Hlađenje Northbridge-ta

poruka: 71
|
čitano: 12.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Budući da mi je NB u igricama na konstantnih 50 stupnjeva, pokušavam naći ideju da to sredim.

Razmišljao sam o kupnji ventilatora kojeg bi stavio na grafu da hladi, ali mislim da bi se ventilator rastopio...

Može li netko nešto predložit? Hvala

FAIL

0 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

nije to nista ja kad igram igre skace i na 93+ stepeni i ja isto razmisljam nestostavljati pa svaki je kom.pozeljan

sorry na off

RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Hlađenje Northbridge-ta

a ovo??

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hlađenje Northbridge-ta
tpg kaže...

nije to nista ja kad igram igre skace i na 93+ stepeni i ja isto razmisljam nestostavljati pa svaki je kom.pozeljan

sorry na off

Nije off. Namigiva

XXX-Man kaže...

a ovo??

Ja sam mislio kako podstaviti ventilator da hladi nb, a da ne dodiruje grafu..

Meni je nb i sb povezani, pa mislim da solucija sa thermalrightom ne bi isla :S

FAIL
15 godina
moderator

ok, my bad :)

pa neće se rastopit do 90 stupnjeva sigurno...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
XXX-Man kaže...

ok, my bad :)

pa neće se rastopit do 90 stupnjeva sigurno...

ma nece neg me uzasno nervira vrucina centralne

RAZOR
15 godina
moderator
Hlađenje Northbridge-ta

mislio sam na vent da se neće rastopit...slobodno ga nasloni gdje hoćeš...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
PoToKTM kaže...

Budući da mi je NB u igricama na konstantnih 50 stupnjeva, pokušavam naći ideju da to sredim.

Razmišljao sam o kupnji ventilatora kojeg bi stavio na grafu da hladi, ali mislim da bi se ventilator rastopio...

Vodeno hlađenje?!

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
17 godina
PoToKTM kaže...

50*C nije temperatura oko koje treba razbijati glavu

15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

50c, hahaha , chill out , nije to nistta

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

cuj mozda covjek pati kao ja,... meni ako prede nesto 50 ja idem kemijati hladenje... zato ni grafa ni proc nejdu preko 50 :D i to sve OC hahah

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Lacko kaže...

cuj mozda covjek pati kao ja,... meni ako prede nesto 50 ja idem kemijati hladenje... zato ni grafa ni proc nejdu preko 50 :D i to sve OC hahah

a meni je nova radeonka na 70 load, a mogo bi je jos ohladit da hocu, da stavim na bok jedan od 140mm izgubila mi jos 2-3c , samo mi se neda jer znam da je to i vise nego hladno za utu karticu , profa iz informatike ima istu i rekao mi je da dok nije kupio novi cooler da ju nije mogo spustit ispod 90 load.

15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

ma kompa nema do home made kucista i ispoliranih baza :D

i jeftine paste za 20kn

dva venta od 80mm izbacuju odiza... ispred vent od 120mm i od 70mm ubacuju plus vent od napajanja isto 120mm izbacuje :D i hladna beba.... imam temp proca 30C

a prije 35 bez ventova

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ma to se i meni događalo na staroj maticnoj, naj jednostavnije i NAJUCINKOVITIJE rijesenje a isprobao sam razne sheme, kupi u bilo kojoj trgovini inf. opreme najobicniji ventilator 40mm i spoji ga na konektor za vent. od kucista i usarafi s 4 vijka na pasivni hladnjak od NB i nećeš vjerovati kako ce temp pasti! Isprobano provjereno radi!!!
od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
Lacko kaže...

ma kompa nema do home made kucista i ispoliranih baza :D

i jeftine paste za 20kn

dva venta od 80mm izbacuju odiza... ispred vent od 120mm i od 70mm ubacuju plus vent od napajanja isto 120mm izbacuje :D i hladna beba.... imam temp proca 30C

a prije 35 bez ventova

haha da , to je sigurno dovoljno kad imas malo toplij hardware , meni 2 od 140 ubacuju , 2 od 120 izbacuju i jos jedan od 140 izbacuje, svi se vrte na 1200 okretaja i zrak u kucistu je opet prilicno vruc , nije tako vruc ali uz sav taj protok na ventove ne izalzi svjez vec topal zrak i kad se kuciste otvori temp komponenti padnu za 2-3 stupnja , doduse ovi filteri za prasinu malo blokiraju protok i to me nervira.

15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

zato ih makni.... mislim ako ti nije problem ja svaka 2 tjedna propusem komp tako da xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PoToKTM kaže...

Meni su temperature u idle 70 na NB a u loadu me i strah pogledat... Prije OC mi je bilo normalno (30 °C), onda sam OC za 25% i opet je bilo u granicama normale (do 40°C) ali sinoc je poceo cudno pistati, otvorim kuciste pogledam sta je i taknem heatsink od NB i opecem se...
Vratim bios na tvornicke postavke i podignem windowse, ali temperatura je ostala ista  Neodlučan
Znam da je rjesenje nabavit novo hlađenje za NB, ali dali netko zna zasto se ovo desilo i zasto reset biosa nije pomogao?

extreme life
16 godina
XXX-Man kaže...

a ovo??

Ima li koja jeftinija varijanta?

extreme life
16 godina
neaktivan
Icefox kaže...
XXX-Man kaže...

a ovo??

Možeš pobacat ventove u kučište..

FAIL
15 godina
moderator
Icefox kaže...
XXX-Man kaže...

a ovo??

ušarafiš 40mm vent na pasivac na NB...i staviš ventove di god se daju montirat na kučište...

17 godina
Hlađenje Northbridge-ta

Kupi si thermalright HR-05 i šuti!

OMG 50C, daj nećeš zbog tog otvarat temu. Kak ćeš kad budeš imao auto? Kupovat ćeš tekući dušik da mu temperatura bude ispod 50C hahah

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.10.2010 16:00 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Netko mozda nema 190kn za cooler... takvi ce ukljuciti mozak i napraviti nesto sami

extreme life
15 godina
Icefox kaže...
Hyperion kaže...

Netko mozda nema 190kn za cooler... takvi ce ukljuciti mozak i napraviti nesto sami

tako je , sto se temperatura tice uvijek se moze nesto improvizirat , kako ja lijepo svoju vrucu 4850 uspijem zadrzat na prosjecno 65c u igrama a ljudi se po netu tuze da ima taj model doseze 90:).

16 godina
Hlađenje Northbridge-ta

Heatsink je tako blesavo napravljen... nisam nigdje mogao zasarafiti vent, tako da sam ga vezao bakrenom zicom  Osmijeh
evo kako to san izgleda
btw vent je 40mm i kosta 27kn u chipoteci

extreme life

3 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

pa gle koliko ja znam ove rupe su iste kao na rupama od grafičke... pa uzmes neku stariju grafičku s pasivcem i stavi gore vent ili grafička s aktivnim koolerom i stavis umjesto pasivca islo bi ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Lacko kaže...

pa gle koliko ja znam ove rupe su iste kao na rupama od grafičke... pa uzmes neku stariju grafičku s pasivcem i stavi gore vent ili grafička s aktivnim koolerom i stavis umjesto pasivca islo bi ;)

skoro svaka grafička i nb imaju različit razmak/smještaj tih rupa, tako da su jako male šanse da nađe odgovarajući...

16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Kako da stavim vent da puše po NBu? Na grafu? Ne znam kako da ga prikopčam ili kako. Imam Asus Crosshair 4

FAIL

0 0 hvala 0
17 godina
Icefox kaže...
Hyperion kaže...

Onda "takvi" nebi otvarali teme bezveze radi 50C nego stavili vent i nastavili dalje s umiranjem.

BTW: taj pasivac od ausa baš i nema dobro raspoređena rebarca da bi se stavljao vent na njega kao recimo moj od ASRock-a:

Meni se na 770-ds3 od gige jako jako grijao NB pa sam kupio ovog zalmana za 50kn u hgspotu, smatram da je to mačiji kašalj za ono što nudi.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 21:43 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

a u kojem programu vi ocitavate te temp. northa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Renac_ck kaže...

a u kojem programu vi ocitavate te temp. northa??

Igrice i tako to. Uglavnom GTA4.. al imaš programe occt itd..

FAIL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice