Mogu li se grafičke koje imaju DDR5 spojiti na matičnu s DDR3?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako je dobar utor (pcie ili agp) mogu ;)
Ma može.
Mogu li se grafičke koje imaju DDR5 spojiti na matičnu s DDR3?
Pod DDR3 valjda misliš na RAM.Može.
Možeš, pomiješao si radnu memoriju (RAM) i memoriju grafičke kartice.
Postoje grafičke kartice i sa DDR2 (i starijim...) memorijom, tek je od DDR3 GDDR3.
Ovo G označava graphics
Sve memorije od grafičke bile one DDR2,3,4 su GDDR ali ne piše.
Potrazi na wikipediji ako mi ne vjerujes.
Potrazi na wikipediji ako mi ne vjerujes.
eto ja imam GDDR5 grafu na ddr2 rame :) i radi..... kakva wikipedija :)
Nisi me razumio.
Govorim o tome da ne postoji gddr2.

A naslova u pi*ku materinu
Nisi me razumio.
Govorim o tome da ne postoji gddr2.
Ovo zbunjuje mnoge ljude koji ali ovo G ispred DDR nije samo G koje označava graphics već sa sobom nosi neke velike razlike u odnosu na DDR memoriju.
- GDDR nije isto kao DDR, GDDR je napravljen tako da ima mnogo veću mogućnost obrade podataka
- GDDR koristi manje energije i s time dolazi do manjih zagrijavanja u odnosu na DDR, što naravno omogućuje bolje preformanse modula sa jednostavnijim sustavima hlađenja
- DDR1, DDR2, DDR3 imaju 64bitnu širinu sabirnice (128bit u dual channelu) dok recimo GDDR3 ima 256 ili 512 bitnu širinu sabirnice (koristeći preko 4-8 kanala)
- GDDR može istovremeno zahtjevati i primati podatke u istoj jedinici vremena, dok DDR to ne može
- DDR1 šalje 8 bitova podataka u jedinici vremena dok GDDR1 šalje 16 bitova u jedinici vremena
DDR memorija i danas koristi 64 bitnu širinu sabirnice. Budući da je DDR3 memorija danas uglavnom u dual ili triple channelu to znači da je ukupna širina sabirnice za sustav 128 ili 192 bita.
Većina grafičkih kartica koristi 4-8 kanala čime omogućuje korištenje memorijskog sučelja od 512bita (64bita po kanalu x8 kanala)
Dakle ta širina sabirnice kod GDDR-a omogućava prijenos velike količine podataka u istoj jedinici vremena čime pravi veliku razliku u odnosu na DDR memoriju.

Rekao sam ti, potrazi na wikipediji - nema stranice za GDDR2, vec samo za GDDR3 i dalje.

A tko jos vjeruje wikipediji..tu moze bilo tko nesto napisati
Wikipedija nikada nije 100% tocna... Da pise "gurnite mokri prstu napajanje" vijerojatno bi to napravio..... gddr2 postoji i uvjek je postojao.... (ili su odjedamput izmislili GDDR3) negjde je moralo pocet
Rekao sam ti, potrazi na wikipediji - nema stranice za GDDR2, vec samo za GDDR3 i dalje.
Zašto si se ti tako dovezao wikipedije!? Sve baš mora biti točno ako tako kaže wikipedija!?
Evo samo još neki podaci:
GDDR1 Bandwidth: up to 1.2Gbytes/s with a 300MHz clock, GDDR2 Bandwidth: up to 2.0Gbytes/s with a 500MHz clock, GDDR3 Bandwidth: up to 9.6 Gbytes/s with a 1GHz clock. GDDR4 which has a bandwidth of 18GHz. GDDR5 operates at up to 5Gbps at 1.5 volts