Snizavanje takta preko noci

poruka: 16
|
čitano: 2.191
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dali bi mi netko mogo objasnit kojim programom mogu brzo i lako snizit takt svog athlona 3000+ sa overclockanih 2.5 na 1 ghz tako da mi ne radi preko noci pod overclockom, takoder bi volio da mu program snizi voltazu jer cu ga sad cesce ostavljat preko noci radi seedanja na privatnim torrentima, ujutro bi naravno volio sve brzo vratiti na staro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
instaliraj cool & quiet i podesi u power menagmentu na balanced ili na XP-u na notebook ili tako nešto, nesječam se više
I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Preporučam ti Cool&Quiet, ali mislim da ne radi kod overclockiranih procesora.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ako imas 7-ico, idi na power settings i pod adwanced mos stavit u postocima kolika ce ti bit max frekfencija procesora...ja preko noci stavim na 50 posto, tj sa 1900 max po jezgi ide samo na 800 maximalno.

ćufta
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
RE: Snizavanje takta preko noci

imam xp/7 dualboot, ponekad ga ostavim da seeda na jendima ponekad na drugima, pogledat cu to u sedmici. moze li se preko xp-a nesto??

17 godina
protjeran
athlon64 kaže...

imam xp/7 dualboot, ponekad ga ostavim da seeda na jendima ponekad na drugima, pogledat cu to u sedmici. moze li se preko xp-a nesto??

Može, u power menagmentu namjestiš na mobile ile notebook, tak nešt, ili minimal power menagment.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina

pa, ako mi snizi takt, dali mu snizi i voltazu, u win 7 imam pod processor samo opciju koliki mu je minimialni i maksimalni postotak preformansi, nista drugo( to je u power manegment), zasto se jednostavno nemoze instalirat neki program u kojem mogu napravit 2 profila, npr 1, je 2.5 ghz , 1.55v a drugi je 1ghz i 1.4v i onda samo odaberem koji cu uzet???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jesi čuo za amd overdrive? Napravi profile i radi šta hoćeš
15 godina

taj program uopce ne radi na mom starom athlonu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda starija verzija?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ima ih 3 generacije,ako se nevaram,tako da je 99% podržan
17 godina
neaktivan

Zar u BIOS-u nemas opciju za to? U W7 imas Power saver schemu za to (mislim da to snizava takt prcessora)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
godo kaže...

Možda starija verzija?

pod009 kaže...
ima ih 3 generacije,ako se nevaram,tako da je 99% podržan

Za amd overdrive treba imati amd-ov chipset sa SB 700, no prve beta verzije su podržavale i SB600 matične no kako kada i aplikacija je bila nestabilna. Danas je to druga priča.

Lazarus Long kaže...

Zar u BIOS-u nemas opciju za to? U W7 imas Power saver schemu za to (mislim da to snizava takt prcessora)

U biosu? Nema.

Znam da ovaj vrag K10 power stat ima opciju baratanja profilima probaj s time, no nisam siguran dali je podržan pošto samo ime kaže "K10" što se odnosi na phenome...

Jedini siguran način ti je cool&quiet, a pošto imaš amd-a onda će ti radit. Trebaš samo skinut amd C&Q aplikaciju, profil u xp-u postavit na minimum power state ili nešto slično, restartat comp i u biosu stavit opciju C&Q na ON.

To bi trebalo biti to.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
16 godina
moderator

skini si ovo http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml
možeš napravit profile koje lagano odabereš, samo za svaki profil odabereš napon i množitelj...

meni je radio još na athlonu xp pa bi trebalo i tebi...

edit...sad vidim da je tvoj procesor na support listi tako da mora radit...

mario.bradac@yahoo.com ... mario.bradac@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 12:36 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

skinuo sam ga, radi ali kako kreirat profile ovdje??

16 godina
moderator
otvoriš glavni prozor, klikneš na one strelice gore lijevo da ti se otvori izbornik
zatim na profiles, power saving (il tako nešto) i tu si odabereš kako hoćeš FID (multiplier) i VID (Vcore) i to je to
poslije si desnim klikom na ikonu u trayu odabereš no management ili power saving....
pišem ovo sa moba pa neznam točne nazive, al skužit ćeš valjda...ako treba objasnit ću kasnije detaljnije....
mario.bradac@yahoo.com ... mario.bradac@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice