Znate da ja sad sve češće i češće razmišljam o kupovini nekakve nove komponente.
Ovaj puta na red je došla zvučna kartca kojom bih "zamijenio" postojeću integriranu VIA VT1708S.
Ne znam kada će kupovina točno biti, još nisam siguran no moglo bi biti do Božića. :)
Mislim da će mi cjenovni raspon biti negdje do 300 Kn (možda i koju kunu više).
Za oko su mi zapele ove kartice:
- TerraTec Aureon 5.1 jer je najjeftinija od onih koje sam uzeo na pik, no nemam pojma kakva je.
- Asus Xonar 5.1 DG koji mi za sada djeluje najbolje (pročitao par reviewova).
- Creative Labs Audigy SE 7.1 koja mi djeluje tehnološki nazadna naspram Xonar DG no mnogi ju imaju.
Primamljiva mi je i Creative X-FI Xtreme Audio (bulk) za nekih 320 Kn. No pogobio sam se između tolikih X-fi da više ne znam zašto je ta toliko jeftinija od ostalih X-fi.
Kakva je Sound Blaster 5.1 (jeftinija od Audigy Se)?
Ono što mene zanima su iskustva s navedenim karticama i odgovor na pitanje "koja bi od te tri bila najbolji izbor?".
Ako znate i za kakvu dobru USB zvučnu do 300-350 Kn, i ona bi mogla doći u obzir.
E sad, na netu nađem tvrdnje da je VIA VT1708S u rangu AudigySE a nađem i tvrdnji da je VIA VT1708S lošija od Realtekovih novijih HDAudio.
Na laptopu imam Realtek HDAudio i šrotna je zvučna, na kompu s VIA zvučnom imam osjetno bolji zvuk, barem mi se tako čini.
Čitam reviewove, Asus Xonar DG podržava hardverski EAX4 i još neke fičere što Audigy SE ne podržava (Dolby Virtual Surround i slično).
Navodno ima i jako dobro pojačalo baš za slušalice, no nekako ne vjerujem C-media čipovima (a Asus baš njih koristi u jeftinijim Xonar modelima).
Koju od ovih zvučnih kartica bi Vi uzeli?
4 | Creative Audigy SE |
---|---|
26 | Asus Xonar 5.1 DG |
2 | Terratec Aureon 5.1 |
3 | Creative Sound Blaster |