Proces povrata PDV-a u ADM-u ?

poruka: 10
|
čitano: 3.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pozdrav,imam jedno pitanje ja sam iz BiH ali oću da uzimam u ADM-u,naime moja mama ima jednu drugaricu u Osijeku koja može preuzeti robu tao i to bi sve super išlo,ali ja sam sve komponente birao sa cijenom sa povratom PDV-a,eh sad mene zanima kako ja mogu ostvariti povrat PDV-a na najkraći i najbrži načln. je li istina da kupim u trgovini robu,vratim se na carinu po neki pečat,opet se vratim u trgovinu da mi vrate pare ili može na neki kraći način jer kad bi to radio morao bi preći 1000km. 

HVALA UNAPRIJED !

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2011 9:23 (SpyGi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Proces povrata PDV-a u ADM-u ?

Ako je to kao ono sto radi IVA za Italiju onda moras potvrdit na carini i kasnije mislim u roku od mjesec dana ides u ducan i oni ti daju pare.Ali mislim da mora biti osoba koja je na racunu navedena kao kupac.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
protjeran
ivanoile kaže...

Ako je to kao ono sto radi IVA za Italiju onda moras potvrdit na carini i kasnije mislim u roku od mjesec dana ides u ducan i oni ti daju pare.Ali mislim da mora biti osoba koja je na racunu navedena kao kupac.

Valjda prodavač :S

14 godina
neaktivan

Takav je bio način prije, prije se je dobio cijeli PDV nazad sad samo 12%. 

Prije je bilo ovako:

Dođeš, kupiš, zatražiš tax-free, oni ti ga ispune (moreš priložit putnovnicu ili osobnu), ovjeriš ga na hrvatskoj granici i onda kasnije ideš u trgovinu da ti vrate PDV, za to si imao rok od 6 mjeseci.

Sad je ovako:

Dođeš, kupiš, zatražiš tax-free, oni ti ga ispune (moreš priložit putnovnicu ili osobnu), ovjeriš ga na hrvatskoj granici, sad se ne vraćaš u tu trgovinu nego mi Hrvati imamo za podignut u pošti nisam sad baš siguran. Sad se dobije samo 12%

Ovjeravanje tog papira o povratu uvjek radiš na granici od te države gdje si kupovao.

Znači ako kupiš u Hrvatskoj a ideš u BiH onda ovjeravaš na Hrvatskoj granici.

Ovo sve što sam ti govorio vrijedi za povrat PDV iz Europske unije u Hrvatsku, nisam siguran kako je za vas. Isto tako nisam siguran da li ti ADM može dat tax-free, ali sam siguran da MagazinRS može, pa samo ih preko maila pitaj koji postotak PDV ćeš dobit nazad.

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Da tako je bilo prije, sad su mjenjali, ali nsiam sigruan za BiH.

SpyGi kaže...

Valjda prodavač :S

Ne nego kupac. Što ćeš prodavača iz ADM nosit sa sobom na granicu? {#}

I da još sam zaboravio da povrat PDV može dobit samo ona osoba na na koju glasi tax-free papir.

15 godina
protjeran
nick54312 kaže...

Prije je bilo ovako:

Dođeš, kupiš, zatražiš tax-free, oni ti ga ispune (moreš priložit putnovnicu ili osobnu), ovjeriš ga na hrvatskoj granici i onda kasnije ideš u trgovinu da ti vrate PDV, za to si imao rok od 6 mjeseci.

Sad je ovako:

Dođeš, kupiš, zatražiš tax-free, oni ti ga ispune (moreš priložit putnovnicu ili osobnu), ovjeriš ga na hrvatskoj granici, sad se ne vraćaš u tu trgovinu nego mi Hrvati imamo za podignut u pošti nisam sad baš siguran. Sad se dobije samo 12%

Ovjeravanje tog papira o povratu uvjek radiš na granici od te države gdje si kupovao.

Ovo sve što sam ti govorio vrijedi za povrat PDV iz Europske unije u Hrvatsku, nisam siguran kako je za vas. Isto tako nisam siguran da li ti ADM može dat tax-free, ali sam siguran da MagazinRS može, pa samo ih preko maila pitaj koji postotak PDV ćeš dobit nazad.

Ovaj dio ne kontam 

15 godina
nick54312 kaže...

Prije je bilo ovako:

Sad je ovako:

Neznam,zadnje sam uzeo prije mjesec dana u Udinama i napravio sam kao sto sam naveo,a sad izgleda da se promjenilo.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Ovaj dio ne kontam 

Znači umjesto da ideš natrag u trgovinu, povrat PDV-a podigneš na pošti.

17 godina

Račun mora biti veći od 740 kuna skupa s PDV-om. Prilikom kupovine naglasiš da želiš povrat PDV-a za kupce s prebivalištem izvan RH. U ADM-u će potom popuniti obrazac PDV-P koji služi za povrat PDV-a (trebat će im tvoja BiH osobna iskaznica ili putovnica - osoba na koju će glasiti račun ne smije imati prebivalište u RH). Prilikom izlaska iz RH trebaš na hrvatskoj carini ovjeriti PDV-P obrazac. Carinik će te vjerojatno tražiti da mu pokažeš stvari koje iznosiš iz Hrvatske i za koje tražiš povrat PDV-a. Povrat PDV-a može se realizirati na nekoliko načina. Možeš otići u trgovinu u kojoj si kupio stvari s obrascem PDV-P ovjerenim na carini, a možeš i u nekim bankama u BiH (mislim da se može u Raiffeisen banci, a vjerojatno još u nekima).

Prilikom ulaska u BiH mogu ti naplatiti carinu. Mislim da se do vrijednosti od 200 maraka po osobi može unijeti bez carine. Ako je vrijednost robe za koju si tražio povrat PDV-a veća od 500 maraka, hrvatski carinici to obično jave BiH carinicima.

2 0 hvala 1
15 godina
protjeran

JBT forum u pitchku...

Napisao sam tekst od cca 500 znakova o povratu poreza i on me sjebe i izbriše cijeli tekst. -.-'

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice