Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 628.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Općenito o kupnji u EU

a ja cu morat platit postarinu za ovu poslat nazad?

14 godina
neduzan a kaznjen kaže...

a ja cu morat platit postarinu za ovu poslat nazad?

Oces, ali ce ti oni vratit lovu

P.S. Ili ce oni sve dogovorit pa neces nista trebat platit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 12:15 (Zajeb).
16 godina
neaktivan

@neduzan a kaznjen LOL!

Kolko ti je trebalo da ti stigne grafa?

Sta nisi uzeo 290 radje - nije puno skuplja.

14 godina
sokre999 kaže...

@neduzan a kaznjen LOL!

Kolko ti je trebalo da ti stigne grafa?

Sta nisi uzeo 290 radje - nije puno skuplja.

Ima srot hladenje.

13 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

uzeja san asusicu jer mi se cini da ce bit najtisa, i ona mi je prejaka za moje potrebe, nebi uzima referentnu pa niti da je 290tka...

10 dana cekam jer neke komponente, ram i kuleri, su cekani da dodju u shop, i nakon svega mi krivu karticu posalju, da ne govorim o tecaju 8kn za 1 euro...trenutno san na oncpu grafici, jer sam 7950 proda.

dosta san nezadovoljan, jutros u 10 sati sam im poslao mail, jos mi nisu odgovorili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, i ja sam ispušio 100 kn više na konverziji (na 270 eura). Al imaju robu koju kod nas nema (probaj tu matrix naći kod nas ispod 500 eura),a opet me jeftinije ispalo.

Cca 300kn na 2200kn - s tim da je roba 1850kn - ostalo je 20 eura poštarina i paypal koji pljačka kod konverzije - možda je jeftinije preko banke platiti - jel probao netko?.

Ne dam našim govnarima trgovcima ni kune više.

14 godina
protjeran
sokre999 kaže...

Da, i ja sam ispušio 100 kn više na konverziji (na 270 eura). Al imaju robu koju kod nas nema (probaj tu matrix naći kod nas ispod 500 eura),a opet me jeftinije ispalo.

Cca 300kn na 2200kn - s tim da je roba 1850kn - ostalo je 20 eura poštarina i paypal koji pljačka kod konverzije - možda je jeftinije preko banke platiti - jel probao netko?.

Ne dam našim govnarima trgovcima ni kune više.

Način konverzije kod pay pala se može mijenjati, odnosno namjestiti da konverziju obavi banka a ne pay pal

17 godina

.. {#} ..

Split your lungs with Blood and Thunder
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 16:53 (fler).
11 godina
protjeran

Može mi netko reći za koliko dana vam je doslo "nesto" iz CU?

14 godina
GTXGamer kaže...

Može mi netko reći za koliko dana vam je doslo "nesto" iz CU?

Ovisi kad je poslano. Poslano je DHLom u cetvrtak, sutra dan je poslano UPSom i doslo je u cetvrtak.

Druga narudzba je poslana u utorak ujutro, doslo je u petak.

11 godina
protjeran

Znaci 3 dana, vjerojatno si Zagrebu, znaći ,emi u Dubrovniku može stići za 4-5 dana.

14 godina
GTXGamer kaže...

Znaci 3 dana, vjerojatno si Zagrebu, znaći ,emi u Dubrovniku može stići za 4-5 dana.

Split. Imas par strana prije ( 28 + strana ) u mojim postovima sliku kako je paket isa. Potrazi

16 godina
Općenito o kupnji u EU

Ispričavam se odmah na malom OT, ali mislim da je zanimljiva informacija. Naručivao sam neke stvari s ebaya, onog Američkog i Britanskog. Uvijek sam pogledao kolika je cijena kada mi to paypal pretvori, zapisao i onda promijenio da banka radi konverziju i eto danas mi je stiglo izvješče iz banke. Razlike su od 4,3 do 4,6% i kada je dolar u pitanju, razllika je bila češće prema 4,6, dok je za funtu najčešće bila oko 4,5 ili 4,5. Kupovao sam više manje sitnice (kad mi ništa skupo nije ni trebalo) pa je najskuplja stvar bila stotinjak kuna. Najjeftinija stvar je bila skoro 12kn. ;) Eto, čisto informativno... Ja nisam nešto punu uštedio, ali svakako ubuduče mislim plačati tako da mi banka radi konverziju po mastercard/visa tečaju.

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 18:10 (partwish).
Moj PC  
4 0 hvala 3
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Pozdrav, sta je s ebayem zelio bih si kupiti npr ovaj komp http://www.ebay.com/itm/Vibox-FX-Fast-AMD-4-0GHz-Quad-Core-Gaming-PC-2GB-HD-Graphics-8GB-RAM-1TB-/190919478131?pt=UK_Computing_DesktopPCs&hash=item2c73b00b73 dali je cijena ta konacna kolika je s postarinom ili ce mi jos sta doci na naplatu ako ovo uzmem? Hvala 

fichola

0 1 hvala 0
14 godina
ficho7 kaže...

Pozdrav, sta je s ebayem zelio bih si kupiti npr ovaj komp http://www.ebay.com/itm/Vibox-FX-Fast-AMD-4-0GHz-Quad-Core-Gaming-PC-2GB-HD-Graphics-8GB-RAM-1TB-/190919478131?pt=UK_Computing_DesktopPCs&hash=item2c73b00b73 dali je cijena ta konacna kolika je s postarinom ili ce mi jos sta doci na naplatu ako ovo uzmem? Hvala 

Di je ducan ? I prije nego odgovoris, ajde na prvu stranu i procitaj prvi post.

11 godina
neaktivan
Zajeb kaže...
ficho7 kaže...

U Velikoj Britaniji, koliko po tome vidim bila bi samo ta cijena i postarina. Ali nisu bas u pitanju mali novci tako da zelio bih bit siguran prije nego bi to narucio.

fichola
12 godina

Da plaćaš samo cijenu proizvoda i poštarinu i to je to. 

11 godina
neaktivan

Hvala puno, nadam se da je to to da nema nikakvih caki jer čini mi se da bih za dosta manje novca mogao uzeti dosta jači komp nego kod nas. Samo mi nije jasno zašto onda naši prodavači (preprodavači) toliko nabijaju cijene.

fichola
17 godina
ficho7 kaže...

Samo mi nije jasno zašto onda naši prodavači (preprodavači) toliko nabijaju cijene.

Zašto si pas liže yaya?

Jer može{#}

17 godina
fler kaže...
ficho7 kaže...

Samo mi nije jasno zašto onda naši prodavači (preprodavači) toliko nabijaju cijene.

Zašto si pas liže yaya?

Jer može{#}

Može i neke stvari mora (čitaj, plaća) više nego kad sam sebi radiš uvoz.

17 godina
Old Iggy kaže...

Jasno i neupitno.

Komentar se odnosio na često naprosto bezobrazne marže povrh davanja državi.

16 godina
neaktivan
ficho7 kaže...
Zajeb kaže...
ficho7 kaže...

U Velikoj Britaniji, koliko po tome vidim bila bi samo ta cijena i postarina. Ali nisu bas u pitanju mali novci tako da zelio bih bit siguran prije nego bi to narucio.

Ma daj, nebudi lud narucivat gotova, slozena racuna - ak imas vec novaca, lijepo slozi si kod nas i kupi - ovo sta si "npr." linkao za "gaming" konfu, to nema ni G od gaminga u njoj - tak sta kod nas slozis cak i ispod 3000kn, tak da, bjezi sto dalje od toga...

17 godina
fler kaže...
Old Iggy kaže...

Jasno i neupitno.

Nažalost (po firme), marže su jako male. {#}

Nema tu previše kruha.

11 godina
neaktivan
boy005 kaže...

Ma daj, nebudi lud narucivat gotova, slozena racuna - ak imas vec novaca, lijepo slozi si kod nas i kupi - ovo sta si "npr." linkao za "gaming" konfu, to nema ni G od gaminga u njoj - tak sta kod nas slozis cak i ispod 3000kn, tak da, bjezi sto dalje od toga...

Možda nije tema al ako bi mi mogo složiti bolji komp u toj vrijednosti najviše do 3500kn, može i u privatnu poruku ako nije problem. Hvala.

fichola
16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
fler kaže...
Old Iggy kaže...

Jasno i neupitno.

Nažalost (po firme), marže su jako male. {#}

Nema tu previše kruha.

Nisu više tako visoke, ali se nađe bisera. Grozne su marže: pitam nekidan ispred jedne trgovine koliko je Samsung UE55F9000 (4K TV) i kaže hostesa: 32.000 kn. Ma stvarno grozna marža s obzirom da isti TV inače košta oko 20-25.000kn s dostavom u maloprodaji daleko bogatijih zemalja. 30% više od maloprodajne cijene u Engleskoj koja ima VAT 20%? Zarada (nečija) od ~tisuću eura po TV-u?

Istina dosta su pale cijene odnedavno, ipak je konkurencija tu (i radije ću dati našima par % više), ali ponekad šokiraju.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
11 godina
protjeran

Upozorio bi na nešto, prilikom kupnje kod computeruniverse pokusao sam platiti sa visom i paypal mi je odbio karticu, zacudio sam se jer sam imao par kn vise nego sto mi je trebalo za platiti, pa sam odmah zvao banku i rekli mi da to nije tocno. Kada vi placate u eurima, a imate na visi kune, onda vam stavljaju tecaj od vise te me na kraju izislo 400kn vise, ali bilo kako bilo gledajuči samo 2 komponente točnije grafičku i matičnu u njemačkoj i u hrvatskoj više sam nego isplatio taj "visin tečaj" + ostale komponente, tako da sam opet jeftinije prošao. Eto samo sam htio upozoriti na taj visin tečaj.Lp

16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Da si imalo citao temu, cak i ovu zadnju stranicu, bilo je od kolege Volume objasnjenje za PayPal konverziju...

Kupovao sam ovaj tjedan iz DE, placeno Visom, stavljena konverzija preko banke, uredno naplaceno onoliko koliko sam i ocekivao, po tecaju banke...a tebe je vjerovatno oderala konverzija preko Paypala a uz to mora biti i "lijepi" iznos da bi izgubio 400kn... {#}

Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ma da, našao se ti pametan pa meni govoriš da sam trebao prelistat 34 strane ove teme, da sam znao normalno da bi tražio, ali pošto nisam jbga... sutra ce netko drugo doci da mu je visa uzela neke pare pa oces mu ti opet doci i reci da je trebao listati cijelu temu? ma daj molim te..

14 godina
GTXGamer kaže...

Ma da, našao se ti pametan pa meni govoriš da sam trebao prelistat 34 strane ove teme, da sam znao normalno da bi tražio, ali pošto nisam jbga... sutra ce netko drugo doci da mu je visa uzela neke pare pa oces mu ti opet doci i reci da je trebao listati cijelu temu? ma daj molim te..

Pitaš prije no što ispadneš "pametan"?

Nešto tipa:
"Jel imao tko problema s kupovinom XY preko PayPala s Visom u XY trgovini"?
I dobiješ odgovor izravno ili link na post u kojem je to netko odgovorio. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice