Čudan problem s kompom

poruka: 14
|
čitano: 3.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Čudan problem s kompom
pitanje

Ovako....

Ovaj problem mi se dogodi najčešće nakon restarta komp te se pojavljivao i zadnjh par tjedana ali mi nestane nakon par paljenja, gašenja i restarta. Ali sad se to odužilo na više od dana i nikako da nestane.  

Naime problem je taj da mi cjeli komp kao da laga, imam strahovito mali fps u igrama s obzirom na uobičajeni, ako imam upaljenu muziku zvučnici mi šušte tokom neke radnje npr. ako otvaranja nekog programa ili scrollanja stranice.

Skenirao sam comp sa avirom i nije našla ništa; skenirao sam i s registry mechanic i našao je podosta toga i sve izbrisao ali problem je još tu. Pregledao sam komp i kabele da nije možda do hardvera ali nisam ništa neobično uočio.

Molima vas da probate odgonetnut ovaj problem, svaka pomoč je dobrodošla jer ja naprosto više nemam ideje šta je i kako to popravit.

EDIT: Sry postao sam u krivi podforum pa ako moderator može neka premjesti temu u "Razni hardverski problemi", hvala.

To je uredu!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 15:18 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Čudan problem s kompom

probaj resetirat bios, ako ne pomogne probaj novi bios instalirat. jesi nadogradivo nesto u zadnje vrijeme? (2-3 tjedna)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Čudan problem s kompom
autorov komentar
avaSt kaže...

probaj resetirat bios, ako ne pomogne probaj novi bios instalirat. jesi nadogradivo nesto u zadnje vrijeme? (2-3 tjedna)

Nevjerujem da je do biosa jer ga nisam nadograđivao u zadnje vrjeme, nadogradio sam ga mislim prije više od pola godine.
Jedino sam možda nadogradio prije par tjedana grfičke drajvere ali nije do njih jer sam dansa nadogradio nove i problem je još tu.
To je uredu!!!
17 godina
RePlaY kaže...
avaSt kaže...

Nevjerujem da je do biosa jer ga nisam nadograđivao u zadnje vrjeme, nadogradio sam ga mislim prije više od pola godine.
Jedino sam možda nadogradio prije par tjedana grfičke drajvere ali nije do njih jer sam dansa nadogradio nove i problem je još tu.
  Očito je problem u driverima. Nađi neke stare pa probaj s njima. 
16 godina
neaktivan
Čudan problem s kompom

cudan problem,i ja sam imao takav prije...ali meni i internet nes srao...reinstall win mozda i trebao

imam i ja cudan problem,pogledajte:

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/komp-ne-zeli-bootat-normalno/24031.aspx?page=0&jumpto=346285&sort=asc&view=flat

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čudan problem s kompom

Ako nemaš važnijih podataka pokušaj reinstall Windowsa, ili ako imaš a neda ti se pržiti pokreni neki Linux Live CD pa vidi hoće li ti se to događati ponovno.

Ovdje bih nešto kao trebao napisati, jel?
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Čudan problem s kompom
autorov komentar

Maknuo sam sve drivere nekim programčićem i ponovo ih instalirao ali opet istio, iako je u međuvremenu jedan dan bilo sve uredu kako se i prije znalo dogodit nako nekog vremena problem se vratio.

Za linux live cd neznam gdje bi ga nabavio. Najvjerojatnije ću rušit windowse ali trenutno baš nemam praznih dvdeova, što se rjetko dogodi i baš je moralo sad, da spržim šta mi treba.

Ako dotad neko ima još kakvu ideju molio bih ga da predloži. Hvala.

To je uredu!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čudan problem s kompom

Napravi hijackthis i pošalji ovdje sve što ti izbaci, pa da vidimo kakvo je stanje unutar windowsa!

Ako sam ti pomogao svojim postom, slobodno klikni na gumb HVALA! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Čudan problem s kompom
autorov komentar

Jesli li mislija na ovo?? Oprostite šta je post malo velik.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 20:15:29, on 12.5.2009
Platform: Windows Vista SP1 (WinNT 6.00.1905)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Windows\system32\taskeng.exe
C:\Windows\system32\Dwm.exe
C:\Program Files\ASUS WiFi-AP Solo\RtWLan.exe
C:\Windows\system32\taskeng.exe
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Program Files\ASUS\AASP\1.00.59\aaCenter.exe
C:\Program Files\Windows Defender\MSASCui.exe
C:\Program Files\ASUS\AI Suite\AiNap\AiNap.exe
C:\Program Files\Microsoft IntelliPoint\ipoint.exe
C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype.exe
C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe
C:\Program Files\VibrateGameDeviceDriver\rfpicon.exe
C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe
C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SoundTray.exe
C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe
C:\Windows\ehome\ehtray.exe
C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exe
C:\Windows\ehome\ehmsas.exe
C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe
C:\Windows\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Xfire\Xfire.exe
C:\Windows\system32\SearchFilterHost.exe
C:\Windows\system32\SearchProtocolHost.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.hr/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O1 - Hosts: ::1 localhost
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveShellExtensions.dll
O2 - BHO: Windows Live Pomoc za prijavu - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: HP Smart BHO Class - {FFFFFFFF-CF4E-4F2B-BDC2-0E72E116A856} - C:\Program Files\HP\Digital Imaging\Smart Web Printing\hpswp_BHO.dll
O3 - Toolbar: Easy-WebPrint - {327C2873-E90D-4c37-AA9D-10AC9BABA46C} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [Windows Defender] %ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCui.exe -hide
O4 - HKLM\..\Run: [Ai Nap] "C:\Program Files\ASUS\AI Suite\AiNap\AiNap.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [CPU Power Monitor] "C:\Program Files\ASUS\AI Suite\AiGear3\CpuPowerMonitor.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Cpu Level Up help] C:\Program Files\ASUS\AI Suite\CpuLevelUpHelp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [JMB36X IDE Setup] C:\Windows\RaidTool\xInsIDE.exe
O4 - HKLM\..\Run: [IntelliPoint] "C:\Program Files\Microsoft IntelliPoint\ipoint.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [itype] "C:\Program Files\Microsoft IntelliType Pro\itype.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RTBatteryMeter] C:\Program Files\VibrateGameDeviceDriver\RFPIcon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS4ServiceManager] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\CS4ServiceManager\CS4ServiceManager.exe" -launchedbylogin
O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMAXPnP] C:\Program Files\Analog Devices\Core\smax4pnp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SoundTray] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SoundTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [ehTray.exe] C:\Windows\ehome\ehTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [NVIDIA nTune] "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nTune\nTuneCmd.exe" clear
O4 - HKCU\..\Run: [IndxStoreSvr_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexStoreSvr.exe" ASO-616B5711-6DAE-4795-A05F-39A1E5104020
O4 - HKCU\..\Run: [RocketDock] "C:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [WindowsWelcomeCenter] rundll32.exe oobefldr.dll,ShowWelcomeCenter (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - Startup: Registration Assassin's Creed.LNK = C:\Program Files\Ubisoft\Assassin's Creed\Register\RegistrationReminder.exe
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MI1933~1\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint Add To Print List - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_AddToList.html
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint High Speed Print - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_HSPrint.html
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint Preview - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_Preview.html
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint Print - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_Print.html
O9 - Extra button: Stavi na blog - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &Stavi na blog u Windows Live Writer - {219C3416-8CB2-491a-A3C7-D9FCDDC9D600} - C:\Program Files\Windows Live\Writer\WriterBrowserExtension.dll
O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MI1933~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MI1933~1\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MI1933~1\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: HP Smart Select - {DDE87865-83C5-48c4-8357-2F5B1AA84522} - C:\Program Files\HP\Digital Imaging\Smart Web Printing\hpswp_BHO.dll
O13 - Gopher Prefix:
O16 - DPF: {02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B} -
http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/QuickTime/qtactivex/qtplugin.cab
O16 - DPF: {1E54D648-B804-468d-BC78-4AFFED8E262E} (System Requirements Lab) - http://www.nvidia.com/content/DriverDownload/srl/3.0.0.0/srl_bin/sysreqlab3.cab
O16 - DPF: {1E54D648-B804-468d-BC78-4AFFED8E262F} (System Requirements Lab) - http://www.nvidia.com/content/DriverDownload/srl/3.0.0.4/srl_bin/sysreqlab_nvd.cab
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/flashplayer/current/swflash.cab
O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\GrooveSystemServices.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Windows DreamScene - {E31004D1-A431-41B8-826F-E902F9D95C81} - C:\Windows\System32\DreamScene.dll
O23 - Service: Andrea ADI Filters Service (AEADIFilters) - Andrea Electronics Corporation - C:\Windows\system32\AEADISRV.EXE
O23 - Service: Avira AntiVir MailGuard (AntiVirMailService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avmailc.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: Avira AntiVir WebGuard (AntiVirWebService) - Avira GmbH - C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop\AVWEBGRD.EXE
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: nTune Service (nTuneService) - NVIDIA - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\nTune\nTuneService.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe
O23 - Service: PLFlash DeviceIoControl Service - Prolific Technology Inc. - C:\Windows\system32\IoctlSvc.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrB.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\TuneUpDefragService.exe,-1 (TuneUp.Defrag) - TuneUp Software - C:\Windows\System32\TuneUpDefragService.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\TUProgSt.exe,-1 (TuneUp.ProgramStatisticsSvc) - TuneUp Software - C:\Windows\System32\TUProgSt.exe

--
End of file - 9568 bytes

To je uredu!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Čudan problem s kompom

Koliko sam uspio pogledati sve izgleda OK. Tj. nema nekih nepoznati procesa ni registry unosa.

Jedino što bi ti moglo praviti problem je objašnjavano na ovom linku

http://www.techspot.com/vb/topic74723.html

No ja bih ipak napravio reinstall windowsa da sam na tvom mjestu. Spasi podatke s Harda i formatiraj!!

btw. kad je instalirana ova vista?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 20:49 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
Bellatrix kaže...

Koliko sam uspio pogledati sve izgleda OK. Tj. nema nekih nepoznati procesa ni registry unosa.

Jedino što bi ti moglo praviti problem je objašnjavano na ovom linku

http://www.techspot.com/vb/topic74723.html

No ja bih ipak napravio reinstall windowsa da sam na tvom mjestu. Spasi podatke s Harda i formatiraj!!

btw. kad je instalirana ova vista?

Ma lako je meni ako je problem do windowsa samo se bojim da nije do hardwerea ali valjda nije ako je sve uredu na momente pa onda nije.
Vistu sam instalira prije oko dva tri mjeseca.
To je uredu!!!
16 godina
neaktivan
Čudan problem s kompom

Ja mislim da ti nije problem u hardveru! To je vjerojatno neki softwerski konflikt! Možda neka igra utječe loše na drivere uglavnom imaš puno procesa(servisa) koji bi mogli biti krivci za to što ti se dešava. A ja, niti bilo tko, ti nemože reći koji je to proces točno.

Najbolje je napraviti reinstall, staviti najnovije drivere sve perfektno posložiti pa iskušati ponašanje kroz par dana.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 21:05 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Čudan problem s kompom
autorov komentar

Evo reinstalirao sam windowse i bilo je sve uredu dok nisam instalirao drivere za grafičku. Probao sam instalirat neke starije drivere ali opet isto.

Međutom kolika sad mogu primjetit komp mi skoro pa ne laga samo što mi još  zvuk krči tokom opterećenja.

Nisam još instalirao ni jednu igru da vidim jeli još imam veliki pad fps-a, instalirat ću sutra pa ću vidjet.

Ja stvarno više nemam blage šta bi moglo bit.

To je uredu!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Čudan problem s kompom
autorov komentar

Skužio sam u čemu je problem.

Komp mi tako laga i zvuk krči kada mi je proc klokan na 400x8 znači na 3.2, ali kada je klokan isto tako na 3.2 samo 356x9 sve je uredu i komp normalno radi.

Sad može biti do matične i tog visokog FSB-a ali nemogu shvatit da je jedno 2-3 mjeseca radilo kao urica na 400x8 pa odjednom nastali ti problemi.

Šta mislite šta bi moglo bit, što je uzrok problema.

To je uredu!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice