Ovako stoje stvari. Ruter mi se poprilicno pregrijava pa me zanima dali to utjece na samu brzinu interneta i pucanje veze? Redovito dnevno puca kojih 5 puta, i svaki puta kada opet dode sa 4 megabita veza dropa do 2 a nekad i do 1 megabit. Tada ugasim ruter, pricekam 10 min da se ohladi, upalim i sve 5, veza opet 4 megabita. E sada, ako utjece, napravio bi modifikaciju na samome ruteru tako da bi ugradio jedan 90mm ventilator koji bi topao zrak vukao van ili ako se bas odredjeni cip zagrijava dali moze pasta na njega pa neki cooler stock stari da stavim? Zahvaljujem se unaprijed.
Modifikacija rutera zbog pregrijavanja
- poruka: 27
- |
- čitano: 9.285
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam stavio jedan 120mm vent napajan preko USB-a da puše direk po ruteru (na kučištu rutera polegnut) i malo ispuhuje zrak iz rupica i ventilira unitrašnjost. Meni je sada fino hladan ruter.
Uglavnom hladan je i kada cijeli dan skida nešto nije temp veća od one u sobi, rekao bi da je maks oko 35C, a bez venta je oko 65C sigurno, možda i više
Opet puklo. Zgrijan je poprilicno, i ja bi rekao oko 65o. Znaci modifikacija mi je neizbjezna.
Bravo Picasso :))))))
Moga si ovako par njih prodavat po galerijama :D
Bravo Picasso :))))))
Moga si ovako par njih prodavat po galerijama :D
Ma ne ovo je onako zatvorenih očiju naslikano
O kojem se rutheru radi, moj Zxyel se grije skroz malo, jos je uz zid prislonjen, a radi 0/24h.
Ja isto imam Zxyela i grije se ovako kao što sam opisao (po ljeti, a po zimi se i ja smrzavam)
na mom možeš jaje ispeč, radi se o siemensu sx763...
nije ni moj speedtouch st780 bas hladan.kako da odredim temperaturu jer nakon sto sam vidio topic ovaj malo sam se zabrinuo?
Ruter je Siemens SX 763 WLAN. Ovaj na slici i evo primjera kako ja to zamisljam. Jel to okay?
Pa nema ti neke rupice vidim, ali ako ohladiš kučište možda uspiješ malo smanjiti temperaturu. Meni moj upuhuje i u rupice za ventilaciju i puše u kučište rutera
Ja isto imam Zxyela i grije se ovako kao što sam opisao (po ljeti, a po zimi se i ja smrzavam)
Koji model imas?
Moj je Zyxel-p-660hw-d3, velim negrije se nista skoro, brzina nepada.
Mislim da je isti taj
Ruter je Siemens SX 763 WLAN. Ovaj na slici i evo primjera kako ja to zamisljam. Jel to okay?
Pa nema ti neke rupice vidim, ali ako ohladiš kučište možda uspiješ malo smanjiti temperaturu. Meni moj upuhuje i u rupice za ventilaciju i puše u kučište rutera
Ima rupe i na lijevom i na desnom boku.
Naravno da ima, ali nema na vrhu, kao što ima moj
Rupu izbusim i namontiram vent. Valjda ce funkcionirati. Vidjet cemo.
Taman ove dane smišljam kako ga ohladiti....isto Siemens.....imam ovakvu ideju....podignut router na neko postolje, ispod njega staviti 2 venta od 92 mm (jedan upuhuje zrak, drugi izvlači zrak iz routera) i međusobno ih pregradit....mislim da će dobro funkcionirati.
Thomson ima samo bocno rupe tj ko resetke lijevo i desno i normalno grije se i moj kaj drugo ali ne bas previse. U slucaju da se grije prevec stavio bi ja bocno na te resetke jedan vent da izvlaci van zrak to bi onda bilo donekle bolje sigurno jer resetke tj otvori nisu bas preveliki pa niti ne moze izvuc previse zraka tj napravit protok!
Ja na svog stavio intelov orginalni hladnjak/heatsink (bez venta) da odvodi toplinu s njega. Hladnjak se zagrije samo tako a kad upalim sobni ventilator i malo okrenem prema routeru sve hladno ko šprica.
Rupu izbusim i namontiram vent. Valjda ce funkcionirati. Vidjet cemo.
Valjda nećeš bušilicom uhvatiti i malo elektorinke
Moj se ne grije,naštelan na zid i zaljepljen trakom
Nešto tu ne štima, imam isti takav i skoro se uopće ne grije, tek toliko da nije hladan..
Moj je Zyxel-p-660hw-d3, velim negrije se nista skoro, brzina nepada.
I ovog sam imao, nije se baš nešto grijao..
Možda ti stoji na nekom mjestu gdje nema protoka zraka, možda probaj prije bušenja rutera promjeniti mjesto gdje stoji?
Također imam 763, grije sa ali ništa strašno.
Inače kad sam ga dobio zujao mi je adapter, tak jako da je mačka počela mijaukat i režat na njega.
Zamjnenili su m ga i sad radi kako treba.
Inače da ako se router pregrijava onda opada brzina i razno razna sranja se događaju.
U jednoj firmi koju održavamo imaju dva routera, jedan je žični a drugi bežični.
Zovu meneoni jedan dan, kako mreža neradi, nema neta itd.
Ja dolazim jer smo blizu i gledam sve osim routera prvo.
Kad ono stavili su jedan na drugi naravno kad sam ih odvojio sve je proradilo kad su se malo ohladili.
Dok su bili jedan na drugom nisam mogao ni router sučelje otvorit i sve se telilo do boli.
Ja bi tražio da mi zamjene router
Mozda bi bilo najbolje rijesenje stavit dva mala venta ko sa starih ploca sa chipseta... Oni malecki, koliko su, 4 - 5 cm... jedan gore jedan dole iako tu kuciste i nije bas namjenjeno za dobar airflow... ruzno je vidit mrcinu od 8 cm na ruteru :) a onako malceki... Ako ruter ima rupice mozda bi bio dostatan samo jedan, cisto da cirkulira zrak malo brze i to ga stavit gore da izvlaci zrak... Stavili su rupice sa strane (najcesce) a i pticice na grani znaju da topli zrak ide gore, hladan dole... Hbiga... funkcionalnost pati radi estetike...
Inace da... i ja imam siemensa... cim se pregrije (ako stoji normalno vodoravno na podlozi) ne mogu se spojit na net. Cim ga stavim ukoso ili dignem na nekakve kutijice (npr kutije od cartridgea od printera) nakon par minuta radi... Da ne spominjem koliko podloga (polica) zna biti vrela kad je on direktno postavljen na nju.
Imam isto taj Simensov i nepregrijava se.
Sada sam vidio da i ja u uredu imam isti taj ruter (nije jako zagrijan jer malo koristim net u uredu)
No on ima rupe ispod, pa probaj staviti vent ispod da puše pa da zrak izlazi kroz rupe sa strane