- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to je male to male, što znači da nije običan produžni. ovaj ima jednake konektore na oba kraje, jelda?
EDIT: zapravo, piše ti na slici. s tim spojiš blu-ray sa lcd-om
to je male to male, što znači da nije običan produžni. ovaj ima jednake konektore na oba kraje, jelda?
EDIT: zapravo, piše ti na slici. s tim spojiš blu-ray sa lcd-om
Da na oba kraja su isti konektori,dali kroz taj kabli ide zajedno audio i video signal da spojim komp sa LCD Tv.
Ide i video i audio....barem meni ide....ja imam hd4870....
Za geforce-ice nisam siguran da li ide zvuk....mislim da sam negdje čitao tu na forumu da kod njih ne ide i zvuk ali stvarno nisam siguran...
Ako spojiš LCD i laptop morao bi ić zvuk .
Spojio bi sa ploče direktno na Tv jer imam integriranu grafiku 4200.
Svaki laptop koji ima hdmi izlaz podržava zvuk.
HDMI prenosi sliku i zvuk ali kod GeForceica koje nemaju u sebi integriran audio propusnik (znači za zvuk sa GeForceica morat ćete spojiti fizički audio kabelić sa grafe na ploču) za razliku od Ati-ja koji to ima pametno implementirano u svoje kartice tako da nema petljanja.
Sad nisi baš jasno postavio pitanje- da li te zanima koji je to standard HDMI kabela (1.0,1.1,1.2,1.3..) ili si pitao što se može spojiti sa tim kabelom?
HDMI prenosi sliku i zvuk ali kod GeForceica koje nemaju u sebi integriran audio propusnik (znači za zvuk sa GeForceica morat ćete spojiti fizički audio kabelić sa grafe na ploču) za razliku od Ati-ja koji to ima pametno implementirano u svoje kartice tako da nema petljanja.
Sad nisi baš jasno postavio pitanje- da li te zanima koji je to standard HDMI kabela (1.0,1.1,1.2,1.3..) ili si pitao što se može spojiti sa tim kabelom?
Zanima me da koji je standard mojeg kabela i zašto nemam zvuk na TV-u.(nisam ništa diro u opcijama )
A čuj probaj čačakt malo po opcijama TV-a.
Vidi ove spec. kartice sa AMD-ove stranice:
HDMI output support
Supports all display resolutions up to 1920x10801
Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support,
enabling a plug-and-play cable-less audio solution
To ti potvrđuje moju izjavu.
Sad zašto ti ne daje zvuk, probaj malo pogledat i postavke zvuka u windowsima.
Drugo pogledaj da li su ti instalirani HD audio driveri grafičke kartice,
to pogledaj u device manageru. Ako ti je pokraj njih upitinik onda to moraš instalirati.
Nadalje kad ih instaliraš, onda idi u postavke zvuka i pokušaj podesiti da ti oni budu
primarni izvor zvuka ako gledaš film sa laptopa na kompu.
Probaj pa javi ako je pomoglo štogod.
Probat ću kasnije jer nije sa laptopa već sa kompa pa moram prenesti kutiju kod TV-a,javim kad budem isprobao i hvala na trudu.
Probat ću kasnije jer nije sa laptopa već sa kompa pa moram prenesti kutiju kod TV-a,javim kad budem isprobao i hvala na trudu.
Ipak nisam uspio dobiti zvuk preko kabla.
Što si sad isprobao sve?
Probao sam sa svojom integriranom grafičkom na W7 i nisam uspio(nema žuti upitnika ,malo sam prčko i po zvuku ali nisam ništa našao),onda sam isprobao sa drugim kompom XP sp3 direktno sa grafičke ATI 4670 i ista stvar.Isprobavano na Telefunken TF32X857IU
Probao sam sa svojom integriranom grafičkom na W7 i nisam uspio(nema žuti upitnika ,malo sam prčko i po zvuku ali nisam ništa našao),onda sam isprobao sa drugim kompom XP sp3 direktno sa grafičke ATI 4670 i ista stvar.Isprobavano na Telefunken TF32X857IU
Treba ti neki player koji ima podršku za više audio izlaza. Ja koristim KMPlayer i vrlo sam zadovoljan. U opcijama KMPlayer-a za osnovni audio izlaz staviš onaj na matičnoj (neki Realtek vjerovatno), a za sekundarni ATI HD Audio Rear output (ako imaš ATI grafiku).
Naravno u opcijama grafičke staviš da je slika na extended displej-u full screen.
Koristim Media Player Classic iz K-Lite Mega Codec Pack na W7,makar probam instalirat KMPlayer da i to isprobam.
Još bolje, probaj Gom Player.
ja sam spojio HD 4670 i LDC hdmi
Prvo nije bilo zvuka ali sam onda isao, tamo u postavke zvuka na kompu i imas ono defalt sound:
Speakers, Lcd
Trebalo bi ti na spekersima bit kvacica a na lcd kriczic
samo oboje stavis za defalt i radi
windows 7