Budući da mi je NB u igricama na konstantnih 50 stupnjeva, pokušavam naći ideju da to sredim.
Razmišljao sam o kupnji ventilatora kojeg bi stavio na grafu da hladi, ali mislim da bi se ventilator rastopio...
Može li netko nešto predložit? Hvala
Budući da mi je NB u igricama na konstantnih 50 stupnjeva, pokušavam naći ideju da to sredim.
Razmišljao sam o kupnji ventilatora kojeg bi stavio na grafu da hladi, ali mislim da bi se ventilator rastopio...
nije to nista ja kad igram igre skace i na 93+ stepeni i ja isto razmisljam nestostavljati pa svaki je kom.pozeljan
sorry na off
nije to nista ja kad igram igre skace i na 93+ stepeni i ja isto razmisljam nestostavljati pa svaki je kom.pozeljan
sorry na off
Nije off.
a ovo??
Ja sam mislio kako podstaviti ventilator da hladi nb, a da ne dodiruje grafu..
Meni je nb i sb povezani, pa mislim da solucija sa thermalrightom ne bi isla :S
ok, my bad :)
pa neće se rastopit do 90 stupnjeva sigurno...
ok, my bad :)
pa neće se rastopit do 90 stupnjeva sigurno...
ma nece neg me uzasno nervira vrucina centralne
mislio sam na vent da se neće rastopit...slobodno ga nasloni gdje hoćeš...
Vodeno hlađenje?!
50*C nije temperatura oko koje treba razbijati glavu
50c, hahaha , chill out , nije to nistta
cuj mozda covjek pati kao ja,... meni ako prede nesto 50 ja idem kemijati hladenje... zato ni grafa ni proc nejdu preko 50 :D i to sve OC hahah
cuj mozda covjek pati kao ja,... meni ako prede nesto 50 ja idem kemijati hladenje... zato ni grafa ni proc nejdu preko 50 :D i to sve OC hahah
a meni je nova radeonka na 70 load, a mogo bi je jos ohladit da hocu, da stavim na bok jedan od 140mm izgubila mi jos 2-3c , samo mi se neda jer znam da je to i vise nego hladno za utu karticu , profa iz informatike ima istu i rekao mi je da dok nije kupio novi cooler da ju nije mogo spustit ispod 90 load.
ma kompa nema do home made kucista i ispoliranih baza :D
i jeftine paste za 20kn
dva venta od 80mm izbacuju odiza... ispred vent od 120mm i od 70mm ubacuju plus vent od napajanja isto 120mm izbacuje :D i hladna beba.... imam temp proca 30C
a prije 35 bez ventova
ma kompa nema do home made kucista i ispoliranih baza :D
i jeftine paste za 20kn
dva venta od 80mm izbacuju odiza... ispred vent od 120mm i od 70mm ubacuju plus vent od napajanja isto 120mm izbacuje :D i hladna beba.... imam temp proca 30C
a prije 35 bez ventova
haha da , to je sigurno dovoljno kad imas malo toplij hardware , meni 2 od 140 ubacuju , 2 od 120 izbacuju i jos jedan od 140 izbacuje, svi se vrte na 1200 okretaja i zrak u kucistu je opet prilicno vruc , nije tako vruc ali uz sav taj protok na ventove ne izalzi svjez vec topal zrak i kad se kuciste otvori temp komponenti padnu za 2-3 stupnja , doduse ovi filteri za prasinu malo blokiraju protok i to me nervira.
zato ih makni.... mislim ako ti nije problem ja svaka 2 tjedna propusem komp tako da xD
Meni su temperature u idle 70 na NB a u loadu me i strah pogledat... Prije OC mi je bilo normalno (30 °C), onda sam OC za 25% i opet je bilo u granicama normale (do 40°C) ali sinoc je poceo cudno pistati, otvorim kuciste pogledam sta je i taknem heatsink od NB i opecem se...
Vratim bios na tvornicke postavke i podignem windowse, ali temperatura je ostala ista
Znam da je rjesenje nabavit novo hlađenje za NB, ali dali netko zna zasto se ovo desilo i zasto reset biosa nije pomogao?
a ovo??
Ima li koja jeftinija varijanta?
ušarafiš 40mm vent na pasivac na NB...i staviš ventove di god se daju montirat na kučište...
Kupi si thermalright HR-05 i šuti!
Netko mozda nema 190kn za cooler... takvi ce ukljuciti mozak i napraviti nesto sami
Netko mozda nema 190kn za cooler... takvi ce ukljuciti mozak i napraviti nesto sami
tako je , sto se temperatura tice uvijek se moze nesto improvizirat , kako ja lijepo svoju vrucu 4850 uspijem zadrzat na prosjecno 65c u igrama a ljudi se po netu tuze da ima taj model doseze 90:).
pa gle koliko ja znam ove rupe su iste kao na rupama od grafičke... pa uzmes neku stariju grafičku s pasivcem i stavi gore vent ili grafička s aktivnim koolerom i stavis umjesto pasivca islo bi ;)
pa gle koliko ja znam ove rupe su iste kao na rupama od grafičke... pa uzmes neku stariju grafičku s pasivcem i stavi gore vent ili grafička s aktivnim koolerom i stavis umjesto pasivca islo bi ;)
skoro svaka grafička i nb imaju različit razmak/smještaj tih rupa, tako da su jako male šanse da nađe odgovarajući...
Kako da stavim vent da puše po NBu? Na grafu? Ne znam kako da ga prikopčam ili kako. Imam Asus Crosshair 4
Onda "takvi" nebi otvarali teme bezveze radi 50C nego stavili vent i nastavili dalje s umiranjem.
BTW: taj pasivac od ausa baš i nema dobro raspoređena rebarca da bi se stavljao vent na njega kao recimo moj od ASRock-a:
Meni se na 770-ds3 od gige jako jako grijao NB pa sam kupio ovog zalmana za 50kn u hgspotu, smatram da je to mačiji kašalj za ono što nudi.a u kojem programu vi ocitavate te temp. northa??
a u kojem programu vi ocitavate te temp. northa??
Igrice i tako to. Uglavnom GTA4.. al imaš programe occt itd..