HDMI cable -koji je tip?

poruka: 18
|
čitano: 6.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

Dali netko zna koja je to verzija kabla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

to je male to male, što znači da nije običan produžni. ovaj ima jednake konektore na oba kraje, jelda?

EDIT: zapravo, piše ti na slici. s tim spojiš blu-ray sa lcd-om

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 17:07 (betmen).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HDMI cable -koji je tip?
betmen kaže...

to je male to male, što znači da nije običan produžni. ovaj ima jednake konektore na oba kraje, jelda?

EDIT: zapravo, piše ti na slici. s tim spojiš blu-ray sa lcd-om

Da na oba kraja su isti konektori,dali kroz taj kabli ide zajedno audio i video signal da spojim komp sa LCD Tv.

17 godina

Ide i video i audio....barem meni ide....ja imam hd4870....

Za geforce-ice nisam siguran da li ide zvuk....mislim da sam negdje čitao tu na forumu da kod njih ne ide i zvuk ali stvarno nisam siguran...Neodlučan

Bit će!
15 godina
neaktivan

Ako spojiš LCD i laptop morao bi ić zvuk .

16 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

Spojio bi sa ploče direktno na Tv jer imam integriranu grafiku 4200.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svaki laptop koji ima hdmi izlaz podržava zvuk.

17 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

HDMI prenosi sliku i zvuk ali kod GeForceica koje nemaju u sebi integriran audio propusnik (znači za zvuk sa GeForceica morat ćete spojiti fizički audio kabelić sa grafe na ploču) za razliku od Ati-ja koji to ima pametno implementirano u svoje kartice tako da nema petljanja.

Sad nisi baš jasno postavio pitanje- da li te zanima koji je to standard HDMI kabela (1.0,1.1,1.2,1.3..) ili si pitao što se može spojiti sa tim kabelom?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
james_ri kaže...

HDMI prenosi sliku i zvuk ali kod GeForceica koje nemaju u sebi integriran audio propusnik (znači za zvuk sa GeForceica morat ćete spojiti fizički audio kabelić sa grafe na ploču) za razliku od Ati-ja koji to ima pametno implementirano u svoje kartice tako da nema petljanja.

Sad nisi baš jasno postavio pitanje- da li te zanima koji je to standard HDMI kabela (1.0,1.1,1.2,1.3..) ili si pitao što se može spojiti sa tim kabelom?

Zanima me da koji je standard mojeg kabela i zašto nemam zvuk na TV-u.(nisam ništa diro u opcijama )

17 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

A čuj probaj čačakt malo po opcijama TV-a.

Vidi ove spec. kartice sa AMD-ove stranice:

HDMI output support
Supports all display resolutions up to 1920x10801
Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support,

enabling a plug-and-play cable-less audio solution

To ti potvrđuje moju izjavu.

Sad zašto ti ne daje zvuk, probaj malo pogledat i postavke zvuka u windowsima.

Drugo pogledaj da li su ti instalirani HD audio driveri grafičke kartice,

to pogledaj u device manageru. Ako ti je pokraj njih upitinik onda to moraš instalirati.

Nadalje kad ih instaliraš, onda idi u postavke zvuka i pokušaj podesiti da ti oni budu

primarni izvor zvuka ako gledaš film sa laptopa na kompu.

Probaj pa javi ako je pomoglo štogod. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probat ću kasnije jer nije sa laptopa već sa kompa pa moram prenesti kutiju kod TV-a,javim kad budem isprobao i hvala na trudu.

16 godina
neaktivan
55pero kaže...

Probat ću kasnije jer nije sa laptopa već sa kompa pa moram prenesti kutiju kod TV-a,javim kad budem isprobao i hvala na trudu.

Ipak nisam uspio dobiti zvuk preko kabla.

17 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

Što si sad isprobao sve?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam sa svojom integriranom grafičkom na W7 i nisam uspio(nema žuti upitnika ,malo sam prčko i po zvuku ali nisam ništa našao),onda sam isprobao sa drugim kompom XP sp3 direktno sa grafičke ATI 4670 i ista stvar.Isprobavano na  Telefunken TF32X857IU

17 godina
neaktivan
55pero kaže...

Probao sam sa svojom integriranom grafičkom na W7 i nisam uspio(nema žuti upitnika ,malo sam prčko i po zvuku ali nisam ništa našao),onda sam isprobao sa drugim kompom XP sp3 direktno sa grafičke ATI 4670 i ista stvar.Isprobavano na  Telefunken TF32X857IU

Treba ti neki player koji ima podršku za više audio izlaza. Ja koristim KMPlayer i vrlo sam zadovoljan. U opcijama KMPlayer-a za osnovni audio izlaz staviš onaj na matičnoj (neki Realtek vjerovatno), a za sekundarni ATI HD Audio Rear output (ako imaš ATI grafiku).

Naravno u opcijama grafičke staviš da je slika na extended displej-u full screen.

16 godina
neaktivan

Koristim Media Player Classic iz K-Lite Mega Codec Pack na W7,makar probam instalirat KMPlayer da i to isprobam.

17 godina
neaktivan
HDMI cable -koji je tip?

Još bolje, probaj Gom Player.

0 0 hvala 0
16 godina
HDMI cable -koji je tip?

ja sam spojio HD 4670 i LDC hdmi 
Prvo nije bilo zvuka ali sam onda isao, tamo u postavke zvuka na kompu i imas ono defalt sound:
Speakers, Lcd 
Trebalo bi ti na spekersima bit kvacica a na lcd kriczic 
samo oboje stavis za defalt i radi 
windows 7 

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice