Dailup modem za win7

poruka: 6
|
čitano: 2.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Dailup modem za win7

eto problem je nastao kada su s novim računalom došli i win7 (32bit), e a pošto je taj komp na super lokaciji na kojoj još uvijek (u ovo doba) nije došao niti jedan djelitelj usluga za brzi internet, a usb stickovi, tmobile i vip, su toliko brzi (vjerojatno zbog ionako lošeg signala obiju operatera na tom području) da mrak padne prije nego kad se otvori bilo koji najjednostavniji web (isprobano i katastrofa (tele2 nije htio niti zucnuti)) ispalo je da je najjednostavnija i najbolja konekcija stari dobri Dailup modem. I eto problema jer nema drivera za win7 za niti jedan od postojećih modema koji su radili bez greške na xp, a win7 te drivere ne prizna niti pod razno. Pa ako netko zna za neki Dailup modem koji radi normalno pod win7 bio bih zahvalan, naravno da sam ih i ja našao na netu (http://www.tigerdirect.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=564&name=External) ali meni treba mjesto gdje to mogu kupiti u HR!

Brisanje  sedmice ne dolazi u obzir iz raznoraznih razloga, a ipak mi izgleda da neki modem za oko 100tinjak kuna ispada jeftiniji nego mijenjanje cijelog sustava računala (kupovina xp, i inih software-a koji se na xp muče s radom dok na 7rade normalno) ili ti ga novog-starog računala.

Stoga prijedlozi za neku Dailup modem (pci ili externi).. samo dajte...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dailup modem za win7

kaj se tiče internih modema, njih nisam vidio ima 3 godine.

vanjskih još dulje.

također kaj se vanjskog modema tiče trebaš imati rs232 port što je totalna egzotika danas

no moguće je sljedeće

ako negdje nađeš US robotics interni soft modem (radio je kao urica na XP sa internim win driverom) možda budeš imao sreće i na win 7

probaj pitati pao oglasniku možda neko još ima taj modem (ja znam da ga imam, ali neznam di mi je, bacio sam ga u neku kutioju prije 6 godina kad je došao adsl).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Dailup modem za win7

- Naravno moraš kupiti novi modem upravo zbog drivera jer se zbog 50tak kn ne isplati cijeli dan tražiti driver za stari model, dok proizvođač namjerno ne želi izdati driver za stari nego te tjera na kupnju novog.. (mada ako si uporan možeš pronači driver). Teoretski bi trebalo imati pristup internetu (privremeno) dok windowsi možda sami pronađu driver.

USR (3com) je vjerojatno podržan od windowsa, dok za ostale driver je Conexant ili Motorola SM56 (ali bezbroj verzija).

Hint: najboljii izbor drivera za sedmicu možeš pronaći preko drivera za notebookove ako pokušavaš sa starim modemom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Dailup modem za win7

Probaj sa driverima od viste, oni bi mogli raditi na win7 prije nego driveri od xp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dailup modem za win7

Pokušaj naći drivere za Vistu, isto pali i za Win 7.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dailup modem za win7

nažalost ne pali za pctel ni conetax

no problem je riješen, kupljen (čitaj džabe) stari laptop za jednu žuju, promjenjena cmos baterijica za 50kn, zvuk spajanja modema dailup - NEPROCJENJIVO {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 15:13 (risbog).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice