Preporuka zvučne kartice

poruka: 16
|
čitano: 4.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Preporuka zvučne kartice za manje novce

Kao što naslov kaže treba mi preporuka solidne zvučne kartice.

Nabavio sam Logitech Z 2300 zvučnike, a dobar prijatelj mi je rekao da moja zvučna ne može to iskoristiti, te da ću dobiti slabiji i manje čišći zvuk.

Iako imam namjeru uzeti novu matičnu s izlaskom bulldozera, ali vjerujem da bi mi svejedno trebala bolja zvučna.

Znači, treba mi dobra zvučna koja može dosta dobro iskoristiti potencijal zvučnika za što manje pare.

One iznad 500kn nemojte niti gledat.

Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Preporuka zvučne kartice za manje novce
Dobar prijatelj? :P

Audigy 2/2 zs za 200-250kn je najbolji izbor po meni... ;)
15 godina
protjeran
Re: Preporuka zvučne kartice za manje novce
pod009 kaže...
Dobar prijatelj? :P

Audigy 2/2 zs za 200-250kn je najbolji izbor po meni... ;)

Topla braća i te fore:DD

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
16 godina
Preporuka zvučne kartice

Evo, nemoj da te slika zavara, to je PCI-e, samo je problem što je to bulk izdanje, a Creative stranice su down već neko vrijeme.

Izgleda da je gamad konačno digna stranice tako da možeš skinuti drivere, kupuj !

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 20:17 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Preporuka zvučne kartice

Nije da se kužim, ali šta nebi dobra zvučna trebala imat malo više rupa, moja integrirana ih ima 6 :D

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
16 godina
Preporuka zvučne kartice

Haha, nebi, vjeruj mi s ovom nećeš pogriješiti, alternativa ASUS DS/DG.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 20:17 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Preporuka zvučne kartice

osim kaj je Asus za koplje bolji/jeftiniji i driveri uglavnom rade kak spada

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka zvučne kartice

nisam izmjenio puno audio kartica no evo koristim xonar ds i donio je bitnu kvalitetu s obzirom na integrirano rješenje

kartica creative x-fi audio je u biti softverski poboljšani model starijeg modela (kojeg - to će ti reći forumaši) tako da od creativea preporučuju gamer ili bolje modele no ne i audio x-fi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo, sad ste me u još veću dilemu stavili.

Nekako me Xonar DS najviše vuče, iskreno vjerovatno zbog imena i zbog toga što najbolja zvučna na svijetu ima u svom imenu Xonar.

Evo, može onda anketa?

Koju biste vi zvučnu izabrali?

1 Creative Audigy 2/2 (pod009)
2 Creative Labs Xi-fi (perxocar)
7 ili Asus Xonar DS (igy)
Za ručak jedes RIBLJU ČORBU,a za užinu DIVLJE JAGODE,dok ti u dvorištu cvjeta CRVENA JABUKA.Ujutro se rano dižeš pa guraš PARNI VALJAK,posle podne čistiš PRLJAVO KAZALIŠTE.U današnjim kafićima je ZAB
15 godina
neaktivan
Preporuka zvučne kartice

Isprićavam se za offtopic,ali da ne otvaram novu temu bezveze,jel valja šta Asus Supreme fx u odnosu sa integriranom zvučnom karticom? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 20:55 (1BIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1BIT kaže...

Isprićavam se za offtopic,ali da ne otvaram novu temu bezveze,jel valja šta Asus Supreme fx u odnosu sa integriranom zvučnom karticom? {#}

trebalo bi biti

16 godina

Ima li još koji savjet, preporuka?

15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

Nešto poboljšanija verzija AudigySE odnosno SB Live 24-bit! obitelji, sa softverom od nazovimo ih - pravih X-Fi kartica. Za 359kn - zaobići, ta kartica vrijedi 150kn.

1BIT kaže...

Ne valja, to u biti i jest integrirana zvučna kartica (ADi čipset) sa softverom od X-Fi. Na kraju je u rangu sa Realtekom 889A. Nije to loše, ali nije ni extra.

Najzgodnija stvar kod te kartice je softver od X-Fi i EM Shield, odnosno oklop, radi zaštite od valova i time redukcije šumova, uzrokovanih ostalim komponentana u sistemu.

@autor teme, ako kupuješ novo izbor je nažalost samo jedan, Xonar DS za kakvih 350kn. Kažem nažalost, jer za tu cijenu ima polovnih Extreme Musica koje su po meni osjetno bolje kartice od tog entry-level Xonara kao i Audigy2 i 2 ZS, te 4 modeli.

Tako da potraži neku od dolje navedenih :

Audigy2, do 200kn

Audigy2 ZS, do 250kn

Audigy4, do 200kn

X-Fi extreme gamer, 300kn

X-Fi extreme music , 350kn

To ti je to, nažalost, kod nas, bar što se tiče isplativosti, i da te ne oderu 100 eura za X-Fi Titanium i slično.

EDIT : Terratec je imao od Aureon serije puno puno jače i bolje modele, prije svega Space i Universe ako se ne varam.

Ono što ti mogu reći je da sam i ja imao Z2300 u kombinaciji sa X-Fi Extreme Musicom, Gamerom, i jedno 4 ili 5 Audigya, od SE do 4, tako da ti mogu iz prve ruke reći da je to posve dovoljno za prosječnog korisnika što se tiče zvuka na piceku.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 7:58 (thedream).
16 godina

Odluka je pala na X-Fi Music jer u kad igram igre nije mi potrebno iznad 50-60, a za muziku mi je važna čistoća zvuka.

Puno hvala

15 godina
neaktivan
Preporuka zvučne kartice

Pomiješao si lončiće ona iz linksa je Extreme Audio, ona nema veze sa Musicom. Ni v od veze.

Cemetary gates
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
thedream kaže...

Pomiješao si lončiće ona iz linksa je Extreme Audio, ona nema veze sa Musicom. Ni v od veze.

malo si mu nejasno napisao gore. 

X-Fi extreme gamer, 300kn

X-Fi extreme music , 350kn

bi trebale biti cijene polovnih modela

X-Fi extreme audio (koji je linkan) je model o kojem smo oboje pričali i nismo dali preporuke

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice