Koj dio hardvera mi koci sustav

poruka: 11
|
čitano: 1.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

pozdrav naci imam ovu konfu:

proc:intel core2 quad extreme 3.0ghz

matična:asus p5qpl-am

grafika: gainward ge force gtx 760

ram:4gb na 400mhz ddr2

napajanje: 600w

i kad igram borderlands 2 malo sporije ucitava i onda kad ucita sve mutno(teksture svega) koda je rezolucija uzasno niska i onda nakon 1-2min se sve teksture

fino ucitaju kak treba bit, i kad igram gta4 sporo se ucitava i kad gledam u daljinu vidim kak se zgrade pojavljuju ugl nebi tak trebalo bit

ja mislim da je to do rama al eto da pitam prije nago krenem mijenjat ista

unaprijed hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koj dio hardvera mi koci sustav
crveni34 kaže...

i kad igram borderlands 2 malo sporije ucitava i onda kad ucita sve mutno(teksture svega) koda je rezolucija uzasno niska i onda nakon 1-2min se sve teksture

fino ucitaju kak treba bit, i kad igram gta4 sporo se ucitava i kad gledam u daljinu vidim kak se zgrade pojavljuju ugl nebi tak trebalo bit

Pa ništa drugo nego procesor! A napajanje nisi napisao koji je brand može bit i ono MS industrial od 600w.

12 godina
neaktivan
zeroname kaže...
crveni34 kaže...

Pa ništa drugo nego procesor! A napajanje nisi napisao koji je brand može bit i ono MS industrial od 600w.

pa sto moze napajanje(power lc600h-12) tolko utjecat? i sta naci samo proc ak poboljšam ram nece nis bolje bit? msm ovo je dosta jak proc nije naj noviji al je dobar, jel moguce da je do diska jer malo zeza?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 22:49 (crveni34).
14 godina
neaktivan

jel imas takvih problema u drugim igrama ? jer to je sasvim ok komp (ne bas najbolji al ok) a te dvi igre su bas prilično loš primjer porta sa konzola;

https://www.google.hr/#q=borderlands+2+texture+pop+in

https://www.google.hr/#q=gta+4+view+distance

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
crveni34 kaže...

Problem je u igri, ne u tvojoj konfi.

12 godina
neaktivan

pa assasins creed 3 dugo ucitava nema problema s teksturama al ucitava dost

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako dugo učitava, to je do diska.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
crveni34 kaže...

pa assasins creed 3 dugo ucitava nema problema s teksturama al ucitava dost

Kupi novi HDD ako zelis brze ucitavanje i problem rjesen. :)

16 godina

Cekaj malo, RAM na 400 MHz?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...

da na 400mhz ddr2

16 godina
crveni34 kaže...
Mitch kaže...

da na 400mhz ddr2

-to ovisi i prikazu stvarne brzine ili efektivne, DDR je upravo to DoubleData, tako da je 400=800 ovisno o oznaci. Uz to postoji i DDR2-400 (prve serije) ali nema šanse da je to taj RAM.

topic:

-sve može utjecati na brzinu, bilo koja komponenta-HW ili soft (sve ostalo), čak i kad je sve ispravno, dovoljno je da npr antivirus ili neki utils nešto 'čačka..'.

-kao i neobično (malo) RAMa za ipak jači PC, jer danas je 4GB u klasi jeftikanera kojeg se kupi u konzumu.. (dovoljno, ali ovisi o potrebama-aplikacijama i podešenosti ostatka OSa).

-OS, automatika, update, defrag... sve to utječe, možda samo treba počistiti sistem ili ... ili odlazi disk, temp, kabel... nešto.

Upravo takvo otkrivanje problema je problem, jer nema jednostavnog odgovora kao kod neispravne komponente. Previše mogućih kombinacija koje se razlikuju na svakom osobnom računalu. 'Standardni setup' ne postoji kao nešto što bi bila referentna točka osim nekog brendiranog PCa za kojeg se tad znaju svi parametri, uz predpostavku da nije kvar komponente, tad je za sve razlike ''krivac'' soft-ili-user, kombinacija.

-prvi sumnjivac je npr HDD jer je ona najuže grlo (na navedenom računalu) kao i relativno malo RAMa.

-eliminacija, boot s livemedija, eliminira se sve SW i user razlike. Ako tad PC reagira dovoljno brzo (nema neobjašnjivih pauza kod čitanja diska) tad je problem u korisničkom OSu-postavkama-korištenom softwareu... Ako je jednako, tad je neki HW related problem, možda driver ili temperatura, kontakti itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice