Kompresor zraka?

poruka: 29
|
čitano: 14.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kompresor zraka?

Svidjelo mi se kako se kućišta mogu očistiti od prašine pomoću kompresora zraka..

Koliko ta stvar košta?

Da li postoji neki servis koji ga ima i nudi na korištenje (mislim, kao uslugu)?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Kompresor zraka?
Šime kaže...

Svidjelo mi se kako se kućišta mogu očistiti od prašine pomoću kompresora zraka..

Koliko ta stvar košta?

Da li postoji neki servis koji ga ima i nudi na korištenje (mislim, kao uslugu)?

mozes si ga sam napravit od stare skrinje

BUCKETHEAD
17 godina
neaktivan
Kompresor zraka?

Imas  u linksu za 65kn ali trenutno nije dostupno

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kompresor zraka?

Odlično :)

Jer ovi kompresori koštaju kao cijela računala...

Ali evo dobre ideje za video prilog na BUG TVu :)

(BUGovci ce valjda moci posuditi pravi kompresor, za razliku od nas, obicnih smrtnika)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imaš za 500-10000 kn,biraj!!!!

http://www.svezakucuidom.com/proizvod.php?id_kat=577&id=7025

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2010 19:20 (Imbra12).
17 godina
Kompresor zraka?

Ima (komprimirani zrak) za 80kn u ADM-u

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kompresor zraka?

A zašto jednostavno ne uzmeš električnu pumpu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa odi u neki inf servis i zamoli ih da ti to naprave.

16 godina
protjeran
Kompresor zraka?

Imaš i u bauhausu i sličnim dućanima male kompresore za oko 100-120 kuna.

Ali za čišćenje predlažem kompletno rastavljanje računala i čišćenje sa kompresorom, krpama, alkoholom. Traje 1-3 sata ali onda si miran nekoliko mjeseci (ovisi o količini prašine koja ti se sakuplja, odnosno okolišu).

I uz to posebno obratiti pažnju na napajanje. Njega izvaditi rastaviti i detaljno očistiti. Time ćeš dosta produžiti životni vijek samog napajanja.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kompresor zraka?

zna netko gdje ima za kupiti kompresor,neki manji,ali da je za običnu strujnu utičnicu,ne želim ove koji se spajaju u auto punjače,potrebno mi je za čišćenje kompa

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kompresor zraka?
john_ryder kaže...

zna netko gdje ima za kupiti kompresor,neki manji,ali da je za običnu strujnu utičnicu,ne želim ove koji se spajaju u auto punjače,potrebno mi je za čišćenje kompa

Imas u Bauhausu po cijeni od 500-injak kn u obliku poslovnog kovcega :) iliti torbe (malo vece)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
14 godina
protjeran
Kompresor zraka?
DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Uzmeš motor od škrinje ili frižidera, spojiš na njega neko crijevo, na kraj nešto kao mlaznicu da se poveča malo pritisak i za ispuhavanje kompa dovoljno.
16 godina
denix kaže...
Uzmeš motor od škrinje ili frižidera, spojiš na njega neko crijevo, na kraj nešto kao mlaznicu da se poveča malo pritisak i za ispuhavanje kompa dovoljno.

Imam ja jedan od starog frižidera, samo što moj na cijev zna i ulje ispustiti (ono koje ga podmazuje pretpostavljam)

da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
mind_challenge kaže...
denix kaže...

Imam ja jedan od starog frižidera, samo što moj na cijev zna i ulje ispustiti (ono koje ga podmazuje pretpostavljam)

A ne želi da mu recimo po matičnoj ili po grafičkoj dospije malo ulja {#}.

Za prvu ruku, odi do prve benzinske postaje, kućšte van iz auta i praši koliko te volja (ne zamjeri ljudima koji će te čudno gledati){#}.

** Live 4 Music **
14 godina
Kompresor zraka?

Mislim da sam vidio u Bauhausu, kod blagajni, ručni mini kompresor. Isti je u obliku elektro odvijača s baterijom (samo što se uključi u struju). Cijena nije bila prevelika.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

0 0 hvala 1
17 godina
Neznam, nisam dosad primijetio da iz mog izlazi ulje. A i da i izlazi, to se lako sredi sa jednom čašicom koja bi ga sakupljala na izlazu.
16 godina
odjavljen
Kompresor zraka?

Ja imam jedan mali kompresor za pumpanje guma-mogu li ga ikako modificirati da dobijem neki tlak na ispuhu? Da napravim neki spremnik?

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vexx5555 kaže...

Ja imam jedan mali kompresor za pumpanje guma-mogu li ga ikako modificirati da dobijem neki tlak na ispuhu? Da napravim neki spremnik?

Možeš pokušati s ekspanzijskom posudom za centralno grijanje. Ona ima gumenu membranu i omogućava održavanje tlaka u sustavu. Obavezno između nje i kompresora ugradi nepovratni ventil za komprimirani zrak. Uzmi posudu koja ima nazivni tlak PN 10 (vjerojatno bi prošao i s PN6 ali ziher je ziher). Ne očekuj čuda.

16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
  Možeš pokušati s ekspanzijskom posudom za centralno grijanje. Ona ima gumenu membranu i omogućava održavanje tlaka u sustavu. Obavezno između nje i kompresora ugradi nepovratni ventil za komprimirani zrak. Uzmi posudu koja ima nazivni tlak PN 10 (vjerojatno bi prošao i s PN6 ali ziher je ziher). Ne očekuj čuda.

Uf. Pa gdje da to nabavim? Sigurno je skupo, barem je bila skupa ovo koju imam u centralnom.

14 godina
vexx5555 kaže...
mario.L_hr kaže...

Uf. Pa gdje da to nabavim? Sigurno je skupo, barem je bila skupa ovo koju imam u centralnom.

Tvoja vjerojatno ima cca 20-30 litara. Ne treba ti tako velika. Tebi treba cca 8 l. Mislim da je najjeftinija marka Zilmet i koliko se sjećam dobavljiva je u Termocommercu ili Ferotermu.

16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
  Tvoja vjerojatno ima cca 20-30 litara. Ne treba ti tako velika. Tebi treba cca 8 l. Mislim da je najjeftinija marka Zilmet i koliko se sjećam dobavljiva je u Termocommercu ili Ferotermu.

Znaš li otprilike cijenu?

14 godina
vexx5555 kaže...
mario.L_hr kaže...

Znaš li otprilike cijenu?

Ne znam ali imaju ih u Termocommercu.

16 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
  Ne znam ali imaju ih u Termocommercu.

Dobro. Pogledat ću, thx!

15 godina
protjeran
Kompresor zraka?
Ulje iz kompresora(sa frizdera) baca ulje jer se mucka kompresor.ako vam je kompresor par dana u mirnom stanju onda nebi trebao bacati ulje
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Kompresor zraka?

zaletit ću se do bauhausa,nemam nikakvih starih frižidera,škrinja da sam napravim,a i prejaki bi to bili motori za obično kučiste propuhivat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kompresor zraka?

Ja sam imao jedan mogao sam cjelu hrvatsku kompova ispuhati sa njim hehe al nazalost ga nemam vise.

Punio se je cjeli dan hhehe

Sad imam ovaj mali i začas ispuses komp .

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kompresor zraka?

Kupio bih si jedan mini kompresor, ali ne znam gdje to ima za kupiti posto se nikada nisam zanimao za to....

Mora se spajati na obicnu kucnu uticnicu, ovi sto se spajaju u auto me ne zanimaju (vrijedi i za velike/teske i skupocjene)

I sto je s pritiskom, koliko bara max za ciscenje kompa i moze li se kod tih manjih regulirati pritisak zraka? i jos nesto, u kompresorima se koliko znam kondenzira zrak i stvara se vlaga, sto s tim i kako to sprijeciti?

BTW dosada sam komp cistio pomocu kista, cetkicom za zube, usisavacem....  ali nije to´to {#}

EDIT: Trebe mi nesto kao ovo (spaja se na obicnu kucnu uticnicu) :

http://www.njuskalo.hr/pumpe-kompresori/kompresor-zraka-abac-1.5-hp-oglas-2434549

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2011 11:27 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kompresor zraka?

ja vec oko 3 godine cistim kompove kompresorom.Stvarno sve super, poslije ciscenja kompovi ko novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice