PC ventilatori izdvojena tema

poruka: 1.052
|
čitano: 368.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: PC ventilatori
Stjepanj kaže...

trebaju mi 2 venta za kuciste itd, dali uzeti 2x noctua nf f12CM silencio FP120 ili AC f12, koliko vidim noctua je najbolja, no i daleko najskuplja, Silencio pak najtisi, AC je nekakva zlatna sredina? JA vucem da bi uzeo 2x Cm silencio? kaj velite? lp

Mislim da su to ventovi za radijatore prije nego za kučište. Tebi treba high airflow fan. 

I’m an alien clone from Hyperion origin..
15 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

jbga kad meni odgovara bilo koji jer im kontroliram rpm preko matične, pa mi je svejedno 3 ili 4 pinski

Nije baš skroz svejedno jer se PWM modeli mogu nešto brže vrtiti, ako ti je to bitno.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
PC ventilatori

ne baš, nastojim čak i da se vrte što manje

primarni mi je cilj što niža buka, a tek onda perfomanse

naravno da ima i ekipe koja ima suprotne potrebe, no svakom svoje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...

Najbolje je kad ih nema uopće, onda više vrtnja nije bitna.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
Valentin17 kaže...
picajzla0707 kaže...

Najbolje je kad ih nema uopće, onda više vrtnja nije bitna.

naravno da je bitna, kad je komp u idle ili surfanju, rade na parsto okretaja 

kad upalim igru - automatski se pojačaju, ovisno o temperaturi proca ili matične, ali opet ne preko soma okretaja jer je to dovoljno da drži temperature pod kontrolom, a da se ne čuju

osjećam se bedasto da ti to objašnjavam, kad ionako to znaš

14 godina
picajzla0707 kaže...

kad ionako to znaš

Jučer sam malo bio raspoložen za zaje...

Imaš ti to podešeno pravo dobro.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
15 godina
PC ventilatori

Ljudi trebam savjet. Kolega treba/želi uzeti neka dva brza ventilatora iako mu realno ne trebaju, ali tako je kako je... Ima Carbide 270R te bi 2 venta stavio naprijed da hlade msi 970ku te ima novi msi frozr l hladnjak. Izbor je pao na Corsair AF120 Performance Edition Twin Pack(1650rpm) ili be quiet! SHADOW WINGS SW1 120mm HS(2200rpm)

Cijene su skoro podjednake corsair 2 pack=250kn be quiet x2=220kn Koji bi vi uzeli da ste na njegovom mjestu? Hvala

For everything you gain, You lose something else.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako buka nije problem, bolje uzet corsair ml120 (ne pro). Linkani bequiet su solidni i tihi, ali su 3pin pa ako mu to igra ulogu, nek pogleda pwm verziju koja ima nešto lošije peak performanse zbog nižeg max rpm-a, ali je i naravno još tiša.

8 godina
neaktivan
Strider-X kaže...

Cijene su skoro podjednake corsair 2 pack=250kn be quiet x2=220kn Koji bi vi uzeli da ste na njegovom mjestu? Hvala

ima i boljih ventilatora sta se toga tice ali su i nesto skuplji poput Nidec Servo Gentle Typhoon ili noiseblocker multiframe(oko 22€ komad) i eloop serija(moze se kupit i pakrianjima po 3 i vise je za loopove)(ove ja koristim ... nemoj kupovat u HR jer je komad 200kn i to je previse ... ja sam preko case kinga 2x3komada i doslo me tih 6 komada oko 95€)

Nisam siguran za Nidec Servo ali noiseblocker dolazi kao i noctua sa 6godina garancije

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 18:45 (Giopriest).
15 godina
PC ventilatori

selim post iz teme ovdje, jer sam napravio temu, a nisam vidio da ima ova ovdje za ventilatore

uglavnom, ovako
dakle kupio sam si DEFINE MINI C kučište i prezadovoljan sam sa njim, kako izgled, tako i iznutra
ono što me zanima je dal imate kakav savjet što se tiče ventilatora, koje bi stavio naprijed za usis, tj dal bi trebalo / bilo potrebe za zamjenom

trenutno imam 3 fractal dynamic gp-12 120 mm ventilatora unutra, dva za usis, jedan straga za ispuh, dakle ventilatori koji dolaze sa kučištem, samo sam jedan dodatno uzeo da budu tri komada
prednji se vrte na 850 - 860 rpm, zadnji je na 700 rpm, u idle, dok se temperatura digne u kučištu onda to ide za kojih 150 do 200 rpm gore, uglavnom skoro pa max naprijed i straga, jer mi je složeno da su na 60c na max okretajima, dakle u loadu se vrti na oko cca 1100 rpm
postavljeno tako sa matičnom u fan control da imam pozitivan pritisak, tj više zraka unutra nego van, a i manje prašine ide unutra jer se zrak vuče kroz prednji dio i kroz filter

e sad me zanima, dal bi dobio što bolje temperature unutra ako bi recimo ubacio dva 140 mm ventilatora dizajnirana za pritisak a ne protočnost zraka (ili to nema veze toliko??), jer s obzirom da prednji ventilatori imaju filter ispred sebe i moraju uzimati zrak sa strane, a ne od ispred (jer je ispred prednji panel), mislim da bi ventilatori dizajnirani za veći pritisak bili bolja opcija, jer bi mogli bolje potegnut zrak kroz filter i zbog kuta ulaska u kučište
ventilatori za airflow neznam kako bi funkcionirali s obzirom da je za njih poželjno da nemaju ništa ispred sebe za optimalan airflow (da imam meshify c onda bi stavio airflow), a s obzirm da na define mini c je ispred prednjih ventova filter i solidna ploča, vjerujem da bi hp ventilatori bili bolji izbor

e sad, dal bi mi se isplatilo uzimati 2 140mm hp ventilatora za usis umjesto ova dva koja trenutno imam, Dynamic GP-12 120 mm, ili da ostavim ove koje imam i pojačam rpm, i žrtvujem malo tišinu kučišta u full loadu kad igram (iako se u full loadu najviše čuje grafička i stock vent na procesoru) ??
znam da 140 mm bi vukli više zraka unutra nego 120mm na manjem rpm-u, dakle mogao bi ih imati na manjem rpm-u i imati tiše ventilatore
koje 140mm hp bi mogao razmotriti, a da nisu skupi i da su po mogućnosti dobavljivi kod nas, ali ako nebi se našlo kod nas, kupio bi na amazonu ili ebayu
vjerujem da razlike u temperaturi nebi bile velike, vjerojatno par stupnjeva, možda ništa
najviše pitam zbog toga jer mi grafička sa clockom, diže na 73c ili više u full loadu ako je vani toplije, za hladnijih dana je to oko 71 - 75c
trgovina koju bi preferirao je links, jer bi mogao otić u vž i to kupiti, ali ako bi bilo nešto bolje negdje drugdje, slobodno napišite

za procesor planiram kupiti neki cooler, dal 120 mm ili 140mm nisam još ni sam siguran, neznam dal bi 140mm cooler imao kakve anomalije ako bi naprijed imao 120mm ventilatore za usis, tj da bude vukao više zraka na sebe, pa grafička bude imala manje zraka za hlađenje ??
procesor mi je na 3.7ghz na stock voltaži, stress test temperatura je oko 72c +- 2 ili 3c ovisno o temperaturi vani, htio bi ga probati dignuti na 3.8 ili 3.9 ukoliko voltaža i temperature budu dali
trenutno gledam da uzmem neki 120mm cooler to mi je prioritet, ali ako se nađe nešto od 140mm možda i to razmotrim

cooler koji bi htio / volio kupiti je cryorig h7 ili scythe kotetsu, ali ako bi se našlo nešto kod nas bolje ili jeftinije, prvenstveno u linsku to bi mi bila bolja opcija jer mogu otić u vž to kupit
a ako bi išao na 140mm cooler onda bi volio uzet cryorig h7 ili scythe ashura
za cooler ću još tražiti preporuke, tako da ovaj izbor colera iznad nije zadnji i više će ovisiti o podršci za am4 montiranje, ali koliko sam vidio, ovi koje sam naveo se lako namontiraju/ imaju podršku za am4 platformu

mogućnost prebacivanja dva ventilatora na vrh kučišta za ispuh ne razmatram, jer bi onda imao 3 za ispuh i negativan pritisak, to ne želim, a i nakon kupnje coolera koji će puhati prema stražnjem ventilatoru, ne vidim svrhu dva ventilatora sa gornje strane, tako da bi airflow bio od naprijed prema nazad kako god

nadam se da ste me razumijeli i unaprijed hvala za savjete

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 18:50 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
matija656 kaže...

nadam se da ste me razumijeli i unaprijed hvala za savjete

Premalo informacija si naveo.

14 godina
matija656 kaže...

selim post iz teme ovdje, jer sam napravio temu, a nisam vidio da ima ova ovdje za ventilatore

uglavnom, ovako...

Ne trebaju SP ventilatori za kućiište, a ovi fractalovi nisu AF nego hibridni. Ako imaš želje prosuti cca 500-700kn za ventilatore da bi dobio malo bolji omjer protoka/buke ima Noiseblocker Eloop ili Silent Wings ili možda nešto od Noctue.

Ako ne pusti te i gotovo. To i nisu tako loše temperature pogotovo jer je ljeto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 22:13 (axos).
8 godina
neaktivan
matija656 kaže...

uglavnom, ovako
dakle kupio sam si DEFINE MINI C kučište i prezadovoljan sam sa njim, kako izgled, tako i iznutra
ono što me zanima je dal imate kakav savjet što se tiče ventilatora, koje bi stavio naprijed za usis, tj dal bi trebalo / bilo potrebe za zamjenom

ja nebim mjenjao ... ako te muce temperature zasto ne razmlis o Fractal Design Celsius S24 vodeno hlađenju (930 kn .. prakticki taj hladnjak + ti ventilatori sta zelis mijenjat) (namjerno sam ti stavio taj model jer je izasao nakon ryzena i dolazi sa am4 braketom)

ljepo ga stavis gore za isis tako da topli zrak od hladenja procesora ide direktno van i to je to.

nekuzim zasto bas links ... em su dosta skuplji od drugih em je u danasnje vrijeme nebitno ... sve ti dode preko dostave u 2-3 dana... inace links nema ni ovo vodeno sta sam ja nevo ni ovo zracno sta si ti naveo

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2017 0:49 (Giopriest).
15 godina
PC ventilatori

jedno pitanje

za koji senzor temperature vežete ventilatore kučišta za kontrolu rpm-a i dobar airflow, tj da ima dovoljno zraka da se adekvatno hladi ??
ja držim trenutno na system 1 senzoru matične, on uvijek ima najmanju temperaturu, pa pretpostavljam da je to senzor ambijentalne temperature zraka u kučištu ??

bi bilo možda bolje da si kontrolu ventilatora vežem za neki drugi senzor, tipa procesor, rami, ili što drugo da bi moglo bit bolje ??

probao sam za cpu vezati, ali tu onda ventilatori stalno idu gore dolje po rpmu zbog skaliranja procesora, a to mi se ne sviđa baš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
matija656 kaže...

jedno pitanje

za koji senzor temperature vežete ventilatore kučišta za kontrolu rpm-a i dobar airflow, tj da ima dovoljno zraka da se adekvatno hladi ??
ja držim trenutno na system 1 senzoru matične, on uvijek ima najmanju temperaturu, pa pretpostavljam da je to senzor ambijentalne temperature zraka u kučištu ??

bi bilo možda bolje da si kontrolu ventilatora vežem za neki drugi senzor, tipa procesor, rami, ili što drugo da bi moglo bit bolje ??

probao sam za cpu vezati, ali tu onda ventilatori stalno idu gore dolje po rpmu zbog skaliranja procesora, a to mi se ne sviđa baš...

vezi za CPU .... ince se veze za natopliji dio hardwara (najcesce je to GPU alo samo neki najnovije 10xx serije imaju na sebi utore za fanove i to samo odredeni modeli tako da se vezu za CPU) ... kada vezes za cpu moras sam nac neku sredinu (zavisi o ventilatorima koje imas) znaci nemoj stavit kada je cpu 50c da rade 40% a na 55c 60% ... radi vece razmake

12 godina
Cekam da mi stigne Fractal define s
Malo gledam da se poigram s ventovima
Generalno bih volio imati pozitivan pritisak
3 naprijed za upuhivanje i 1 za ispuhivanje otraga? Je li potrebno dodat jos jedan ispusni?
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
PC ventilatori

Kupi ova 3 komada Arctic F14 PWM PST od 140mm pa ih stavi naprijed na upuh, ovaj koji je dosao sa kucistem od 140mm makni od naprijed i stavi na vrh za ispuh, i zadnji vent sta si dobio sa kucistem ostavi na straznjem dijelu za ispuh.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
LeskiRM kaže...
Cekam da mi stigne Fractal define s
Malo gledam da se poigram s ventovima
Generalno bih volio imati pozitivan pritisak
3 naprijed za upuhivanje i 1 za ispuhivanje otraga? Je li potrebno dodat jos jedan ispusni?

po mom mišljenu nema potrebe da ideš na više od 4 ventilatora

složiš ih lijepo da se brzina diže dok temperatura ide gore, da zrak bolje cirkulira kroz kućište i topli zrak brže ide van i to je to

ja kod sebe imam 2 x 140mm naprijed i jedan 120mm straga za izbacivanje

cpu cooler puše prema stražnjem ventilatoru, cirkulacija od naprijed prema straga, gornji ventilacijski port je zatvoren

sve lijepo hladno i bez problema za temperature 

14 godina
matija656 kaže...

po mom mišljenu nema potrebe da ideš na više od 4 ventilatora

On ima puuno toplije komponente od tebe.

12 godina

@valentin
Idu nove komponente u to kuciste a ne ove iz opisa
Evga 1080sc2 i r5 1600 a ploca msi tomahawk

@lucidius
Onda budem tako, samo cu staviti 3x Fractal ventilator za kućište HP-14 PWM, 140mm a ovog stock od naprijed cu prebacit na vrh. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 13:21 (LeskiRM).
13 godina
protjeran
Treba mi 2-3 120mm venta za kuciste(midi), nakrcano je hdd-ovima naprijed pa je protok za usis dosta zakrcen koje su preporuke, cca 50-tak kn za komad?lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
 cca 50-tak kn za komad?lp

Za te novce Arctic F12 PWM.

13 godina
protjeran
Nema nikaj bolje?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Nema nikaj bolje?

Za te pare nema, koje kuciste je u pitanju? Ako jos uvijek imas Z3 ja sam za upuh naprijed uzeo ovo posto i sam znas da prednja stranica ima mrezu, a metalni dio na koji se ventilatori sarafe opet neku metalnu mrezu, ovi ml ubacuju pun k zraka i to na tihih 800-1000 RPM.

14 godina
neaktivan
PC ventilatori

Jel tko od vas možda zna šta o Segotep RGB fanovima? Vidim deal za otprilike 120kn 3 x 120mm fana sa kutijom na koju se spajaju za efekte i mjenjanje boja. Sve se može kontrolirati preko aplikacije na smartphoneu.

I’m an alien clone from Hyperion origin..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

120kn za tri rgb 120mm venta i kontrolerom? Nešto tu ne štima, vjerojatno je kvaliteta loša.

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Nema nikaj bolje?

Sta im fali? Ti bi nesto vrhunsko za 50kn, treba ti 150kn za vrhunsko...

14 godina
ansha kaže...

treba ti 150kn za vrhunsko...

Što je to vrhunsko za 150 kn ako mogu znati. Hvala.

15 godina

Noiseblocker, be quiet, mi prvi padaju na pamet iako su više od 150 kn, ali vrijede 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 22:04 (matija656).
15 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
ansha kaže...

treba ti 150kn za vrhunsko...

Što je to vrhunsko za 150 kn ako mogu znati. Hvala.

Nemos znati. Molim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 23:26 (ansha).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice