Koju wireless pci karticu?

poruka: 15
|
čitano: 6.273
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Treba mi jedna wireless pci kartica do 250kn.. Znači komp mi je udaljen od rutera cc 15m  i tri zida dijele.. trgovine: ve-mil, hg-spot i links

U ve-milu imaju d-link g-510, al neznam kolko zapravo valja.. a u linksu imaju g-520 al je nedostupna u rijeci.

Hvala

Mjenjam teglu kiselog kupusa za yugu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa bilo koja kartica bi ti trebala biti ok, razlika izmedu G510 i G520 je u tome

sto G520 podrzava 108Mbit/s vezu s drugim d-link uredajima koji to podrzavaju.

Tako da i nije neka velika prednost. Osobno imam D-link G520 i sluzi svojoj svrsi,

mislim da ce G510 biti jednako dobra. Dobra stvar kod d-linka je sto je podrzavaju

Vista x86 i x64 kao i Win7 out-of-the-box, jer dolazi s popularnim i dobrim Atheros chipom.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ima još ko nekakva iskustva?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam kupio neku na USB-u i kažem ti NIKAD U ŽIVOTU VIŠE previše se grije pa nakon nekog vremena prestane raditi...tolko muke samo za udaljenost jedan zid...već razmišljan probiti zid i provući žicu...

Djela govore.Milan Banditič.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja koristim dlink dwl122g i predobar je več 2 godine

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde ljudi odlučio sam da ću si naručit iz diskont24 do 300kn.. ima ih jako puno stoga bi jako volio da mi neko preporuči best-buy!

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

ja bih ti preporucio netgear ako moze skupiti, jer je sigurno bolja od d-linka.

na kutijama d-linka pise da su npr. vista ready ili nesto slicno, ali ne postoje sluzbeni driveri na njihovom webu!

to je slucaj sa nekim usb wireless uredajima koje je t-com dijelio.

za netgear osobno znam da "prolazi" kroz 2 kata kuće!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koju wireless pci karticu?
sasa kaže...

na kutijama d-linka pise da su npr. vista ready ili nesto slicno, ali ne postoje sluzbeni driveri na njihovom webu!

Pa zapravo i jesu Vista ready, moja G520 revB radi na Visti x64 bez problema, cak su i windowsi sami

nasle origigi Dlink drajvere (zapravo su najprije stavili neke genericke atheros koje su radile a poslije mi skinuli nove

dlinkove preko win updejta).

Inace dlink iz meni nedokucivog razloga svjeze drajvere drzi na ftp serverima i cesto ih uopce ne

objavljuje na svojim stranicama.

Po mojim iskustvima najazurnija je:

ftp://files.dlink.com.au/Products/  -> tu sam nasao (stable) Vista x64 drajvere za G520, ali eto na kraju ih nisam ni trebao

a ponekad zna posluziti i

ftp://ftp.dlink.co.uk/wireless/

btw. uopce nije vazno koje je marke kartica netgear, dlink,canyon, tplink, vazno je koji je cip na kartici, tu se razdvajaju

zito i kukolj, kartice s istim cipom su jako slicne, tako da izmedu neke tplink-ove i  netgear,dlink kartice s istim cipom nece

biti gotovo nikakve razlike sto se tice kompatibilnosti i performansi. Najblesavije je kada proizvodaci iste kartice

izbace u vise revizija s razlicitim chipsetima kao npr. Netgear WG311 koja je izasla u 3 revizije svaki put s drugim chipom.

Ja sam inace pomalo fanboy kartica s Atheros cipovima, jer eto nikad me nisu iznevjerile, pogotovo sto

se tice kompatibilnosti s raznim linux distribucijama. Tako da bilo koja kartica s Atherosom bi trebala posluziti.

Evo koga zanima link na stranicu gdje imati informaciju koji chipset koristi pojedina kartica, inace sluzi

za informacije o kompatibilnosti s linux-om, ali je najpotpunija lista o wireless karticama koju sam do sada pronasao.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 3:36 (drnde).
16 godina
odjavljen
Hrvoje.com kaže...

Ja sam kupio neku na USB-u i kažem ti NIKAD U ŽIVOTU VIŠE previše se grije pa nakon nekog vremena prestane raditi...tolko muke samo za udaljenost jedan zid...već razmišljan probiti zid i provući žicu...

Ne znam o kakvoj muci pises. Ja imam nekog Canyona (istina, nije bio jeftin koliko bi covjek ocekivao od Canyona) na USB-u vec dulje od 2 godine i radi i noc i dan bez problema i 'grijanja'.

Ocito si kupio nesto o cemu se prethodno nisi dovoljno informirao, jer grijanje je nesto sto bi se zasigurno spomenulo od strane korisnika ili onih koji rade 'review'...

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 2:10 (Mrgud Veliki).
17 godina
sasa kaže...

slazem se Netgear je jako dobar,ima jedna sto sam je napikirao.samo trebam skupiti jos para jer kosta oko 300 kuna u vemilu

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=50025

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
16 godina
neaktivan

Moja preporuka ide kartici Dlink DWL-G520, 230kn u Diskont24, zato jer je imam i nikad

problema s njom nisam imao cak ni na x64. Tesko mi preporuciti neku drugu koju nisam probao.

A isto tako DWL-G510 vise nebi preporucio jer izgleda da sada dolazi u reviziji C s po meni

losijim Ralink rt61 chipom (rev. A i B su bili Atheros).

btw. Netgear WPN311GE kao i DWL-G520 koristi AR5212 (Atheros) chipset, tako da bi kartice trebale

biti jako slicne imho, samo sto je netgear 70kn skuplji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 3:46 (drnde).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hrvoje.com kaže...

za tvoj slučaj preporučam da skines malo kuciste tog usb-a...tak je i meni bilo na Canon usb za wireless, pa sam jednostavno skinul kuciste(plastiku), i problem se riješil.....meni je znal zblokirat cijeli komp kad se pregrijal...

a ja imam d-link pci karticu i svakako preporučam, sve odlično radi bez ikakvih problema , imam 510-ku...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan

ja sam nedavno dobio canyon-ovu i preporodio se, imao sam d-link usb...

"Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno" Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A ja sada gledam u diskont24 ima jako puno kartica za koje nisam nikad čuo.. ono imaju 3 antene, onako izgledaju da bi treale nadaleko lovit signale..

Kad sam upisao neku od  tih kartica u google, skoro niš nije bilo: nikakve recenzije, mišljenja, iskustva..

a za neke nije ništa došlo.

Onaj ko ima g520, zamolio bih ga da mi kaže na kolko udaljenosti mu je udaljen ruter od kompa i kolko dobro hvata signal?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

A ja sada gledam u diskont24 ima jako puno kartica za koje nisam nikad čuo.. ono imaju 3 antene, onako izgledaju da bi treale nadaleko lovit signale..

Kad sam upisao neku od  tih kartica u google, skoro niš nije bilo: nikakve recenzije, mišljenja, iskustva..

a za neke nije ništa došlo.

Onaj ko ima g520, zamolio bih ga da mi kaže na kolko udaljenosti mu je udaljen ruter od kompa i kolko dobro hvata signal?

Hvala

Ocito sam ja taj s G520, ja vatam na nekih 700m, i imam 3 crtice, ali eto sa 14dB panel antenom. Ovu omnicu koja dolazi s karticom

nisam nikad ni probao tako da ti nebi znao rec.

Ali jedno ti znam rec a to da pci wireless kartice dolaze sa 2dB omnicom koje u 99% slucajeve daju "piss poor" signal kako bi ameri rekli.

Tu nema veze jel kartice ima jednu, dvije ili 3 antene, posto su to opet jadne 2dB antenice. Koliko sam ja skuzio 3 antene stavljaju se

samo na modele koje podrzavaju 802.11n standard pa su valjda tu jer je veci prijenos podataka 300Mbit/s pa zato ima 3 antene.

Najveci je problem je polozaj antene jer kompjuter zaklanja cijelu jednu stranu sto je za omince daleko od optimalnog.

Ako zelis dobar signal najcesce ti je najbolje kupiti neku usmjerenu antenu od nekih 6-8dB (dodu oko nekih 200kn) sto je i vise nego

dovoljno za kucnu upotrebu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 18:38 (drnde).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice