Najkvalitetniji optički mediji

poruka: 48
|
čitano: 13.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

zanima me vaše mišljenje( i iskustvo) o tome tko je najbolji proizvođač, odnosno tko proizvodi najkvalitetnije optičke CD/DVD medije

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ti pravo kažem,nikad nisam imao problema sa nijednim medijom,osim možda starim Princo CD-ima prije 7-8 godina.Uglavnom kupujem najpovoljnije,a ako bih birao onda bi se odlučio za Verbatim.Trenutno koristim Imation i nemam primjedbe.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
17 godina

Verbatim definitivno,dvd-ovi se snimaju  bez problema i na 22x

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Verbatim,sony,traxdata...to su po meni najbolji,odmah poslije je imation.

Kasda je zakon!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Najkvalitetniji optički mediji
dncrmt kaže...

Da ti pravo kažem,nikad nisam imao problema sa nijednim medijom,osim možda starim Princo CD-ima prije 7-8 godina.Uglavnom kupujem najpovoljnije,a ako bih birao onda bi se odlučio za Verbatim.Trenutno koristim Imation i nemam primjedbe.

i meni valjaju više-manje svi, ali recimo kupio sam nedavno tdk dvd-r na kojima piše 16x, a nemože se snimat brže od 5x jer ako se snima brže, dođe do greške na samom početku snimanja i disk postane neupotrebljiv

inače uvijek koristim traxdata, ali sam čuo da su i verbatim dobri

a onda sam se probudio...
16 godina

verbatim nikako od 1o dvd-a njih 6 nije radilo, i to mi nije bilo

prvi out s njima... po meni je sony

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa sto se vi ne sjecate velikog testa optickih medija u malo poznatom casopisu cudnog imena BUG?

Tada je receno sljedece:

najbolji cd Verbatim,

najbolji dvd TDK.

Inace u potpunosti se slazem s time!

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene su stvari ovakve:

Oduvijek mi je najbolji Traxdata, vjerojatno jer me nisu razočarali, ko primjerice tolko hvaljeni Princo (jel uopće još i postoji)!

Također, super mi je i Verbatim i mislim da su ta dva najbolja.

Od "druge lige", ak bi se to tak moglo nazvati, jer to ne zaslužuju, sve više koristim Kvark (isti taj po kojem su svi pljuvali, a uredno se na njega bez greške snima max brzinom) i ePerformance (njih nisam već dugo videl nigde).

Naravno, tu su i ostali poznati proizvođači ali imaju preskupa pakiranja da bi konkurirali, primjerice Sony.

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja cak i ne koristim toliko opticke medije, za pohranu i prijenos podataka koristim vanjske diskove, ili flash memorije. U doticaj s opt medijima njima dolazim kupnjom originala, kojih imam poprilicno, i s njima sve 5.

A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 9:57 (!mpact35).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

svejedno svi su mi ok

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja koristim samo Verbatim. Sa svim ostalim sam se više puta "opekao" u prošlosti, a o smeću nazvanom traxdata neću ni govorit.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Samo Verbatim... Drugo, ako ga bas nema i, ako mi nije do toga da podaci ostanu nekoliko godina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Uz to sto pricate o markama medija, trebali biste navesti i proizvodjaca konkretnog medija. Mozete ga ocitati programom DVD Identifier ako se radi o DVD-u. Uzmite si za primjer Verbatim - mediji pod tom markom proizvodi ili je proizvodilo najmanje pet proizvodjaca: Mitsubishi Chemicals Company (MCC), Mitsubishi Kagaku Company (MKM), Taiyo Yuden (TY, TAIYOYUDEN ili YUDEN) - pastelni, Verbatim? (VERBATIM), CMC Magnetics (CMC MAG) - obicno jeftniji mediji, Ritek (RITEK), Ricoh (RICOHJPN).

Zgodna je recimo ova stranica - na njoj se nalaze informacije o pojedinim medijima, ukljucujuci i kodove za identifikaciju, slike, iskustva korisnika...

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zgodna je recimo ova stranica - na njoj se nalaze informacije o pojedinim medijima, ukljucujuci i kodove za identifikaciju, slike, iskustva korisnika...

Baš gledam, ali mislim da osim popisa proizvođača nema neke koristi, tj. teško je iz toga izabrati dobar medij. Gledam svoj verbatim dvd-r medij i kaže da je proizvođač id MCC 03RG20, i kad sortiram po media codu, dobim 26 medija, koji su zapravo isti, a neke pljuju, a neke kuju u zvijezde..

Bez obzira na to, verbatim je moj izbor..

17 godina
neaktivan

Kažu da su Taiyo Yuden najbolji mediji. Njihove medije rebrandaju neke firme tipa Verbatim, a bilo je čak i Kvarkovih

To doubt, to discredit !!!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D4RKL1NG kaže...

Kažu da su Taiyo Yuden najbolji mediji. Njihove medije rebrandaju neke firme tipa Verbatim, a bilo je čak i Kvarkovih

Ne radi se o 'rebrendu', vec o TY 'premazu'. Kvarkove stvarno nisam susreo s TY premazom. Stovise, meni su Princo ispali daleko izdrzljiviji od Kvark medija.

No, nije sve samo u kvaliteti medija, vec u cuvanju i ponajprije brzini przenja. MAX brzine ne pruzaju sigurnost da ce podaci dugo biti citljivi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 3:28 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Makić kaže...

Kako nije radilo? Ja sam barem 300 do sada potrosio i niti jedan nije zajeb**, ali opet ja przim brzinama 8X najvise...

17 godina
moderator
Mrgud Veliki kaže...
D4RKL1NG kaže...

Ne radi se o 'rebrendu', vec o TY 'premazu'. Kvarkove stvarno nisam susreo s TY premazom.

Ne radi se o premazu, radi se o cijelom mediju. Te medije ne proizvodi Verbatim (ne znam kako i kad se stavljaju natpisi na medije - s obzirom da mediji razlicitih marki koje proizvodi isti proizvodjac izgledaju jako slicno, rekao bih da Verbatim ne radi ni to, nego da kompletni medij izradi TY). Verbatimove pastelne medije proizvodi TY - Verbatim ih eventualno pakira u spindlove i boxeve, u koje umece papire sa svojim vizualnim identitetom. Isto tako naruci medije od svog Mitsubishija (Verbatim je Mitsubishijeva podruznica), od Riteka, Ricoha...

Ako se dobro sjecam, Kvark je imao jednu reklamu u magazinima gdje je pisalo da njihove medije (barem odredjene "modele") proizvodi CMC.

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Ne radi se o premazu, radi se o cijelom mediju. Te medije ne proizvodi Verbatim (ne znam kako i kad se stavljaju natpisi na medije - s obzirom da mediji razlicitih marki koje proizvodi isti proizvodjac izgledaju jako slicno, rekao bih da Verbatim ne radi ni to, nego da kompletni medij izradi TY). Verbatimove pastelne medije proizvodi TY - Verbatim ih eventualno pakira u spindlove i boxeve, u koje umece papire sa svojim vizualnim identitetom. Isto tako naruci medije od svog Mitsubishija (Verbatim je Mitsubishijeva podruznica), od Riteka, Ricoha...

Ako se dobro sjecam, Kvark je imao jednu reklamu u magazinima gdje je pisalo da njihove medije (barem odredjene "modele") proizvodi CMC.

Lol. A sto razlikuje medije, osim 'premaza'  (to je cista kemija - zato i kraju koliko traju i treba ih snimati na sto nizim brzinama) ?!?! Eventualno ona 'naljepnica' naprijed.

P.S. Ne mislim pri tome na one 'tvornicke', koji su daleko dugotrajniji i kvalitetniji, ali takvi se ne mogu snimati na ovakav nacin. Sve u svemu 'noc i ugodan vikend...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 4:03 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan

Jedna rijec

RICOH

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Mrgud Veliki kaže...

Lol. A sto razlikuje medije, osim 'premaza'

LOL. Pa, valjda, bit ce onda da su mediji samo premaz izmedju dva komada prozirne plastike. Jesi vidio kad shemu medija? Premaz jest najvazniji faktor, ali ni ostale stvari se ne mogu zanemariti. Nije valjda da svi proizvodjaci koriste identicne ostale elemente - prozirne plasticne podloge, reflektivne slojeve, da koriste identicne strojeve pri proizvodnji...

Kad smo vec kod "razlika" - stari Traxdatini CD-i imali su vrlo osjetljiv reflektivni sloj, koji se lako ostetio i ogulio. To su bili (Ritekovi) mediji s Ritekovim premazom i isti premaz su mozebitno koristili i u medijima za druge marke koje su imale bolje napravljen (zasticen) reflektivni sloj, pa su ti mediji bili pouzdaniji i trajniji. Bilo je i Vermatimovih i Memorexovih modela koji su imali posebno dobro zasticen reflektivni sloj. A isti premaz kao i kod drugih Verbatimovih ili Memorexovih medija.

Dakle, kak znas da premaz koji ima medij jednog identifikacijskog koda nije identican premazu medija drugog identifikacijskog koda? Recimo zasto +R i -R ne bi imali identicni premaz (a imat ce razlicite identifikacijske kodove)? To nisu isti proizvodi. A ne razlikuju se cak ni za premaz!

Kad raspravljamo o optickim medijima, ne govorimo o premazima, nego o gotovim proizvodima. Verbatim, Traxdata i bezbroj drugih firmi ne proizvode medije, ne kupuju premaze od TY, Riteka, Ricoha itd. pa da sami od tih premaza rade medije, nego od tih firmi naruce gotov proizvod, eventualno je blank s gornje strane pa samo sami stave svoj otisak. Zbog tih razloga ne volim upotrebljavati rijec premaz. Imalo bi smisla govoriti o premazima da ih Verbatim, Traxdata i dr. kupuju i sami proizvode medije - ovako nema. Osim ako se hoces praviti pametan, jer vecina ljudi nikad nije cula za "premaz" niti ima pojma o cemu se radi. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 5:27 (mbaksa).
17 godina

Verbatim is the best!

TrustNo1

1 0 hvala 0
17 godina
Makić kaže...

moze se dogoditi da se neki mediji "ne vole" s nekim snimačima (tu zna pomoći update firmvera)

uglavnom, koristim traxdatu jos od doba traxdata gold cd-a (ak se netko sjeca ferraria na coveru kutije) i sve 5!

tu i tamo koristim verbatim, al trax mi je nekako best buy

FOR THE HORDE!!!
16 godina
neaktivan

možda je offtopic ali mi nije jasno zašto su DL mediji još uvijek skupi,ako pogledamo obični DVD je od 2 do 3 kn a DL je od 10 do 15 kn dok sa druge strane Blu ray se nađe već za 50tak kuna

moja kanta :)E8400,ASUS P5Q PRO,HD4850,2GB DDR2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najbolji: Taiyo yuden (napravio prvi CD-R) i imation su mi najpouzdaniji

TY je pod tim imenom dobavljiv samo u Japanu, kod nas ih možete naći pod Sonyevom i Verbatinovom etiketom.

Najgori su mi se pokazali redom: Kvark, Princo i Traxdata.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo Taiyo Yuden ne dolazi kod svih Verbatimovih medija, nego treba imati sreće.

Traxdata, Arita i Ridata su brandovi Ritek-a, osrednja kvaliteta koja dosta varira - može se nać dobrih i loših medija

Što se tiče dual layera, skuplji su od običnih zbog tehnologije izrade (valjda)...

BluRay s jednim layerom možeš nać već od 30+ kn, a dual layer je preko 100

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2009 23:56 (D4RKL1NG).

0 0 hvala 0
17 godina

Ja kupujem godinama traxdatu... od prvih cd-ova koji su izasli (2x koliko se sjecam) pa do danas... nikada problema... kvalitetni bili, kvalitetni ostali...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zdravko kaže...

možda je offtopic ali mi nije jasno zašto su DL mediji još uvijek skupi,ako pogledamo obični DVD je od 2 do 3 kn a DL je od 10 do 15 kn dok sa druge strane Blu ray se nađe već za 50tak kuna

Ima vise razloga. Prvo, tu su veci troskovi istrazivanja i proizvodnje. Zatim, tu je zakon ponude i potraznje. Potraznja je smanjena niskom brzinom snimanja i cinjenicom da vecini ljudi toliki kapacitet na jednom mediju, uz visu cijenu, nije potreban.

D4RKL1NG kaže...

Samo Taiyo Yuden ne dolazi kod svih Verbatimovih medija, nego treba imati sreće.

AFAIK Verbatimovi pastelni diskovi uvijek su TY, tako da s njima ne mozes fulat.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Zdravko kaže...

Ima vise razloga. Prvo, tu su veci troskovi istrazivanja i proizvodnje. Zatim, tu je zakon ponude i potraznje. Potraznja je smanjena niskom brzinom snimanja i cinjenicom da vecini ljudi toliki kapacitet na jednom mediju, uz visu cijenu, nije potreban.

Mislim da je samo cijena izrade/proizvodnje razlog. Troškovi istraživanja nisu ništa manji za bluray pa je medij jeftiniji i biti će još jeftiniji. Razlog je što je vrlo sličan dvd mediju, s različitom kemijom, dok je to u DL varijanti, fizički 2 sloja premaza, od kojih prvi mora biti i proziran. A to je daleko složenije i skuplje sa proizvodnju nego jedan sloj, pa makar i neke nove formule premaza.

Btw, kad smo na temi, kakva iskustva imate s DL dvd videom(udf) na stadalone dvd-u? Ja ne baš naročita; ili šteka, ili pobrka time code, ili zastane svakih 20 sec.. Nije da mi baš treba, ali tih par koje sam probao i nisu nešto..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Btw, kad smo na temi, kakva iskustva imate s DL dvd videom(udf) na stadalone dvd-u? Ja ne baš naročita; ili šteka, ili pobrka time code, ili zastane svakih 20 sec.. Nije da mi baš treba, ali tih par koje sam probao i nisu nešto..

Iskustva su isto ne baš dobra, ali to je vjerojatno do starog i jeftinog playera...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice