Lithium polymer baterije savjeti

poruka: 6
|
čitano: 9.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postoje svakakvi kontradiktorni savjeti u vezi ovih baterija. Dakle, gdje da nađem prave upute o održavanju, punjenju...

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na Googleu

Intel Core2Quad Q6600@2,4GHz, Gigabyte EP35-DS3, Gigabyte GeForce 9800GT 1GB, Samsung Spinpoint F1 640GB, Kingmax 4GB DDR2, Corsair VX450W www.tutorialized.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Lithium polymer baterije savjeti
Moljac kaže...

Na Googleu

Zbog googla je vjerojatno i nasao kontradiktorne savjete.
Najbolje ti je probat na stranicama proizvodjaca. Ali kakve si to savjete nasao? Te baterije imaju prilicno ogranicen broj punjenja/praznjenja pa se standardni cycling ne preporucuje (navodno niti ne pomaze). Baterije se nesmiju previse ispraznit jer su za bacit, pa ih prilikom skladistenja ostavi barem djelomicno napunjene zbog samopraznjenja (koje je malo, puno manje od NiCd/NiMh, ali postoji). Za punjenje se koristi konstantni I/konstantni U metoda, struja punjenja je 1C, napon 4.2V po celiji. S obzirom da je jako opasno da se baterije previse isprazne (ispod 2.5V po celiji), bitno je da su baterije balansirane ako se koristi serijski spoj vise celija. Sto te tocno zanima?
Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2009 21:36 (SupremeCommander).
17 godina
neaktivan
RE: Lithium polymer baterije savjeti

Sorry za kašnjenje. Dakle, radi se o tome da sam kupio novu bateriju za dlanovnik. Povremeno spominju nekakvo "formiranje" baterije, ali bez jasnih uputa. Kako se ponašati za optimalan vijek trajanja? Nešto sam već razumio. Nikada ne prazniti bateriju manje od oko 40%, i toga se držim. Što još? Hvala na trudu!!

17 godina
neaktivan

Pogledaj ovdje.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

jel ima ko iskustvo koliki je vijek trajanja te baterije jer ćitam da je nedostatak kratki vijek trajanja , pošto namjeravam kupiti mobitel koji ima ugrađenu bateriju, a nje nema za kupiti da se može zamjeniti

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice