Razdvajač na audio i mic. za 3.5mm konektoru

poruka: 8
|
čitano: 4.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znaci, treba mi(ako takvo nesto ima) razdvajac za audio i mikrofon na 4-polnom 3.5mm konektoru, onakvom na mobitelima s 3 krugica i koji ima mikrofon i audio. Treba mi kako bih mogao koristiti slusalice od mobitela za Skype, jer imam kvalitetne slusalice, ali pricam preko obicnih slusalica koje su mi oko vrata i imaju ustekan samo mikrofon. Zahvaljujem na odgovrima! {#}

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije mi baš 100 posto jasno pitanje.

...ako te slušalice uštekaš u mob, onda radi i mikrofon i stereo, a ako ih u laptop uštekaš, i pričaš prek skajpa, uštekaj ih u audio out, a mikrofon imaš već na laptopu, pa ti ni ne treba onaj od slušalica!

Zdravac

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Razdvajač na audio i mic. za 3.5mm konektoru
Zdravac kaže...

Nije mi baš 100 posto jasno pitanje.

...ako te slušalice uštekaš u mob, onda radi i mikrofon i stereo, a ako ih u laptop uštekaš, i pričaš prek skajpa, uštekaj ih u audio out, a mikrofon imaš već na laptopu, pa ti ni ne treba onaj od slušalica!

znaci, zelio bih neki razdvajac tako da u njega ustekam slusalice i iz njega ide audio i mic. jack i njih samo ustekam u laptop. mikrofon je dosta los, sumi i krci, sam sam se u sve to uvjerio. trenutno sam improvizirao tako da spojim slusalice od mobitela i stavim headset s mikrofonom oko vrata. slusalice od mobitela u usima u mikrofon na headsetu oko vrata. inace funkcionira, ali se znam malo natezati s kablovima, tako da bi mi ovo bilo dosta(puuno) prakticnije. ako se pitate zasto ne koristim headset, to je zato sto ove slusalice(Sennheiser cx 300 II) daju izuzetno kvalitetniji zvuk u odnosu na headset.

USB jack na koje spajam opremu USB jack na koje spajam opremu

Jack od slusalica s handsfree-jem Jack od slusalica s handsfree-jem

Handsfree s mikrofonom Handsfree s mikrofonom

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 18:25 (Suddenly Psychotic).
17 godina
moderator
Tvoje objašenjenje mi je i dalje zbunjujuće. Da jednostavno nacrtaš shemu u Paintu?
Ako kabela kakav tebi treba nema za kupiti onda odeš u neku trgovinu s muzičkim instrumentima ili trgovinu s elektronikom (one koje imaju tisuće različitih kabela i adaptera) pa tražiš tamo da ti naprave kabel kakav ti treba.
13 godina
odjavljen

Pa to mozes i sam napravit ili neki frend s trunkom tehnickog znanja . Dakle kupis jedan zenski jack s 4 kontakta i dva zenska jacka s 3 kontakta . Nadjes neku kutijicu , zasarafis sva tri jacka gore i povezes zicicama . Kolko se sjecam prvi kontakt do kabela ti je masa koja je zajednicka za mic i sluske , druga dva kontakta su ti slusalice ( L i R ) i zadnji kontakt ti je mic . Mozes to jos provjerit na netu ali sve skupa pola sata posla {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Alien 22 kaže...

Pa to mozes i sam napravit ili neki frend s trunkom tehnickog znanja . Dakle kupis jedan zenski jack s 4 kontakta i dva zenska jacka s 3 kontakta . Nadjes neku kutijicu , zasarafis sva tri jacka gore i povezes zicicama . Kolko se sjecam prvi kontakt do kabela ti je masa koja je zajednicka za mic i sluske , druga dva kontakta su ti slusalice ( L i R ) i zadnji kontakt ti je mic . Mozes to jos provjerit na netu ali sve skupa pola sata posla {#}

ovo mi se cini ustvari kao nesto cime bih mogao malo testirati kreativnost :). ako moze, bi li mogao dati nekakvu shemu? ali ako nema, nemoj se puno truditi... 

15 godina

mislim da tebi treba ovo ako je imam ja slicno i radi dosta dobro sa obzirom na cijenu :-)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

mislim da tebi treba ovo ako je imam ja slicno i radi dosta dobro sa obzirom na cijenu :-)

ajde barem je netko razumio... :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice