Frontpannel potencjometar koji gasi ventilatore?

poruka: 14
|
čitano: 2.254
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Dakle moram si iza ljeta uzest neki frontpannel potenjometar za kontrolirat ventilatore, ima ih puno sta lipo izgledaju, preferiram ove bez ekrana tj nešto šta nije upadljivo, sviđa mi se ovaj od nzxt-a sa sliderima. Međutim svi imaju isti problem, minimum brzine im je nekih 40% vrtnje ventilatora a to mi nije dovoljno, zanima me da li mogu negdje kupit potencjometar koji kad ga se stavi na 0% ugasi ventilator tj šalje mu 0V ??

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod mene je ovakav, prima 4 venta i sve ih je moguće ugasit. I ima 4 kanala za temperaturne senzore. Sad jedino nezz jel ga ima više kupit. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Scythe kaze server na najnižim setinzima daje toliko mali napon da fanovi stanu. Nije najjeftiniji i ne preporučam ga je jer overkill za većinu situacija, ali možda nađeš nešto korisno u njegovim tehničkim podacima (minimalni izlazni napon = 3.7V)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja imam Scythe Kaze Q8 i kada smanjiš skroz voltažu tj stavi ju na 0 ugase se ventovi imaš Scythe Kaze Q4, Scythe Kaze Q8 i Scythe Kaze Q12 oni su bez ekrana 

1 0 hvala 1
15 godina
Re: Frontpannel potencjometar koji gasi ventilator
Ivanjino96 kaže...

Ja imam Scythe Kaze Q8 i kada smanjiš skroz voltažu tj stavi ju na 0 ugase se ventovi imaš Scythe Kaze Q4, Scythe Kaze Q8 i Scythe Kaze Q12 oni su bez ekrana 

super! hvala na informacijama, Q8 uopce nije skup ali ovaj  mi se čak i više dopada http://www.links.hr/?naziv=front-panel-scythe-kaze-q-3-5-potenciometar-za-ventilator-3-5-crni&option=artikl&id_kategorija=05265025&id_artikl=050.912.096

Vjerojatno i on gasi ventove, nego reci mi da li su mu oni kabeli izad crni ili bar sleevani?

15 godina
neaktivan

Kolike su dimenzije ovog panela, da li moze stati na mjesto na kucistu za floppy uredjaj?

Edit:
Kako sam googlao nasao sam da su mu dimenzije 102 x 25 x 93 mm, znaci trebalo bi da moze na mjesto gdje dodje floppy 

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 4:26 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ako ti piše da je 3.5", onda ti stane tamo di ide floppy ili u prostor di ide HDD. Neki ljudi ih tamo stave (di ide HDD), poriktaju sve ventove i zatim zatvore kućište.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
15 godina
neaktivan
The Man kaže...
Ako ti piše da je 3.5", onda ti stane tamo di ide floppy ili u prostor di ide HDD. Neki ljudi ih tamo stave (di ide HDD), poriktaju sve ventove i zatim zatvore kućište.

Bas sam gledao za Scythe Kaze Q 3.5 dimenzije 102 x 25 x 93 mm i ja izmjerio ovdje mjesto gdje dodje floppy i odlicno pase, sada gdje se ovo imati uzeti u BiH?

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
15 godina

Vidim da svi ovi kazemasteri mogu ugasit ventlatore, izvrsno! Ali sad me zanima da li postoji iti jedan model s ekranom a da mu je pomocu nekog prekidača moguće isključiti ekran preko noći kad ne želim da svijetli xd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pogledaj si na netu na koliko startaju tvoji ventilatori i ako je najmanji napon koji kontroler daje manji od toga, vent će se prestat vrtit kad kontroler staviš na najmanju vrijednost. Ipak, ne znam koliko je to zdravo za ventove, jer im onda i dok se ne vrte dolazi određena količina napona. Vjerojatno ne smeta, ali radije provjeri da ih ne oštetiš, pogotovo ako su neki skuplji (Noctua/Noiseblocker) u pitanju.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
15 godina
The Man kaže...
Pogledaj si na netu na koliko startaju tvoji ventilatori i ako je najmanji napon koji kontroler daje manji od toga, vent će se prestat vrtit kad kontroler staviš na najmanju vrijednost. Ipak, ne znam koliko je to zdravo za ventove, jer im onda i dok se ne vrte dolazi određena količina napona. Vjerojatno ne smeta, ali radije provjeri da ih ne oštetiš, pogotovo ako su neki skuplji (Noctua/Noiseblocker) u pitanju.

to vjerojatno nije  pretjerano pametno jer im motori dobivaju napon još uvjek i onda ce se grijat stalno ali ovi scythe potencjometri stvarno ugase vent tj šalju mu 0v, ali me zanima da li se na oovim modelima s ekranom ekran moze isključit po volji?

15 godina

Mmmmm, ovaj kaze master flat je izgleda idealaan izbor za mene, izgleda lijepo i jednostavno,može mu se ugasitit pozadinsko osvjetljenje te ima poklopac koji ide preko ekrana. A i izvrsno izgleda 

270kn u linksa, mislim da cu njega uzest kad se vratim u Split.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
athlon64 kaže...
Ivanjino96 kaže...

super! hvala na informacijama, Q8 uopce nije skup ali ovaj  mi se čak i više dopada http://www.links.hr/?naziv=front-panel-scythe-kaze-q-3-5-potenciometar-za-ventilator-3-5-crni&option=artikl&id_kategorija=05265025&id_artikl=050.912.096

Vjerojatno i on gasi ventove, nego reci mi da li su mu oni kabeli izad crni ili bar sleevani?

Ja ti imam tog....NEmogu se gasit ventovi i mislim da je 5V najmanje i kablovi nisu sleevani.

15 godina
KrpaZG kaže...
athlon64 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Ja ti imam tog....NEmogu se gasit ventovi i mislim da je 5V najmanje i kablovi nisu sleevani.

ok,hvala za informaciju,onda vjerojatno uzimam kaze master flat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice