Zna li netko kako bi ovo trebalo izgledati u hrvatskoj verziji? Može li se kupiti tako konfigurirana tipkovnica negdje, a ako ne da li se tipke mogu softverski konfigurirati (konkretno, u Linuxu, Fedora 10)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hrvatska verzija dvorak tipkovnice ne postoji. Makar bi se moglo (u teoriji) kao što je napravljeno i na QWERTZ tipkovnicama desno dodati hrvatske znakove.
Za Linux distribucije ne znam ti reći kako namjestiti, jer ne koristim Linux.
pa nije neki problem namjestit, povadiš tipke na tipkovnici, mappiraš nekim programom ili iz OS-a tipke kao u tom Dvorak rasporedu, i postavljaš gumbe po novom rasporedu na tipkovnicu...prijedlog, malo samogradnje :P
izvadi tipke iz tipkovnice i premjesti ih po dvorak layoutu i u fedori namjesti raspored po tome kako si tipke premjestio
pa nije neki problem namjestit, povadiš tipke na tipkovnici, mappiraš nekim programom ili iz OS-a tipke kao u tom Dvorak rasporedu, i postavljaš gumbe po novom rasporedu na tipkovnicu...prijedlog, malo samogradnje :P
Evo da ja našto pitam...imam windows 7, ima neki program da namijestim hr znakove?
Control Panel -> Regional and Language Options -> Tab Languages -> Details -> Add i tamo odabereš Croatian da ga instalira (vjerojatno će tražit CD od Windowsa). Nakon toga ga možeš gore u padajućem meni-u postavit da je default.
@Dvorak priča: Stavljanje dvorak tipkovnice na komp ima smisla samo onomu tko kuca puno teksta na engleski jer je dvorak optimiziran za Engleski jezik. Može se napraviti custom layout za Hrvatski, ali je upitno koliko ima smisla. Postoji program za izradu custom layouta.
Koliko sam čuo za programiranje je tak raspored odličan <> su odlično raspoređeni, malo sam probao i nekako mi se takav način (ta dva znaka) čine odličnim riješenjem.
Dok bi se ja prebacija na ovaj layout... mislim da bih prije ostario i osijedio...