Spajanje grafičke sa DDR5 na matičnu sa DDR3

poruka: 22
|
čitano: 5.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Malo sam blesav....

Mogu li se grafičke koje imaju DDR5 spojiti na matičnu s DDR3?

0 0 hvala 0
16 godina
Malo sam blesav....

ako je dobar utor (pcie ili agp) mogu ;)

0 0 hvala 0
14 godina
Malo sam blesav....

Ma može.

Origin/Battlelog: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Malo sam blesav....
HunterDave kaže...

Mogu li se grafičke koje imaju DDR5 spojiti na matičnu s DDR3?

Pod DDR3 valjda misliš na RAM.Može.

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Malo sam blesav....

Možeš, pomiješao si radnu memoriju (RAM) i memoriju grafičke kartice.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Malo sam blesav....

Memorija kod grafičkih kartica je GDDR a ne DDR ako netko označava drugačije onda to nije baš ispravno

GDDR5

...i to nema nikakve veze sa time kakvu RAM memoriju podržava matična ploča..

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Bellatrix kaže...

Memorija kod grafičkih kartica je GDDR a ne DDR ako netko označava drugačije onda to nije baš ispravno

GDDR5

Postoje grafičke kartice i sa DDR2 (i starijim...) memorijom, tek je od DDR3 GDDR3.

Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
17 godina
neaktivan
8ax kaže...
Bellatrix kaže...

GDDR5

Postoje grafičke kartice i sa DDR2 (i starijim...) memorijom, tek je od DDR3 GDDR3.

Ovo G označava graphics

Sve memorije od grafičke bile one DDR2,3,4 su GDDR ali ne piše.

Lipstick junkie be funky all he wanty
16 godina
Malo sam blesav....

Potrazi na wikipediji ako mi ne vjerujes.

Blood in the carpet... Urine stains on the walls... A colony of bats in the men's room... Asbestos in your air conditioner! Snakes in your planes!
Moj PC  
0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...

Potrazi na wikipediji ako mi ne vjerujes.

eto ja imam GDDR5 grafu na ddr2 rame :) i radi..... kakva wikipedija :)

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
16 godina
ha?

Nisi me razumio.

Govorim o tome da ne postoji gddr2.
14 godina
Malo sam blesav....

A naslova u pi*ku materinu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
8ax kaže...
ha?

Nisi me razumio.

HD 4650 1GB

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 15:00 (brane47).
16 godina
neaktivan
Malo sam blesav....

Ovo zbunjuje mnoge ljude koji ali ovo G ispred DDR nije samo G koje označava graphics već sa sobom nosi neke velike razlike u odnosu na DDR memoriju.

• GDDR nije isto kao DDR, GDDR je napravljen tako da ima mnogo veću mogućnost obrade podataka
  • GDDR koristi manje energije i s time dolazi do manjih zagrijavanja u odnosu na DDR, što naravno omogućuje bolje preformanse modula sa jednostavnijim sustavima hlađenja
  • DDR1, DDR2, DDR3 imaju 64bitnu širinu sabirnice (128bit u dual channelu) dok recimo GDDR3 ima 256 ili 512 bitnu širinu sabirnice (koristeći preko 4-8 kanala)
  • GDDR može istovremeno zahtjevati i primati podatke u istoj jedinici vremena, dok DDR to ne može
  • DDR1 šalje 8 bitova podataka u jedinici vremena dok GDDR1 šalje 16 bitova u jedinici vremena

DDR memorija i danas koristi 64 bitnu širinu sabirnice. Budući da je DDR3 memorija danas uglavnom u dual ili triple channelu to znači da je ukupna širina sabirnice za sustav 128 ili 192 bita.

Većina grafičkih kartica koristi 4-8 kanala čime omogućuje korištenje memorijskog sučelja od 512bita (64bita po kanalu x8 kanala)

Dakle ta širina sabirnice kod GDDR-a omogućava prijenos velike količine podataka u istoj jedinici vremena čime pravi veliku razliku u odnosu na DDR memoriju.

90% žena je nezadovoljno svojim seksualnim životom, što je i normalno jer ja ne mogu da stignem na sve strane.
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
ha?

Nisi me razumio.

kako ne postoji? moja bivsa HD4350 pasivna je bila gddr2

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
16 godina
Marketinski trik, o tome je i jednom pisalo u Bugu.
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
Marketinski trik, o tome je i jednom pisalo u Bugu.

16 godina
?

Rekao sam ti, potrazi na wikipediji - nema stranice za GDDR2, vec samo za GDDR3 i dalje.
14 godina
neaktivan
Malo sam blesav....

A tko jos vjeruje wikipediji..tu moze bilo tko nesto napisati

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
15 godina
neaktivan
Malo sam blesav....

Wikipedija nikada nije 100% tocna... Da pise "gurnite mokri prstu napajanje" vijerojatno bi to napravio..... gddr2 postoji i uvjek je postojao.... (ili su odjedamput izmislili GDDR3) negjde je moralo pocet

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
8ax kaže...
?

Rekao sam ti, potrazi na wikipediji - nema stranice za GDDR2, vec samo za GDDR3 i dalje.

Zašto si se ti tako dovezao wikipedije!? Sve baš mora biti točno ako tako kaže wikipedija!?

Evo samo još neki podaci:

GDDR1 Bandwidth: up to 1.2Gbytes/s with a 300MHz clock, GDDR2 Bandwidth: up to 2.0Gbytes/s with a 500MHz clock, GDDR3 Bandwidth: up to 9.6 Gbytes/s with a 1GHz clock. GDDR4 which has a bandwidth of 18GHz. GDDR5 operates at up to 5Gbps at 1.5 volts

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice