Dvorak raspored tipki na tipkovnici

poruka: 9
|
čitano: 6.488
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zna li netko kako bi ovo trebalo izgledati u hrvatskoj verziji? Može li se kupiti tako konfigurirana tipkovnica negdje, a ako ne da li se tipke mogu softverski konfigurirati (konkretno, u Linuxu, Fedora 10)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hrvatska verzija dvorak tipkovnice ne postoji. Makar bi se moglo (u teoriji) kao što je napravljeno i na QWERTZ tipkovnicama desno dodati hrvatske znakove.

Dvorak raspored tipki

Za Linux distribucije ne znam ti reći kako namjestiti, jer ne koristim Linux.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 1:33 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa nije neki problem namjestit, povadiš tipke na tipkovnici, mappiraš nekim programom   ili iz OS-a tipke kao u tom Dvorak rasporedu, i postavljaš gumbe po novom rasporedu na tipkovnicu...prijedlog, malo samogradnje :P

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

izvadi tipke iz tipkovnice i premjesti ih po dvorak layoutu i u fedori namjesti raspored po tome kako si tipke premjestio 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvorak raspored tipki na tipkovnici
FlyBoy kaže...

pa nije neki problem namjestit, povadiš tipke na tipkovnici, mappiraš nekim programom   ili iz OS-a tipke kao u tom Dvorak rasporedu, i postavljaš gumbe po novom rasporedu na tipkovnicu...prijedlog, malo samogradnje :P

Ma, nije to teško, ali koliko sam tražio, nisam našao hrvatsku verziju layout-a. Svejedno, hvala svima na pomoći.
15 godina
neaktivan

Evo da ja našto pitam...imam windows 7, ima neki program da namijestim hr znakove?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Control Panel -> Regional and Language Options -> Tab Languages -> Details -> Add   i tamo odabereš Croatian da ga instalira (vjerojatno će tražit CD od Windowsa). Nakon   toga ga možeš gore u padajućem meni-u postavit da je default.

@Dvorak priča: Stavljanje dvorak tipkovnice na komp ima smisla samo onomu tko kuca puno teksta na engleski jer je dvorak optimiziran za Engleski jezik. Može se napraviti custom layout za Hrvatski, ali je upitno koliko ima smisla. Postoji program za izradu custom layouta.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko sam čuo za programiranje je tak raspored odličan <> su odlično raspoređeni, malo sam probao i nekako mi se takav način (ta dva znaka) čine odličnim riješenjem.

0 0 hvala 0
17 godina

Dok bi se ja prebacija na ovaj layout... mislim da bih prije ostario i osijedio...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice