 kaže...

Postoji li kakvi daljinski za kompjuter lol :D Mislim treba mi paljenje gašenje i paljenje FF

Bila tema u jednom od Bugova - izrada daljinca za komp. Mislim da ti treba oko 50kn materijala i lemilica.

Ili ako imaš Bluetooth adapter za komp, sve fino kontroliraš sa mobitelom, uključujući i miša.

17 godina
Daniman123 kaže...

Se ti zezaš? Sa TV-om i pogotovo tim starim da ideš na internet haha. Nećeš moći ni slova pročitat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.9.2010 20:59 (Hyperion).
15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Daniman123 kaže...

Se ti zezaš? Sa TV-om i pogotovo tim starim da ideš na internet haha. Nećeš moći ni slova pročitat.

To sam vidio kod frenda...

Ali je kod njega drugačiji ulaz idt. nimalo nije isto :/

Ctrl+Scrool i malo naštimavanja sve štima...

On to koristi stalno, ima net na TV-u, i igra igre na tv-u :D :D

Udri brigu na veselje
16 godina
odjavljen
Daniman123 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Daniman123 kaže...

Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

Imam ja jedan dljinski za komp, no problem je što se prijemnik mora ili kupiti posebno ili izraditi. Objedinjuje čak i tipkovnicu i miša. Ako želiš stavit ću slike.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Daniman123 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
Daniman123 kaže...

Dj_Jelak kaže...

Ovakvo nesto mozda.

Imam ja jedan dljinski za komp, no problem je što se prijemnik mora ili kupiti posebno ili izraditi. Objedinjuje čak i tipkovnicu i miša. Ako želiš stavit ću slike.

De mi reci ime proizvoda...

I prijemnik, koliko košta ako znaš i gdje ima za kupit?

Udri brigu na veselje
16 godina
odjavljen
TV kao drugi ekran?

@ daniman123:

KCB56A PC Keyboard in a Remote, tvrtka Noritake itron, cijena 6€. Web tvrtke: www.kcb56a.com Receiver je KBR38A.

UKUSI SU KAO ŠUPCI-SVATKO IMA SVOG.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice