Power on by keyboard

poruka: 14
|
čitano: 4.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Power on by keyboard

Pozdrav, prištekal sam tipkovnicu prek ps/2 porta, i u biosu poštelal sve tj da se pali na tipkovnicu, e sad kak naterat komp da ga pali prek tipkovnice?Gigabyte Z68X UD3P je ploča...U manualu veli:Note:you need ATX power supply providing at least 1A on the +5VSB lead...

Nemam jumpera na matičnoj da bi ga prebacil, tak da neznam na koju foru je to napravljeno.

U manualu navode da je moguće tipkovnicu i miš(kak dobit sad da je stalno pod naponom tipkovnica) prikopčat prek ps/2 porta tj upalit komp..

Znam da sam prije dok sam imal s775 koristil normalno tu opciju, sad neznam kak je to riješeno na ovim pločama..tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Power on by keyboard

Bump:)

Kopam po netu, al bez uspjeha..

15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Pozdrav, prištekal sam tipkovnicu prek ps/2 porta, i u biosu poštelal sve tj da se pali na tipkovnicu, e sad kak naterat komp da ga pali prek tipkovnice?Gigabyte Z68X UD3P je ploča...U manualu veli:Note:you need ATX power supply providing at least 1A on the +5VSB lead...

Nemam jumpera na matičnoj da bi ga prebacil, tak da neznam na koju foru je to napravljeno.

U manualu navode da je moguće tipkovnicu i miš(kak dobit sad da je stalno pod naponom tipkovnica) prikopčat prek ps/2 porta tj upalit komp..

Znam da sam prije dok sam imal s775 koristil normalno tu opciju, sad neznam kak je to riješeno na ovim pločama..tnx

Pa ako sam dobro shvatio, svi si naštimo, sad samu lupi neku tipku na tipkovnici i pali se, zar ne, ili ja propuštam nešto bitno u ovom tekstu?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
Power on by keyboard

Jel se može to napraviti na USB tipkovnici? Ne mogu naći opciju da to uključim.

Matična je Asus M4A88TD-V EVO/USB3

Na PS2 tipkovnici je radilo, u BIOSU sam samo stavio na  Power On  By PS/2 Keyboard ENABLED

Bios je izgledao ovako:

Restore on AC Power Loss

Power On From S5 By PME#

Power On From S5 By Ring

Power On  By PS/2 Keyboard

Power On From S5 By RTC Alarm

Sada kad sam stavio USB tipkovnicu imam ovo u BIOSU:

Restore on AC Power Loss

Power On From S5 By PME#

Power On From S5 By Ring

Power On From S5 By RTC Alarm

Power On  By PS/2 Keyboard   je nestalo, ali umjesto toga se nije pojavila USB tipkovnica. Jel postoji koji drugi način?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Power on by keyboard

Jel ima riješenje za ovo? Znaci paljenje racunala preko usb tipkovnice ili miša?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Preko USBa nemože, preko PS/2 može ako imaš tipkonvnicu sa "Power On" tipkom na sebi.

A i to je upitno, nažalost PS/2 portovi na novijim matičnama ne dobivaju puno ljubavi, pa moguće da se nemože čak ako i imaš PS/2 tipkovnicu koja to podržava.

EDIT: i još da napomenem, mora biti nativan PS/2 port na matičnoj, ne konverter na USB.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 13:37 (Mr. Shanty).
11 godina
neaktivan
Power on by keyboard

Pozdrav;

Imam matičnu Asus M5A97 R2.0. Pokušavam u BIOS-u pronaći opciju da palim računalo pomoću tipkovnice odnosno miša, ali ne nalazim. 

Može li mi tko pomoći, možda netko tko ima istu matičnu i sigurno zna kako? Molim, nemojte mi odgovarati općenito, kao "Pronađi u BIOS-u Power Managment i uključi opciju Keyboard Power on" jer, vjerujte mi, pokušao sam.  Mnogo hvala unaprijed;

Slavko

0 0 hvala 0
15 godina
Slavko R kaže...

Pozdrav;

Imam matičnu Asus M5A97 R2.0. Pokušavam u BIOS-u pronaći opciju da palim računalo pomoću tipkovnice odnosno miša, ali ne nalazim. 

Može li mi tko pomoći, možda netko tko ima istu matičnu i sigurno zna kako? Molim, nemojte mi odgovarati općenito, kao "Pronađi u BIOS-u Power Managment i uključi opciju Keyboard Power on" jer, vjerujte mi, pokušao sam.  Mnogo hvala unaprijed;

Slavko

http://www.ocfreaks.com/forums/f110/asus-m5a97-r2-0-review-2960/

http://support.asus.com/FAQ/Detail.aspx?SLanguage=en&no=F1B48168-A30B-5D70-952E-8E5ADA1548A0&p=1&m=M5A97%20R2.0

Dakle, opcija se zove: "Power on by PS2 Keyboard/Mouse".

Iz tvoga je posta poprilično nejasno što si u stvari pokušao i gdje je zapelo. Pa bi bilo dobro da preciznije opišeš situaciju, kako bi ti ljudi mogli pomoći.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
11 godina
neaktivan
Power on by keyboard

@Mr. Fugitive

Najprije, mnogo ti hvala što mi pokušavaš pomoći; jako to cijenim. 

Dakle, što sam pokušao napraviti? Pokušao sam u BIOS-u pronaći opciju Power managment, i nisam u tome uspio. Opcija o kojoj pišeš, "Power on by PS2 Keyboard/Mouse" , ja je jednostavno ne mogu pronaći. I na ovom linku, koji si mi poslao, http://www.ocfreaks.com/forums/f110/asus-m5a97-r2-0-review-2960/  tu ga također ne nalazim među tim slikama. Any thoughts?

Hvala unaprijed;

Slavko

0 0 hvala 0
16 godina
Slavko R kaže...

.. Any thoughts?

..

RTFM, vjerojatno si u EZ modu, prebaci u advanced, manual: BIOS/Advanced/APM chapter 3.5.8 ... tamo piše za svaku opciju u BIOSu gdje se nalazi (i koji je default) uz standardno napajanje 1A na +5V (sva današnja napajanja). .. (neke MBO imaju u jumper na MBO obično u čošku kod konektora za PS/2 iznad CPUa..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
Power on by keyboard

@ihush

Hvala ti puno na tvojem odgovoru. Ovaj sam put zaista i pronašao u APM-u (sad mi je i jasno za što je to akronim) opciju Power on by PME. Tu sam opciju postavio na Enabled. E sad bi negdje trebalo biti moguće odabrati koje će to biti tipke kojima pokrećem računalo, zar ne? A ne znam gdje. Ako ostavim ovako i probam bilo koju tipku, neće ga pokrenuti. Može još malo pomoći? Unaprijed hvala;

Slavko

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 1:48 (Slavko R).

0 0 hvala 0
16 godina

-opcija izbora tipke ne mora postojati, može biti any-key, uobičajeno je space-razmaknica. Neke tipkovnice imaju posebnu power tipku.

vjerojatno se PC pali na bilo koji signal (zasebno LAN, USB, PS/2.. ili timer/wakeup).

edit: ako ne radi, provjeri dali postoji jumper koji to enablea

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 13:03 (ihush).
11 godina
neaktivan
Power on by keyboard

@ihush

Hvala. Ne radi mi na bilo koju tipku (ni razmaknicu), a u jumpere nisam dovoljno stručan da se miješam. Ipak, cijenim što si mi pokušao pomoći.

Slavko R

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.6.2014 22:11 (Slavko R).

0 0 hvala 0
16 godina

ovdje je obrnuti problem (PC se pali, korisnik želi isključiti..). Povezano s FastStartup i power opcijama u OSu (hyber-sleep..). Ako je čisti BIOS (bez OSa), mora raditi po uputama za BIOS ili je možda zbog ovakvog problema (da se stalno pali) u nekoj reviziji BIOSa to izbačeno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice