Kontroliranje CPU Fan speeda

poruka: 5
|
čitano: 1.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozz,

Zanima me , dali je moguce i kako da smanjim CPU FAN speed ali zauvijek znaci da dok rebootam PC ili slicno da mi se ne stavi natrag na stock , imam katanu 3 koristim je oko pola godine i dosta je bucan radi mi na max 2500 RPM htjeo bi ga smanjit na 1800-2000, pokusao sam sa Speed Fan-om ali vrati ga dok ugasim i upalis PC na stock - 2500.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nebi smio taj hladnjak biti bučan niti smio raditi na max. okretajima

na kojim temperaturama ti je cpu

pogledaj u BIOS-u postavke.stavi na auto

ispuni rubriku MOJ PC  (OBAVEZNO)da ti forumaši mogu dati savjet,lakše je kad su nam poznate komponente

dnl
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 19:47 (roki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ispunio sam "Moj PC" , imam napajanje gore u kucistu i milimetri dijele katanu od napajanja mozda je zbog toga , nije jako bucan ali cuje se , cim sam smanjio u speed  fanu brzinu na 1800-2000 nije se uopce cuo samo sam cuo napajanje. Bio sam u BIOS-u i pod temeprature i nesto kao fan speed je pisalo ali se ne moze nista od toga dirat.

Temperature 40-50 normalno 35-40 dok surfam na internetu a dok igram igrice 45-50.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

1. si pogledaj u biosu pod   -  Advanced Bios Features - dali je uključen cool & quiet control trebalo bi biti uključeno

2. si pogledaj u biosu pod   -  Pc Health status--dali ti je uključen cpu smart fan control i to bi bilo potrebno uključiti

ali si isto tako pregledaj termalnu pastu na hladnjaku,dali hladnjak dobro nalježe,dali je previše ili premalo termalne paste

ako su temp. kao šta kažeš one su OK

vidi malo od ovoga šta sam ti napisao MOŽDA pomogne

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kontroliranje CPU Fan speeda
roki kaže...

1. si pogledaj u biosu pod   -  Advanced Bios Features - dali je uključen cool & quiet control trebalo bi biti uključeno

2. si pogledaj u biosu pod   -  Pc Health status--dali ti je uključen cpu smart fan control i to bi bilo potrebno uključiti

ali si isto tako pregledaj termalnu pastu na hladnjaku,dali hladnjak dobro nalježe,dali je previše ili premalo termalne paste

ako su temp. kao šta kažeš one su OK

vidi malo od ovoga šta sam ti napisao MOŽDA pomogne

Ovo 1. i 2. to trebam ukljuciti ako nije?

A termalne ima hladnjak nije najbolje namjestes nisam ga ja namjestavao zna se cesto dogadat da mi jedan taj "vijak"  izleti van pa se pocne grijat CPU i moram ga namjestit opet zato sto je jedva stao nemam mjesta a ne zelim sad sve vadit 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice