Hakom potvrda za Wireless adapter

poruka: 34
|
čitano: 8.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dakle, naručio sam sa ebay-a ovaj item

http://www.ebay.com/itm/290369858232?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Problem je što su mi naplatili carinu i u onom papiru na kojem piše da treba faksirati račun podcrtali da treba dozvola od HAKOM-a. 

E sad mene zanima na koju je to foru? Zar zbilja nitko nie prije uvozio ovakvo nešto? Jel mogu ja kako pribaviti tu potvrdu negdje ili nešto, jer vidim da je procedura ohoho a još i treba davati 200 kuna (skoro duplo više od uređaja).

Pomagajte molim vas, hvala.

http://steam-expo.com/ But, you won't find love in a, won't find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Joj hakom. Žalosno je da su sve te dozvole izdane za razne trgovine i trgovačke centre pa ćeš teško naći na hakom-u pod pravim imenom ako nije nešto za laptop, ili laptop itd. Ja sam im primjerice ostavio tako RC helikopter nek se igraju s njime na carini jer je hakom jedna vrlo nesređena institucija.

Sretno:

http://www.hakom.hr/default.aspx?id=413

hacktivist

0 0 hvala 1
14 godina

Lol, ocarinili su ti 143 kune? Koliko ja znam stvari vrijednosti ispod 300kn se ne carine. Uz rješenje od HAKOM-a pošalji im i potvrdu transakcije od PayPala da vide koliko si platio pa ti možda ne ocarine.

[shplj]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Lako za carinu, a potvrdu neću nikada dobiti, procedura je ubibože, nema šanse da to ispunim.

http://steam-expo.com/ But, you won't find love in a, won't find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Hakom potvrda za Wireless adapter
OriginalEXE kaže...

Lako za carinu, a potvrdu neću nikada dobiti, procedura je ubibože, nema šanse da to ispunim.

Da, i cijena je od 200 - 1000 kuna za komad papira. Strašno loš sustav, prilagođen samo velikim igračima.

hacktivist
14 godina

Jel mogu to kako zaobiči? Da se pravim blesav? Jel mogu vratitit item prodavaču na ebay? Jel zna netko nekoga tko zna nekoga na carini? Ili u Hakomu?

Aaaa glupa Hrvatska -.-

1 0 hvala 0
14 godina

Ok, odlučio sam odnesti fake potvrdu tj. potvrdu od nekog drugog sličnog uređaja (preporuka jednog forumaša, kaže da je prošlo).

Ako primjete, poker face :P

Sad me samo zanima odakle da isprintam potvrdu nekog proizvoda koji je odobren. Vidim da bazu mogu samo pretraživati. Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
OriginalEXE kaže...

... 

Problem je što su mi naplatili carinu i u onom papiru na kojem piše da treba faksirati račun podcrtali da treba dozvola od HAKOM-a. 

E sad mene zanima na koju je to foru? ..

- nije fora nego (tvoje) neznanje.

vrba5 kaže...

Lol, ocarinili su ti 143 kune? Koliko ja znam stvari vrijednosti ispod 300kn se ne carine. Uz rješenje od HAKOM-a pošalji im i potvrdu transakcije od PayPala da vide koliko si platio pa ti možda ne ocarine.

-neznaš. Osobno je do 300kn, poštom nema ''osobnog popusta''. Sve se carini (zanemarivo) ali nakon troškova ide i PDV. Carini se po važečem cjeniku u HR.

- ali carinici dosta pošiljaka (kao npr USB-flash disk) puste. Ovu pošiljku nisu propustili.. (zbog radio frekvencija)

OriginalEXE kaže...

Ok, odlučio sam odnesti fake potvrdu tj. potvrdu od nekog drugog sličnog uređaja (preporuka jednog forumaša, kaže da je prošlo).

Ako primjete, poker face :P

Sad me samo zanima odakle da isprintam potvrdu nekog proizvoda koji je odobren. Vidim da bazu mogu samo pretraživati. Hvala.

- klik. Vidi pod ''Frequency Range, EU: 2.4GHz (mada kinezi često imaju neatestiranu robu, te ateste rješava uvoznik.. tj ti).

- Pronađi upute za konkretan uređaj. Na zadnjim (ili prvim) stranicama traži oznake atesta CE i sl..

- isprintaj račun, isprintaj manual i nadaj se da je to sve, tj da će carina biti zadovoljna time.

- još konkretnije, ako nađeš neku trgovinu u EU.. tad imaš sigurno atest..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 19:17 (ihush).
16 godina
protjeran

Ma nemoj se gnjaviti sa tim glupostima. Ako si kupio preko ebaya - prijavi da nisi dobio paket nakon što prođe 30dana od placanja i sigurno ćeš dobiti novce. 

Nisam znao da je carina u zadnje vrijeme nešto postrožila. Lopovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
16 godina
.. da, to bi trebalo biti dovoljno, ako carina to prihvati.
16 godina

Carina se plaća na pakete čija je vrijednost veća od 160kn (poštarina uključena). Ako sam dobro izračunao, ovaj adapter košta manje od 160 kn i prema tome bi trebao proći bez carinskih nameta.

ECC deklaracija nije dovoljna, carinici će inzistirati na  potvrdi Hakoma da je uređaj u bazi odobrene RITT opreme i bez toga predmet nećeš moći uvesti.

Možeš pokušati i podnijeti potvrdu Hakoma za neki drugi uređaj, međutim,  na to su počeli paziti u zadnje vrijeme i to vrlo rijetko prolazi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Da, to i namjeravam pokušati. Ako ne, moram potvrdu platiti 200 kuna :(

Ovo da paze na to znaš iz osobnog iskustva ili? 

14 godina
vrba5 kaže...

Carini se samo poslije 160kn kako im to nisi rekao,mislim da im je to u pravilniku

Zaradite novce http://bux.ratovi.net/?r=robimarko
14 godina
robimarko kaže...
vrba5 kaže...

Carini se samo poslije 160kn kako im to nisi rekao,mislim da im je to u pravilniku

Doma je samo došao papir, nisam ja bio na carini, tako da nisam mogao ništa reći.

16 godina
OriginalEXE kaže...

Da, to i namjeravam pokušati. Ako ne, moram potvrdu platiti 200 kuna :(

Ovo da paze na to znaš iz osobnog iskustva ili? 

Da, iz osobnog iskustva. Sve ovisu u kojoj si carinarnici i tko je carinik zadužen za tvoj predmet.

Imam iskustva s uvozom RITT opreme iz Kine i tražili su me potvrdu Hakoma. Isprintao sam im Hakomovu potvrdu za jedan sličan uređaj kineskog proizvođača sličnog imena, međutim nije prošlo. Pažljivo su gledali onu naljepnicu na uređaju u kojoj piše serijski broj, kod i proizvođač i zaključili da se ne radi o tom uređaju za kojeg je izdana potvrda. 

Možda ćeš ti imati više sreće... Kažem, sve ovisi o cariniku i njegovoj pedantnosti...

14 godina

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
ihush kaže...

vrba5 kaže...

-neznaš. Osobno je do 300kn, poštom nema ''osobnog popusta''. Sve se carini (zanemarivo) ali nakon troškova ide i PDV. Carini se po važečem cjeniku u HR.

- ali carinici dosta pošiljaka (kao npr USB-flash disk) puste. Ovu pošiljku nisu propustili.. (zbog radio frekvencija)

Može pojašnjenje, molim uredan post! {#}

16 godina

- pokloni do 300kn fizičke osobe (ne vrijedi za ovaj slučaj).

- pošiljke do 160kn mogu biti bez carine ''zanemarive vrijedniosti''.

(mora biti priložen račun, još možeš pokušati proči bez carine i PDVa, .. samo da prihvate onu deklaraciju, 2.4GHz.. jer ako moraš platiti atest, osnovica za carinu je zajedno s troškovima pa ispadne iznad tog praga od 160kn)

C/P:

• koja je u poštanskom prometu oslobođena od plaćanja carine. Sukladno članku 187. stavak 1. točka 3) i članka 12. točka 4. Zakona o PDV-u od plaćanja carine i PDV-a oslobođene su pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi, te da ne prelaze ukupnu vrijednost od 300,00 kuna
  • pošiljke zanemarive vrijednosti. Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode. Oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti primjenjivo je, osim na poštanske i na pošiljke u putničkom i robnom prometu.
  •  

- originalan račun mora biti priložen, jer inače uzmu naš cjenik (osjetno skuplje).

- pošiljeke moraju biti 'pojedinačne' ... ako nekoliko puta u nekom vremenu (nije precizirano) kupuješ na taj način, ocarinit će te.

C/P:

Pod nekomercijalne naravi podrazumijevaju se pošiljke:

• koje su povremene naravi,
    • koje sadrže robu isključivo namijenjenu osobnoj uporabi primatelja ili njegove obitelji, a koja po svojoj vrsti i količini ukazuje da se ne radi o komercijalnom uvozu,
    • koje pošiljatelj šalje primatelju bez plaćanja.

Kako je navedeno primanje robe u poštanskim pošiljkama podrazumijeva samo povremene pošiljke, a isključuje uzastopne pošiljke. Pri tome carinskim propisima nije propisana definicija kako ni povremene tako ni uzastopne pošiljke, odnosno koliko se pošiljaka u nekom određenom razdoblju mogu smatrati bilo povremenom bilo uzastopnim pošiljkama. U svakom konkretnom slučaju carinska služba utvrđuje da li se radi o uzastopnoj pošiljci odnosno da li se u prethodnom kontinuiranom razdoblju kontinuirano obavljao uvoz robe od strane iste osobe.

Dakle, navedene poštanske pošiljke ne podnose se carinarnici, nego se otpremaju odredišnim poštanskim uredima radi uručenja primateljima.

Diplomat kaže...

Znači kupio je nešto preko interneta ( 140 kn ) i ne vrijedi mu ovo do 160 kn?

-problem je u atestu, ne u cijeni, da je kupio HDD i sl nebi bilo tog problema. Ako dodaš troškove atesta... OK? Uvozniku to nije problem, radi za šleper robe, pojedinačni proizvodi zbog svakakvih fixnih nameta, znaju ispasti i dvostruko skuplji.. (do 75% na nabavnu cijenu koja je možda u startu 50% domaće cijene.)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2011 23:46 (ihush).

0 0 hvala 0
    13 godina
    odjavljen

Znači kupio je nešto preko interneta ( 140 kn ) i ne vrijedi mu ovo do 160 kn?

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    14 godina

Ma nje me briga za carinu, važno mi je da mi prođe bez potvrde. Hebalo te 10 kuna.

1 0 hvala 0
    13 godina
    odjavljen

Opet nisam dobio odgovor, ako je 140 kn nije 160 kn...

Ništa sklepaj potvrdu nema druge, baš nemaš sreće kupio sam 5-6 istih wireless adaptera i sve pustili... {#}

Moj PC  
    1 0 hvala 0
    15 godina
    neaktivan
    Diplomat kaže...

Opet nisam dobio odgovor, ako je 140 kn nije 160 kn...

Kako nisi dobio? Gle, uredaj je 140 kuna, recimo da je atest (bubam bezveze) 30 kuna, sve skupa ti izade 170 kuna i tako ti ispadne da oni racunaju sveukupnu cijenu uredaja 170 kuna. Znaci prekoracavas granicu od 160 kuna.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
    Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 0:05 (rustweaver).
    16 godina

..

-dodatno, sami carinski troškovi se dodaju cijeni (kao osnovica za obračun). Za razliku od toga da je prošlo (npr da je bio priložen račun ili da nisu vježbali strogoću za radio frekvencije..)

''Dakle, navedene poštanske pošiljke ne podnose se carinarnici, nego se otpremaju odredišnim poštanskim uredima radi uručenja primateljima.'' - tj, u tom slučaju nema carinskih troškova.

14 godina

Evo samo mala obavijest, sve je prošlo super. Isprintao sam potvrdu nekog drugog adaptera i prošlo je bez beda, ja sam samo stajao u pozadini i nabacio poker face. Bio je trenutak kada sam mislio da će failati, ali onda je tip rekao: Ma to je iz kine, ok je.

:D

Nisam dugo ovako sretan bio :P

Što se tiče carine, ja sam u krivu, nisu mi naplatili carinu već ovaj poziv na carinu.

Uglavnom, hvala svima na podršci.

4 0 hvala 0
    13 godina
    odjavljen
    Normalno da ti nisu naplatili carinu, dobro da je sad rjeseno!
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    neaktivan

Tu si imao srece da se to sretno završilo. Inace taj wireles adapter ima 1000mw , a HAKOM ti nikako nebi dopustio da se to uveze.

Znam da su dosta strogi oko aktivnih wireless adaptera , routera itd. koji se mogu uvesti najvece snage 200-300mw.

franc
    17 godina

Raise dead.

Ne pratis, ne vrijedi od 1. ožujka 2012. tvoja informacija http://www.hakom.hr/default.aspx?id=995

13 godina
    neaktivan
    Ante kaže...

Raise dead.

Ne pratis, ne vrijedi od 1. ožujka 2012. tvoja informacija http://www.hakom.hr/default.aspx?id=995

Da, baš i ja gledam čitam, ma koje potvrde, koji hakom, što ne bi po novome trebalo to ići glatko bez ikakvih dozvola?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.11.2012 14:55 (living_colour).
    12 godina
    neaktivan

Znam jednog tipa koji narucio 6 kom. wlan usb adaptera od 2000mw , svi su došli u svojoj orginalnoj kutiji. Vjerovatno je upalo carinicima u oko zbog veličine pošiljke .

Premda su to aktivne wlan antene, obavezno se mora donit potvrda od HAKOMa.

Tip je kontaktirao HAKOM e-mailom i dobio je odgovor da se ti adapteri ne smiju uvesti jer su prejaki i da guše signal drugima i da bi korištenje tih adaptera u HR bilo kažnjivo ako bi se ustanovilo da se nekome ometa signal .

Bez HAKOM potvrde nema uvoza , carinici šalju automatski nazad za Kinu . 

Dakle nemam pojma kako uspiju oni trgovci na njuškalu uvesti masu tih wlan uređaja , to mi stvarno nije jasno. 

franc
    Nova poruka
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice