Dell Latitude- ADAPTER

poruka: 8
|
čitano: 1.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dell Latitude- ADAPTER

Kupio sam Dell latitude E5500 i dobio uz njega novi adapter (laptop je polovan)

E sad,na adapteru pise da je dellov i da je kineski :D

Ne razumijem se bas u jacinu adaptera i zahtjeve laptopa pa me brine da nije slab posto sam imao lose iskustvo sa ne originalnim i preslabim adapterima...

Na adapteru jos pise:

65W-AC ADAPTER

MODEL: LA65NS-01

INPUT/ENTRADA:100-240V - 1.6A 19.5v 50-60HZ

Dok je konfiguracija laptopa:

PROCESOR: C2D P8600 (3MB cache)

RAM: 4GB (2X2)

HDD:80 GB sata

GRAFIKA: http://www2.picturepush.com/photo/a/13772585/img/Anonymous/System-Information-for-Windows--%C2%A9-Gabriel-Topala-.png

Pa ako moze neko ko se razumije vise u napajanja da mi kaze jel tu sve OK? :)

Sadmir K
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 23:24 (Sadmir01).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dell Latitude- ADAPTER

Jel moguce da ne zna niko ? :)

Il me niko ne razumije?

Znaci

Imam dell latitude E5500 i adapter sa gore navedenim specifikacijama,da li je taj adapter dovoljan za tu konfiguraciju?

Sadmir K

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dell Latitude- ADAPTER

Problem je što nalazim podatak za taj laptop da ima adapter 65W, a na drugom mjestu 90W, pa nisam siguran postoje li neke podvarijante tog laptopa ili se radi o nečemu drugome... međutim, ako je to tzv. "smart" adapter, onda nema problema. (tj. ako ima 3-pinski utikač (obično izveden kao cilindrični s unutarnjim i vanjskim plaštom te srednjim pinom), odnosno laptop ga može identificirati - na nekim modelima tip priključenog punjača je vidljiv u BIOS-u).

KaeR
13 godina
neaktivan
Dell Latitude- ADAPTER

To je ovaj adapter:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51DwnBLHSAL.jpg

http://azsurplus.com/images/DELL-LA65NS2-01.JPG

ako ti izgled moze pomoc sta :)

Znaci u biosu da pogledam detalje adaptera?Sta tacno da gledam?

I ja sam vidjeo da na nekim mjestima se trazi 90W a na nekim je dovoljno i 65W pa me to malo buni,ne bi volio da mi i ovaj laptop crkne zbog adaptera kao sto je i prosli :/

Sadmir K

0 0 hvala 0
17 godina

Po slici to nije originalni punjač, nego kineska kopija; 3-pinski konektor ima, znači da ga laptop ne bi smio preopteretiti ako komunikacija funkcionira. U BIOSU eventualno možeš vidjeti (ako piše) predstavlja li se punjač kao 65 W ili 90 W model. Ako je identificiran kao 65 W onda ne bi smjelo biti problema (jer i na samom punjaču deklariraju 65 W), u suprotnom (ako ga krivo identificira) nije sigurno koristiti takav punjač, jer će biti preopterećen u slučaju kad radi laptop i istovremeno se baterija puni, a ja ne bih vjerovao sigurnosnim sklopovima u kineskim punjačima...

Naravno, najsigurnija opcija bi bila kupiti originalni Dellov punjač.

KaeR
13 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Po slici to nije originalni punjač, nego kineska kopija; 3-pinski konektor ima, znači da ga laptop ne bi smio preopteretiti ako komunikacija funkcionira. U BIOSU eventualno možeš vidjeti (ako piše) predstavlja li se punjač kao 65 W ili 90 W model. Ako je identificiran kao 65 W onda ne bi smjelo biti problema (jer i na samom punjaču deklariraju 65 W), u suprotnom (ako ga krivo identificira) nije sigurno koristiti takav punjač, jer će biti preopterećen u slučaju kad radi laptop i istovremeno se baterija puni, a ja ne bih vjerovao sigurnosnim sklopovima u kineskim punjačima...

Na punjacu pise da je Dellov,cak su stavili i svoju stranicu...

U biosu ga prepoznaje kao 65W kao sto pise i na adapteru...

Znaci ovo je OK ali bi bilo bolje da kupim originalan?

E sad,kako da znam koji je originalan posto i na ovome pise Dell?

I na kraju da li smijem koristit ovaj punjac? I sta moze krenut krivo?Jel bi crkla neka komponenta?

Ovo sve pitam jer imam lose iskustvo sa tim,vec mi je crkao jedan laptop zbog loseg adaptera :)

Sadmir K
17 godina

Meni je sumnjiv jer nema Dellov logo (ako je to slika identična tvom punjaču), i ne izgleda kao tipični Dell punjač (npr. PA-10 ili PA-12), ali ako je korektno identificiran, vrlo vjerojatno će biti OK. Naravno, nisam siguran je li ikad Dell možda prodavao punjače bez svog loga?

Ako se ne grije previše pri radu, vjerojatno nije poddimenzioniran i vjerojatno onda neće crknuti.

Jedini problem je što je teško znati kakva je interna konstrukcija, pa nije sigurno što se može dogoditi ako s vremenom crkne - ako je korektno odrađen, neće se ništa dogoditi.

Odluka je na tebi...

KaeR
13 godina
neaktivan
Dell Latitude- ADAPTER

Ne grije se previse...Naravno vruc je ali ne previse

Posavjetovat cu se sa jos nekim serviserom.

Hvala tebi na tako detaljnim odgovorima i na izdvojenom vremenu...

Sadmir K

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice