Spajanje zvucnika

poruka: 11
|
čitano: 4.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Spajanje zvucnika na TV

Evo ovako, uskoro slavim rodjendan i trebam smisliti nesto s muzikom. Imam tv, naravno s digitalnim prijemnikom koji ima usb tako da bez problema mogu pjesme staviti na stick i u prijemnik. Problem mi je sa zvucnicima. Inace imam Logitech s220 koji su mi preslabi jer zvuk bi se trebao cuti unutra i van (btw. slavim kod klijeti). Frend veli da ima neke dobre, ali stvar je u tome da se spajaju samo preko zice, a na tv-u imam drugacije konektore tj. 3.5 mm mislim da crveni i bijeli ili su oba crvena. Postoji li kakva mogucnost da spojim te zvucnike na tv? Bi li npr. Logitech x530 bili dovoljni za nesto takvo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Spajanje zvucnika na TV
jambrek_prosinecki kaže...

Evo ovako, uskoro slavim rodjendan i trebam smisliti nesto s muzikom. Imam tv, naravno s digitalnim prijemnikom koji ima usb tako da bez problema mogu pjesme staviti na stick i u prijemnik. Problem mi je sa zvucnicima. Inace imam Logitech s220 koji su mi preslabi jer zvuk bi se trebao cuti unutra i van (btw. slavim kod klijeti). Frend veli da ima neke dobre, ali stvar je u tome da se spajaju samo preko zice, a na tv-u imam drugacije konektore tj. 3.5 mm mislim da crveni i bijeli ili su oba crvena. Postoji li kakva mogucnost da spojim te zvucnike na tv? Bi li npr. Logitech x530 bili dovoljni za nesto takvo?

uštekaj u digitalni prijemnik 

14 godina
protjeran

Kao prvo,sretan ti uskori rođendan!

Vidi,mozes ti to spojiti,jednostavno presjeci chincheve i spoji na frendove zvucnike,imas dvije zice,ne mozes fulati!

Ali-ne ide to tako!

Trebas pojacalo.ne mozes samo spojiti zvucnike na tv,on je preslab za njih,jer ako su dobri-kako kazes,onda su i jaki!

U biti,jesi siguran da tvoj tv ima AUDIO out?

Kako bi ti to spojio?

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina
neaktivan

Pa ne znam kako bih spojio, zato pitam vas. Mislio sam da postoje neki adapteri ili tako nesto. TV ima cak dosta jake zvucnike, ali kad se pojaca do kraja pojavljuju se sumovi i izoblicenja. Frend veli da ima i pojacalo, kako bi se to spojilo s njim?... opisite malo.

14 godina
protjeran

Pa ne znam kako bih spojio, zato pitam vas. Mislio sam da postoje neki adapteri ili tako nesto. TV ima cak dosta jake zvucnike, ali kad se pojaca do kraja pojavljuju se sumovi i izoblicenja. Frend veli da ima i pojacalo, kako bi se to spojilo s njim?... opisite malo.

Ok onda!

Probaj ovako:

1-Digitalni prijamnik spoji sa TV-om scart kablom koji nije spojen u cjelinu

2-Za IN u TV koristi ovaj adapter-pritom ubodi samo žuti chinch(ako ima prekidac IN i OUT-ti stavi na IN)

Ako ti Tv ima AV in sa strane ,onda nemas potrebe za adapteron,nego žutog roknes u taj ulaz!

3-Crveni i bjeli chinch ubodi u pojacalo

4-Iz pojacala u zvucnike

Trebalo bi sljakati!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 21:48 (Godfahter).
15 godina
neaktivan

Ajde ti fino saznaj kakve izlaze i ulaze imaju ti pojedini uređaji pa ćemo ti objasniti sve. Ako ne znaš kako se koji konektor zove, poslikaj i stavi slike ovdje pa ćemo vidjeti.

16 godina
neaktivan
Spajanje zvucnika

Sad ovisi kakav prijamnik imaš, ali prijemnik bi trebao imati audio izlaze. Ako ih ima onda s činčevima spojiš aux ulaz u pojačalu i taj izlaz na prijamniku i to je to..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Spajanje zvucnika

Čak i ao prijemnik nema audio izlaz, može se upotrijebiti izlaz sa scarta; ima za kupiti gotov kabel scart -> 3×cinch (cca 15 kuna), i na pojačalo spojiti lijevi i desni kanal (najčešće crni i crveni cinch utikač), video (žuti utikač) ne spaja se u ovom slučaju nigdje.

KaeR
15 godina
neaktivan

Bi li npr. Logitech x530 bili dovoljni za nesto takvo?

Hm,ako spajaš logitech x530,onda uz njih dobiješovakav adapter i bez problema spojiš i bilo kakav multimedijalan uređaj koji podržava chinch konektore (problem je jedino ako se taj konektor izgubio{#})

16 godina
Ti nisi procitao prvi post? Ljepo pise Logi S220!
2.411 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan
Spajanje zvucnika
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 22:11 (jambrek_prosinecki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice