Izbor zvučne: Aureon 5.1 vs Audigy SE vs Xonar 5.1

poruka: 74
|
čitano: 15.038
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Znate da ja sad sve češće i češće razmišljam o kupovini nekakve nove komponente.
Ovaj puta na red je došla zvučna kartca kojom bih "zamijenio" postojeću integriranu VIA VT1708S.
Ne znam kada će kupovina točno biti, još nisam siguran no moglo bi biti do Božića. :)
Mislim da će mi cjenovni raspon biti negdje do 300 Kn (možda i koju kunu više).

Za oko su mi zapele ove kartice:
- TerraTec Aureon 5.1 jer je najjeftinija od onih koje sam uzeo na pik, no nemam pojma kakva je.
- Asus Xonar 5.1 DG koji mi za sada djeluje najbolje (pročitao par reviewova).
- Creative Labs Audigy SE 7.1 koja mi djeluje tehnološki nazadna naspram Xonar DG no mnogi ju imaju.

Primamljiva mi je i Creative X-FI Xtreme Audio (bulk) za nekih 320 Kn. No pogobio sam se između tolikih X-fi da više ne znam zašto je ta toliko jeftinija od ostalih X-fi.

Kakva je Sound Blaster 5.1 (jeftinija od Audigy Se)?

Ono što mene zanima su iskustva s navedenim karticama i odgovor na pitanje "koja bi od te tri bila najbolji izbor?".

Ako znate i za kakvu dobru USB zvučnu do 300-350 Kn, i ona bi mogla doći u obzir.

E sad, na netu nađem tvrdnje da je VIA VT1708S u rangu AudigySE a nađem i tvrdnji da je VIA VT1708S lošija od Realtekovih novijih HDAudio.
Na laptopu imam Realtek HDAudio i šrotna je zvučna, na kompu s VIA zvučnom imam osjetno bolji zvuk, barem mi se tako čini.

Čitam reviewove, Asus Xonar DG podržava hardverski EAX4 i još neke fičere što Audigy SE ne podržava (Dolby Virtual Surround i slično).
Navodno ima i jako dobro pojačalo baš za slušalice, no nekako ne vjerujem C-media čipovima (a Asus baš njih koristi u jeftinijim Xonar modelima).

Koju od ovih zvučnih kartica bi Vi uzeli?

4 Creative Audigy SE
26 Asus Xonar 5.1 DG
2 Terratec Aureon 5.1
3 Creative Sound Blaster
213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam XOnar, super je.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Izbor zvučne: Aureon 5.1 vs Audigy SE vs Xonar
perkoxcar kaže...

Imam XOnar, super je.

Je, imaš jaču verziju (DS) nego što je ona koju ja gledam (DG).

Molio bih te da napišeš malo više dojmova, pogotovo ako znaš razlike neke bolje integrirane zvučne (ne neke prastare) i te zvučne koju imaš.

Puno bi mi time pomogao.

14 godina

Asus Xonar DG..

P.S Realtek je po meni smeče...Imao sam integriranu zvučnu na staroj Gigabytici..Realtekov HD chip..Zvuk je jako loš...Sad trenutno imam Terratec Aureon 7.1 Space..Još uvjek zvjer ;)

Steve Jobs..Hvala ti!!...Bez tebe nebi imali ono što sad imamo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ima li još tko kakav prijedlog, kakvih iskustava?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pitao sam putem fejsbuka motherboards.org koju oni od tih navedenih zvučnih preporučaju.

Izgleda da je odgovorio baš Elric (Doc Overclock) i to baš da on ima Asus Xonar DG 5.1 u svom kompu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a kakav je onaj xfi chip na crosshairu v??
koristim USB zvuk na g35 pa neznam bili bila kakva promjena da ih prodam i uzmem druge sluše za audio izlAZ

Um caruje, DOK SNAGA NE POPIZDI :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 20:18 (Pr3dat0r).
17 godina
Pr3dat0r kaže...

koristim USB zvuk na g35 pa neznam bili bila kakva promjena da ih prodam i uzmem druge sluše za audio izlAZ

Ne znam kakva je zvučna u G35, možda mi znaš reći taj podatak (vjerojatno možeš vidjeti u device manageru, Aida64 ili nekom sličnom programu).

Uglavnom, ON-board X-fi je u klasi jeftinijih X-fi (onih što dođu 350 - 500 Kn u trgovinama) ako se ne varam i lako je moguće da je bolja od te USB...

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Pr3dat0r kaže...

Ne znam kakva je zvučna u G35, možda mi znaš reći taj podatak (vjerojatno možeš vidjeti u device manageru, Aida64 ili nekom sličnom programu).

Uglavnom, ON-board X-fi je u klasi jeftinijih X-fi (onih što dođu 350 - 500 Kn u trgovinama) ako se ne varam i lako je moguće da je bolja od te USB...

mora bit extra zvučna

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/Crosshair_V_Formula/

Um caruje, DOK SNAGA NE POPIZDI :)
17 godina
neaktivan

obican USB je katastrofa. zvuk zvuci naprosto digitalno, i kolicina suma je ogromna. integrusa je ok i ako nemas zahtjevno uho, zvuk izmedju integrirane i xonara ce biti neprimjetan.

15 godina
neaktivan

Ako razmišljaš o AudigySE uzmi barem unapređeniju verziju sa X-Fi softverom, nešto višim SNR-om itd.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/creative-labs-x-fi-extreme-audio-200kn-oglas-3102517

Za 150kn realna kupnja.

Što se tiče navedene tri kartice, osobno - ne bi nijednu za 300kn. Kupio bi polovnu X-Fi Extreme Music sa duplo kvalitetnijim komponentama.

Teško je razgovarati ako mora baš biti nova iz trgovine, jer je pod 1) ponuda vrlo oskudna, i pod 2) zvučne kartice su cijenom izrazito precijenjene u odnosu na to što nude u zamjenu za kvalitetu.

Polovna zvučna kartica bi po meni bio jedini logični izbor i to :

X-Fi Extreme Audio za 150kn

Audigy 2* / 2ZS* / 4* za 200kn, ili niže ako uloviš

punokrvni X-Fi čip tipa Extreme Gamer* ili Extreme Music*

Imao sam sve navedene od njihovog izlaska, koristio sam ih i na W7 na više računala, kao i ASiO 2.0 gdje je bio dostupan( zvjezdica*) i nikad nikakvih problema.

S tim da postoji i poveća baza i topicsi na netu i forumima o modanim driverima (daniel_K, paX itd. ) za dotične kartice, još jedan razlog više za - razumnu kupnju.

AudigySE je dobar upgrade sa onboard rješenja zbog manjeg šuma, veće glasnoće pogotovo na nižim razinama potenciometra zvučnika, bolje kompatibilnosti u igrama (EAX 3.0 ako se ne varam, 4.0 samo softverski patch itd.)..ali to je i dalje hardverski samo rebrand SB Live! 24 bit porodice, vrhunac te obitelji je X-Fi Extreme Audio. Ako ćeš karticu tog ranga, odvoji 150kn i uzmi zadnju koju sam rekao, Extreme Audio.

Osobno, ponavljam još jednom, da imam 300kn za zvučnu karticu, uzeo bi samo i jedino X-Fi Extreme Music jer ne postoji kompletnija, snažnija komponentama i programski kompatibilnija, ukratko - svestranija zvučna za tu lovu na našem tržištu, bilo ono novo ili polovno.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda i bi.

Izgleda da će izbor biti između Asus Xonar DG 5.1 nove i polovne Creative X-fi (s baš x-fi čipom i ostalim).

Više me vuče Xonar jer je, prema recenzijama, više odgovarajuća za ono što je meni potrebno.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Možda i bi.

Izgleda da će izbor biti između Asus Xonar DG 5.1 nove i polovne Creative X-fi (s baš x-fi čipom i ostalim).

Više me vuče Xonar jer je, prema recenzijama, više odgovarajuća za ono što je meni potrebno.

Ako ćeš koristiti samo slušalice > DG, inače je Gamerica po komponentama koplje iznad DG modela.

Cemetary gates
17 godina

Danas saznah da u utorak idem u ZG u blizinu ADM-a. Možda se već u utorak zalomi kakva zvučna kartica. xD

Izgleda Asus Xonar DG ili Creative Audigy SE, ostale su mi puno skuplje.

Molio bih Vas da odaberete u anketi i obrazložite odabir. Hvala.

9 Asus Xonar DG 5.1
0 Creative Audigy SE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...

Danas saznah da u utorak idem u ZG u blizinu ADM-a. Možda se već u utorak zalomi kakva zvučna kartica. xD

Izgleda Asus Xonar DG ili Creative Audigy SE, ostale su mi puno skuplje.

Molio bih Vas da odaberete u anketi i obrazložite odabir. Hvala.

Dobre su to kartice, samo opet ti kažem ako si pri novcima probaj se protegnuti do Xonar DS, jer je to puno viši nivo zvučne kartice....

15 godina
protjeran

E ovak da ne otvaram novu temu

Imam audigy SE i problem je u tome sto nema nikakve razilku u zvuku izmedu nje i one na maticnoj C media neko smece...

Isto tako nema nikakve razliku u zvuku kad stavim na 48KHz-16Bits i 96KHz-24Bits

Jel zna mozda netko u cem je problem? ili je to takva zvucna sranje isto ko i na maticnoj

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolja je nego ova c-media na matičnoj, a da li je zvuk bolji možda nećeš primjetiti i zbog zvučnika, o kojima se radi?

Tu je i neizostavni subjektivni dojam, meni je AudigySE bio glasniji 30% sigurno od onboard Realtek zvučnih koje sam koristio, također - i šum je nestao, signal je bio i čišći, puno detaljniji, bass precizniji i dublji, uglavnom cijela zvučna slika je bila prilično jasnija i ujednačenija.

Onboard mi je bio koma, iako sam koristio i Realtek 883, 888 i 889A, te VIA 1828S kodek, zadnja dva su među ponajboljima za onboard rješenja od oba proizvođača.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Bolja je nego ova c-media na matičnoj, a da li je zvuk bolji možda nećeš primjetiti i zbog zvučnika, o kojima se radi?

Tu je i neizostavni subjektivni dojam, meni je AudigySE bio glasniji 30% sigurno od onboard Realtek zvučnih koje sam koristio, također - i šum je nestao, signal je bio i čišći, puno detaljniji, bass precizniji i dublji, uglavnom cijela zvučna slika je bila prilično jasnija i ujednačenija.

Onboard mi je bio koma, iako sam koristio i Realtek 883, 888 i 889A, te VIA 1828S kodek, zadnja dva su među ponajboljima za onboard rješenja od oba proizvođača.

Pa kak svi pljuju po tim integriranim zvucnama,i koliko su hvaliti tu audgy SE da je bolja od 90% danasnjih onboardusa covijek bi stvarno pomislio da je to istina kak se pise po forumima,a onda na kraju isti k...

Razlika je jedino u detaljima malo bolje se cuje srednjotonsko i visokotonsko podrucije al to je nist i da glasnije je...

Bass je isti kao i na C media,neznam ja sam puno vise ocekivao od te zvucne

Spojeno je na Kenwood KA-3080R i sony SS-MF315

15 godina
neaktivan

Za te novce cca. 100kn si trebao uzeti Audigy2 po meni, neusporedivo kvalitetniji i bolji čip nego na SE, DAC također i sve ostalo. Na nju staviti daniel_K drivere i ćao.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/prodajem-sound-blaster-audigy-2-pci-oglas-4071449

Best buy na kvadrat trenutno što se polovnih zvučnih tiče.

Što se AudigySE tiče, zaista je bolja od velike većine onboarduša što potvrđuju i domaći korisnici i strani na recenzijama, ako si očekivao više od zvučne koja se polovna prodaje za 50-80kn, onda jbg. za tebe.

Dovoljno je da se jasnije definira tonsko područje, da se smanji šum i da je signal nešto sveukupno glasniji, što više očekivati?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 15:00 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Sve to isto sranje...

Driveri su im koma

Da bar mogu negdje nac modane drivere od c medie....

Vidio sam da su modali za xonar C media driveri kazu da je zvuk dost bolji nego sa orginal driverima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Sve to isto sranje...

Driveri su im koma

Da bar mogu negdje nac modane drivere od c medie....

Vidio sam da su modali za xonar C media driveri kazu da je zvuk dost bolji nego sa orginal driverima

Nisam primjetio, imao sam ih bar 12 od Creativea u kompu godinama, ne koristim autoupdate, za Audigy seriju stavljam daniel_K drivere a za X-Fi paX drivere ili službene, dugo sam bio na drugima, pa eto, rekao da čujem i ove moddane, meni nema drastične razlike u zvuku, čisto je malo drukčije izdefinirao softverski paket.

I naravno da nije isto sranje SE i 2.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 15:04 (thedream).
15 godina
protjeran
thedream kaže...
l

Nisam primjetio, imao sam ih bar 12 od Creativea u kompu godinama, ne koristim autoupdate, za Audigy seriju stavljam daniel_K drivere a za X-Fi paX drivere ili službene, dugo sam bio na drugima, pa eto, rekao da čujem i ove moddane, meni nema drastične razlike u zvuku, čisto je malo drukčije izdefinirao softverski paket.

U cem je razlika?
Dobijes one điđemiđe od eq-a,crystalizer i ostalih sranja za "podesavanje"

to mi je sve pogašeno,jer sa tim zvuk bude gori a ne bolji

I ja koristim te drivere od daniel_k..

Neznam vise sta da kazem stvarno sam se nado razlici u zvuku i dost se tu na forumu hvali ta kartica

al eto kod mene isto kao i c media,definitnivno se ne isplati kupovat ta kartica onome tko ima noviju maticnu sa boljim cipom od mojeg (c-media ac97)

I jos najcudnije od svega nema cujne razlike kad stavim na 96 ili 48KHz 16 ili 24Bits

17 godina
protjeran
soundstream kaže...

U cem je razlika?

Neznam vise sta da kazem stvarno sam se nado razlici u zvuku i dost se tu na forumu hvali ta kartica

al eto kod mene isto kao i c media,definitnivno se ne isplati kupovat ta kartica onome tko ima noviju maticnu sa boljim cipom od mojeg (c-media ac97)

I jos najcudnije od svega nema cujne razlike kad stavim na 96 ili 48KHz 16 ili 24Bits

Ne znam, mislim da ti oprema ( kenwood pojačalo i floorstanderi od sony-a) nije baš toliko hi-fi da bi mogao čuti sve što želiš čuti - zvučna je tu najmanji problem po meni.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...
thedream kaže...
l

U cem je razlika?

Dobiješ i tri puta bolji DAC, ADC i veći SNR, dobiješ podršku za ASIO 2.0, dobiješ pošteni audioprocesor što onaj na AudigySE nije, a što više govoriš da ti nema razlike između C-Medie AC97 od koje je SB Live! iz 97 godine tri koplja bolji, onda mi se čini i da nema previše smisla išta ti sugerirati.

Zašto ne pokušati jednostavno sa nekim drugim proizvođačem onda, pa imaš Hercules 24/96 sposobnih kartica, imaš ASUS, imaš M-Audio, imaš EMU, proizvođača koliko ti srce želi, ima ih na polovnom i novom tržištu bar sedam.

Crystalizer dobro zvuči do nekih 33%, kod mene je na 25 već godinu dana, EQ mi je na Flat ili najbliže tome, Acoustic, tako da ne izobličava signal neumjereno, ne znam što reći.

Drago mi je za tebe što si eto skontao da nema razlike non-HD C-Medie AC97 i bolje zvučne, pa ti sugeriram da se na nju vratiš, ali svakako da to prestaneš zatupljeno ponavljati kao pravilo.

Ti ne čuješ razliku na svojem sistemu što je sasvim u redu po meni, ali mislim iskreno, čitajući te, da ju ne bi čuo ni da imaš HT Omegu Claro od 400$ unutra, tako da je dobro napisao PsyBklava, možda je do ograničenosti sistema, a ja bi dodao i tvojih prevelikih očekivanja.

Samo kažem da je pogrešno govoriti da je nešto isto, a nije, jer to ljudi ovdje čitaju, krivo upijaju zdravo za gotovo i dalje prosljeđuju to (ne)znanje.

Ti nisi zadovoljan, to je skroz u redu, ali ima jedna lijepa hrpa ljudi koja više nikad ne bi na onboard zvuk, što je isto sasvim u redu, uključujući mene.

Glup site, ali eto..dosta indikativan.

Ili promijeni sistem pojačala i zvučnika, ili promijeni zvučnu, trećeg nema.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 16:51 (thedream).
15 godina
protjeran
PsychoticBaklava kaže...
soundstream kaže...

U cem je razlika?

Ne znam, mislim da ti oprema ( kenwood pojačalo i floorstanderi od sony-a) nije baš toliko hi-fi da bi mogao čuti sve što želiš čuti - zvučna je tu najmanji problem po meni.

To i ja mislim,da je stvar u kenwoodu nema on onu "dubinu" ima snage kolko hoces al nije sve u snazi...

15 godina
neaktivan

Pa uzmi neki drugi receiver, vrlo jednostavno, ili kod nekoga još bolje - poslušaj svoje zvučnike na njegovom receiveru. Možda je stvarno u tom Kenwoodu "problem".

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 17:26 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Pa uzmi neki drugi receiver, vrlo jednostavno, ili kod nekoga još bolje - poslušaj svoje zvučnike na njegovom receiveru. Možda je stvarno u tom Kenwoodu "problem".

Kenwooda sam uzo nedavno nema ni 6 mj

Al izgleda da je problem  u slonyima

Nema se tu sta rec sony ko sony krš

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...
thedream kaže...

Jel prodaješ? {#}

Cemetary gates
15 godina
protjeran
thedream kaže...
soundstream kaže...
thedream kaže...

Jel prodaješ? {#}

koga kenwooda?
ma kakvi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice