PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 368.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Re: PC ventilatori

Nidec servo Gentle typhoon je po meni broj 1 iako ih nekoristim .. (mrvicu su mi preskupi)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 0:54 (Giopriest).
11 godina
neaktivan
PC ventilatori

Koja je razlika izmedu 120mm MS ventilatora za 20 kuna i nekog fractal 120mm od 100 kuna? 

0 0 hvala 0
14 godina
Kolacic kaže...

Koja je razlika izmedu 120mm MS ventilatora za 20 kuna i nekog fractal 120mm od 100 kuna? 

Treba specificirati modele da bi se mogao dati konktetan odgovor.

10 godina
Kolacic kaže...

nisam profić ali vjerovatno kvaliteta izrade, lageri u kučištu , sam dizajn propele po pitanju protoka zraka 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
14 godina
Kolacic kaže...

Sve!

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
11 godina
neaktivan
PC ventilatori

Ako vi tako kazete onda ste u pravu. 

0 0 hvala 0
14 godina
Kolacic kaže...

Ako vi tako kazete onda ste u pravu. 

Ako ti performanse, izgled, buka, kvaliteta izrade, u konačnici i garancija ne igraju veliku ulogu - onda je svejedno.

Ako od svega navedenog ti ipak nešto znači, preskočit ćeš jeftine ventilatore.

Bez daljnjega, i MS i neki kvalitetniji ventilatori će odraditi isti posao, ali kako.

I Dacia i Mercedes će te odvesti od točke A do točke B, samo uz kakve razlike (a da to nije samo cijena).

ovime jasno ne degradiram vozače Dacie ni na koji način!

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak
16 godina
neaktivan
PC ventilatori

Imam pitanje u vezi broja ventilatora na kucistu konfe koja mi uskoro dolazi. Kuciste je Fractal Design G i na njihovim stranicama pise da dolazi sa samo dva prednja intake venta. Je li to dosta ili da nadogradim jos koji ( dolazi sa jos 4 dodatna slota - 2 gore i po 1 na bazi i zada)

Unutra  su i7 7700K i Cooler Master Hyper 212X cooler (zasada ne mislim OC) + Gigabyte GTX 1070 Gaming G1. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ugradi jedan otraga da izbacuje vrući zrak.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
neaktivan
Neutral kaže...

Imam pitanje u vezi broja ventilatora na kucistu konfe koja mi uskoro dolazi. Kuciste je Fractal Design G i na njihovim stranicama pise da dolazi sa samo dva prednja intake venta. Je li to dosta ili da nadogradim jos koji ( dolazi sa jos 4 dodatna slota - 2 gore i po 1 na bazi i zada)

Unutra  su i7 7700K i Cooler Master Hyper 212X cooler (zasada ne mislim OC) + Gigabyte GTX 1070 Gaming G1. 

Dosta je. 

13 godina
protjeran
Obavezno jedan iza i jedan gore za ispuh, 2x naprijed za upuh.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
PC ventilatori

Buka je bila na malo višoj razini pa sam odlučio napraviti mali eksperiment. Zamjenio sam sve ventilatore s NB eLoop i spustio ih na približno istu razinu buke. Temperatura u kućištu se spustila u prosijeku za 2-3 stupnja. Isto tako sam originalne ventilatore na tri x 290 zamjenio s bitfenix spectre pro 120mm. Pri istoj temperaturi na full loadu znatno su tiši od originalnih iako mislim da sam trebao i tu možda ići s eLoop. Mislio sam da neće imati dovoljno pritiska i zato sam išao na eLoop, ali sad kad ih vidim u praksi nije mi trebalo toliko pritiska jer su BF dosta glasni na višim okretajima.

Druga greška je što su eLoop malo širi od ostalih ventilatora i ne stanu u prednji dio fractala R5. Odnosno stanu, ali se onda ne može staviti filter za prašinu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.10.2017 22:19 (axos).

4 0 hvala 2
12 godina

kako si zadovoljan s hladnjakom?

temperature proca, matične, buka?

EDIT: sad sam vidio da si to smjestio u pravu temu

btw., za ovu pizdariju s nb ventovima - trebao si ići na be quiet silent wings 3, otprilike su isti po rezultatima buke i perfomansi 

ja sam na svom fractalu stavio dva naprijed, jedan nazad i konačno tišina

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.10.2017 7:53 (picajzla0707).
14 godina
picajzla0707 kaže...

kako si zadovoljan s hladnjakom?

temperature proca, matične, buka?

EDIT: sad sam vidio da si to smjestio u pravu temu

btw., za ovu pizdariju s nb ventovima - trebao si ići na be quiet silent wings 3, otprilike su isti po rezultatima buke i perfomansi 

ja sam na svom fractalu stavio dva naprijed, jedan nazad i konačno tišina

Trebao sam, ali mi nije palo na pamet da su NB širi. Izabrao sam NB pošto on može malo više potegnut ako zatreba.Morat ću nabaviti neke mrežice za to.

12 godina
Jbga, to je fractal zajebo - na arc seriji koju ja imam ventovi se stavljaju iznutra pa i mogu biti malo siri ili pomaknes hdd cage, dok kod tebe idu izvana i ako su deblji onda blokaju filter
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PC ventilatori

nevjerojatno je koliko promjena boje (meni osobno) znači za privlačnost proizvoda
a i ove kombinacije koje imaju su odlične, i stvarno cooler izgleda super, pogotovo d15 sa dva ventilatora

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
PC ventilatori

Pozdrav, uskoro ću uzimati još dva venta za kučište, zasada ima 2x gentile typhoon od scythea na 1450.

Pošto ih više ne vidim u trgovinama, vjerojatno prestanak proizvodnje, tražim ih drugdje.

Da li itko zna gdje bi mogao nabaviti jo dva komada, može i sporije verzije?

Također ako neko prodaje, može kontakt na pp.

Pitanje, koji vent dobavljiv u HR bi vi uzeli za dopunu airflowa Cooler master elite 431+ na mom mjestu?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
PC ventilatori

ima li gdje

https://www.ekwb.com/shop/ek-cable-splitter-4-fan-pwm-extended

za kupiti kod nas ? ili slican splitter koji omogucuje da spojim 2 pwm ventilatora na maticnu (uz molex ili sata napajanje)

*edit

na kraju sam ovo kupio za 7,5$ jer mi se nije dalo trazit vise :f

http://vi.vipr.ebaydesc.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItemDescV4&item=181852800562&t=1505379074000&tid=10&category=131487&seller=fp-outlet&excSoj=1&excTrk=1&lsite=0&ittenable=false&domain=ebay.com&descgauge=1&cspheader=1&oneClk=1&secureDesc=0

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 18:59 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
PC ventilatori

Lucidius 

Da ne spamamo ryzen temu prebacimo se ovdje. Evo ti covjek testirao znaci isti uvjeti i sve Noctua NF A12x15 PWM 

i Corsair ml 120 
, izrezao sam tablice da bude jednostavnije.

AKo pogledamo kad su ml na 959, a noctua na 938 ml daje bolji air flow 42.7 naspram 40.8 i bolji potisak 0.572 naspram 0.318 i pri tome su praktcki jednako glasni 10.4 nasrpam 10.2. Kad su ml na 1152, a noctaua na 1157 opet su ml bolji u af i ap, al su sad malo glasniji 13.2 naspram 12.5dB.

Zakljucak je da ih mozes koristiti i za case i za radijator, a cijena je super. Ovih 2000 rpm koje spominjes koji god fan da toliko nafrljis ce urlat tako da mi je smijesno to uopce spominjati. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 14:00 (war3_tft).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Ovi su bolji od ta oba, a tisi i nesto bolji na istim okretaijima kod potiska od Corsaira,

Enermax D.F. Pressure 120mm - 113kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Problem s "visokoturaznim" ventovima koje ces koristiti u pola snage je previsok minimalni rpm

pa onda umjesto da se vrte od 200/300 do 1000/1200rpm (bubam), imas minimalnih 500/600rpm do soma koje umjetno ogranicis

a recimo u idle nemas potrebe da se vrte vise od 200rpm, jer bezveze vuku prasinu u filtere

EDIT:

primjerice ove slikice be quiet 120mm/1450rpm i 140mm/1000rpm

vidi se kako ovi veći i sporiji ventovi imaju niži minimalni rpm i vjerojatno se vrte ispod 300rpm na minimalcu, slično kao i moj 140mm shadow wings na hladnjaku bkoji se vrte na cca 270rpm u idle

a ovi 120mm/1450mm silent wings 3 koje sam uzeo za case, njima je minimalni rpm na cca 470 okretaja i samim time mi začas napune prednji filter za prašinu, što mi baš ne odgovara i nemam potrebe da toliko pušu kad na kompu surfam ili slično

140mm/1000rpm 140mm/1000rpm
120mm/1450rpm 120mm/1450rpm
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 14:35 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Ventove nema nikakve koristi stavljat da rade ispod 800RPM, em nece apsolutno nista zraka ubacivati da iole u necem pomogne, em se na 800RPM jedva cuju.

Meni u IDLU ni jedan jedini vent u kucistu uopce ne radi, komplet pasiva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 14:30 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ventove nema nikakve koristi stavljat da rade ispod 800RPM, em nece apsolutno nista zraka ubacivati da iole u necem pomogne, em se na 800RPM jedva cuju.

Kojim trikom ih gasiš? Ja sam spojio 4 fana na fan controler na kućištu i ugasim ih tako da switch stavim doslovno između voltaža gdje se voltaža prekine i tako ih gasim, treba mi par sekundi da to izvedem. Ne znam postoji li opcija da se voltaža nekim softwareom izgasi. Kako ti to izvodiš?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
Lucidius kaže...

meni se ne da gasiti ih ručno, a preko matične ih sam stavi na minimalni broj okretaja u idle, što je u mojem slučaju kako sam opisao gore

isto tako kad zatreba pogura ih po krivulji na cca 1000rpm

a 2x800rpm je otprilike isto kao i 1x1600rpm što se tiče ubacivanja svježeg zraka, pa kad imaš dva venta koji rade na cca 800 okretaja, itekako to ima koristi za komponente

meni su namješteni ventovi da rade na max soma okretaja i na ruci se sasvim fino osjeti povjetarac kad rade na toj brzini, na 800rpm isto tako se osjeti - dakle, itekako ima koristi i friški zrak ulazi u kućište

isto tako i sa stražnjim ventom, fino se osjeti izbacivanje zraka čak i na nižim okretajima

naravno da kad su komponente jače i kad ukuhaju, a vent se vrti na niskim okretajima da to nema smisla

EDIT

eywa33

kako ti se da stalno drkenjati po kontroleru, pa priključi fino te ventove na matičnu, namjesti krivulje i neka automatika sama radi posao

kad se proc/matična zagriju, ventovi povećaju rpm i hlade, kad se temperatura smanji, spuste se i ventovi na minimalu - sve automatikom preko fan xperta

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 14:46 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ovi su bolji od ta oba, a tisi i nesto bolji na istim okretaijima kod potiska od Corsaira,

Enermax D.F. Pressure 120mm - 113kn

Na ~950 imaju isti ap kao corsair, al dosta slabiji af i bucniji su, na 1200 imaju opet slabiji af, jaci ap, al su opet dosta bucniji 15.5 naspram 13.2 dB. Kad corsair stavis na 1300rpm tj tih 15 dB daje i bolji afk i ap nego ovaj na 15dB, osim toga 95kn je jeftinije nego 115kn, mislim da je pobjednik ocit. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 14:47 (war3_tft).
12 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

EDIT

eywa33

kako ti se da stalno drkenjati po kontroleru, pa priključi fino te ventove na matičnu, namjesti krivulje i neka automatika sama radi posao

kad se proc/matična zagriju, ventovi povećaju rpm i hlade, kad se temperatura smanji, spuste se i ventovi na minimalu - sve automatikom preko fan xperta

Znam da mogu tako. Ali mislim da mi matična ne dozvoljava skroz ugasit napon odn. izgasit ih. A ovako mogu. Nije problem pojačat fanove kad idem igrat nego ih ugasit kad mi ne trebaju. Pa mi treba par sekundi da naštimam switch između dvi voltaže :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
eywa33 kaže...

Znam da mogu tako. Ali mislim da mi matična ne dozvoljava skroz ugasit napon odn. izgasit ih. A ovako mogu. Nije problem pojačat fanove kad idem igrat nego ih ugasit kad mi ne trebaju. Pa mi treba par sekundi da naštimam switch između dvi voltaže :)

a dobro ako ti kažeš tako, meni je daleko jednostavnije da ih matična sama kontrolira i osim malo češćeg usisavanja ili pranja prednjeg filtera to što rade na minimalnih 450rpm u idle mi ne znači ništa u odnosu kad su ugašeni skroz

ne kužim što ti smeta da rade na minimalcu, nit se čuju nit smeta taj lagani povjetarac

također je kod mene problem što mi na kompu često ženica igra mmo-e koji hebački upregnu i grafu i proc dok sam ja na poslu, a da se mislim jel se sjetila upaliti ventove ili mi kućište kuha, baš mi i nije napeto

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Kojim trikom ih gasiš? Ja sam spojio 4 fana na fan controler na kućištu i ugasim ih tako da switch stavim doslovno između voltaža gdje se voltaža prekine i tako ih gasim, treba mi par sekundi da to izvedem. Ne znam postoji li opcija da se voltaža nekim softwareom izgasi. Kako ti to izvodiš?

Ja imam takav kontroler da ih mogu ugasiti skroz na prekidac, znaci minimum, skroz ugaseni i max 

war3_tft kaže...

Na ~950 imaju isti ap kao corsair, al dosta slabiji af i bucniji su, na 1200 imaju opet slabiji af, jaci ap, al su opet dosta bucniji 15.5 naspram 13.2 dB. Kad corsair stavis na 1300rpm tj tih 15 dB daje i bolji afk i ap nego ovaj na 15dB, osim toga 95kn je jeftinije nego 115kn, mislim da je pobjednik ocit. 

Ako gledamo ventove od 2000RPM sta me boli kuki sta daju na 1000RPM, kupujem ih jer trebam performanse i prema tome gledamo ih usporedujemo na visokom RPM-u. Gledaj od 1800RPM nadalje enermax je tisi i ima bolji SP, i mozes kupit samo jedan komad ako hoces, onaj corsair moras uzet dva komada to nekome vec moze biti puno za platit ventove.

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

eywa33

Krivulja nikad nemoze biti stabilna i precizna kao kontroler, a problem je i kaj nemres ugasit ventove a ako namjestas po temperaturi oni sitni spajkovi kod zagrijavanja proca dok idlas ce malo malo paliti ventove na vece okretaje.

9 godina
odjavljen
PC ventilatori

mislim da fan xpert ima opciju ugasiti ventove, također možeš ih ugasit i na speedfan-u preko krivulje do određene temperature

ja osobno koristim speedfan, preko njega mi je sve spojeno pa čak i napajanje

u idleu svi ventovi cca 550rpm

load cpu i grafa 1000rpm, kućište i napajanje oko 750-800rpm

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.11.2017 16:10 (phanteks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice