Termalna pasta razmazana i po vanjskom dijelu čipa

poruka: 9
|
čitano: 4.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima,

evo upravo sam danas popravio grafičku karitcu metodom pećnice i jako sam sretan!

No, kada sam stavljao termalnu pastu, dok sam je razmazivao po čipu, nešto termalne otišlo je i po onom zelenom dijelu između sivog okvira i samog čipa (pod čip mislim ono s čega se skida termalna pasta, što se svjetlucavo kada se skine). Dio toga uspio sam ukloniti štapićima za uši, a dio mi je ostao tamo (jer da idem preblizu samom čipu onda bi vjerojatno skinuo i dio termalne paste na njemu).

Uglavnom, htio sam pitati, hoće li ta termalna pasta (na dijelu između samog čipa i onog sivog "okvira" - na onom zelenom) smetati? Kažem, nema je puno uopće, ali je ipak ima na tom zelenom dijelu.

Unaprijed hvala!

Memento mori.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 21:37 (TheGh0st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako nema onih sitnih elemenata oko čipa ne smeta, ali ako je između onih sitnica, treba je potpuno ukloniti, što pažljivije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Termalna pasta razmazana i po vanjskom dijelu
ivo454 kaže...

Ako nema onih sitnih elemenata oko čipa ne smeta, ali ako je između onih sitnica, treba je potpuno ukloniti, što pažljivije.

netreba potpuno ako te je strah, ta pasta nije el vodljiva pa prema tome niti ce smetati ako je ostalo par postotaka paste! no mozes namociti u nekakav alkohol etilni i sl. stapic za usi i ocistiti! slobodno nek stapic bude jako namocen da pastu razgradis i ocistis 100%!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan

Ne smeta što je pasta otišla po okolnim komponentama. Više smeta to što si je ti razmazao po čipu. Obzirom da se radi o GPU, predlažem metod stavljanja termalne paste kao na slici u prilogu. Kad naneseš pastu, samo stavi hladnjak i učvrsti ga. Ne razmazuj ručno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Tokom igranja igrice fps mi je stalno opadao,pa sam na nagovor druga otisao kupio termalnu pastu i pokusao sam da je zamenim. Umesto da skinem staru patu i na to mesto stavim novu ja sam pastu stavio izmedju maticne ploce i procesora... Pa me niterresuje kako da znam da li sam spalio samo proceso ili sam pokvario i maticnu.Kada sam pokusao da ocistim pastu sa maticne polomio sam onu plastiku na koju se stavlja procesor. Kada startujem pc krene da se pali i nakon 2 sekunde cvrc, imam novi  procesor ali ne znam kako da ocistim pastu sa maticne, bojim se da ne spalim i druci procesor. Kako da znam sta je pokvareno i sta je najpametnije da uradim. 

pata na maticnoj pata na maticnoj
pata na procesoru pata na procesoru
majstorkvarisa

1 0 hvala 1
14 godina

Jedino što možeš je kupiti novu matičnu.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

e moj majstore, zaboravi na plocu, osim ako se moze izvaditi cijeli socket(bijela plastika) no sumnjam...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako nije previše stvrdnuta otiđi na pumpnu stanicu i kompresorskim zrakom je probaj izbiti iz utora.

Osim toga iduća solucija je alkohol ali vrlo male količine na štapić za uši, za matičnu, a za procesor je manji problem, neka stara četkica za zube i vrlo oprezno da ne bi koji pin slomio.

Izvedivo jest samo ako je pasta još uvijek "svježa", odnosno pasta a ne neka krutina.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovo još nisam vidio!

Drugi put kad nešto radiš po prvi puta upali šugavi youtube

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
3 0 hvala 0
1