Corsair H50 Smrdi!!!

poruka: 45
|
čitano: 7.043
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Pozdrav svima...Imam problem sa h50...Smrdi!!..Meni nepoznat i vrlo ružan  miris.Dali je neko več imao takav problem sa njim?.

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Corsair H50 Smrdi!!!
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav svima...Imam problem sa h50...Smrdi!!..Meni nepoznat i vrlo ružan  miris.Dali je neko več imao takav problem sa njim?.

jedina mogucnost logicna, probusio se i kod zagrijavanja isparava tekucina 

16 godina
odjavljen
Corsair H50 Smrdi!!!

Kad smrdi? Kad radi ili stalno? Kakve su temperature? Da li igdje curi?

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Postoji mogućnost da se crijev koja povezuje vodeni blok i procesor probušila ili po nekim pretpostavkama se voda pregrijala ili je negdije puko vodeni blok.

16 godina
odjavljen
Corsair H50 Smrdi!!!

Prije bih rekao da mu je crkla pmpa pa se blok pregrijava i topi plastiku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Smrad dolazi kilera..Provjerio sam i necuri nigdje..Čuje se da voda ili što li je več prolazi kroz cjevi...Evo temperature...Smrdi i ponoči kad je komp ugašen

http://prntscr.com/2dkit

TMPIN0 je temperature socketa tj proca..

Vent 1 je od h50 original corsair

Vent 2 je pumpa..Temperature su recimo u idleu pošto sam igrao cod4 negdje 5minuta

Kućište je provjetreno dobro..Termalna pasta je artic ceramique.

|AMD Phenom x2 550 @ x4 3.1GHZ|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 14:46 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vexx5555 kaže...

ne vjerujem bas da bih se toliko zagrijao proc i okolo njega da se plastika topi...malo mi je to eksrtemno

14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Pumpa radi i čuje se...Dali su ovo ok temperature(gornji post)..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Shaka111 kaže...
vexx5555 kaže...

ne vjerujem bas da bih se toliko zagrijao proc i okolo njega da se plastika topi...malo mi je to eksrtemno

Ima phenoma b50 ili b55,unlockanoga,taj proc ima zvjerski tdp.

Errare humanum est.Errando discimus.
14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Lijepo vuče taj unlockani phenom, moj je 117.60 w  maximum...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...
Shaka111 kaže...
vexx5555 kaže...

Ima phenoma b50 ili b55,unlockanoga,taj proc ima zvjerski tdp.

Iskreno strah me je da mi matična ne pregori :)..Tj regulacija

14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Danas budem probao staviti stock cooler pa da malo H50 ispušem...Malo sumnjam i na napajanje..Miris malo ali stvarno malo vuće na nešto što je užeglo..Komp je čist od prašine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Skyburn kaže...

Lijepo vuče taj unlockani phenom, moj je 117.60 w  maximum...

Ovaj vuce 130 tak watti.

14 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

pa nije to 200c da se topi{#}

15 godina
RaZ0R9111 kaže...

Danas budem probao staviti stock cooler pa da malo H50 ispušem...Malo sumnjam i na napajanje..Miris malo ali stvarno malo vuće na nešto što je užeglo..Komp je čist od prašine.

probaj prst metodu pa vidi da li je ijedan dio coolera ekstremno vruć

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

U Cpu z piše 158w..Ali nv.Posumnjao  sam na kondenzator..Tj da nije možda procurio gdje na matičnoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RaZ0R9111 kaže...

U Cpu z piše 158w..Ali nv.Posumnjao  sam na kondenzator..Tj da nije možda procurio gdje na matičnoj.

pa baci oko , ako je procurio vidit ćeš xd

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
RaZ0R9111 kaže...

Tako pise jer si ga otkljucao pa krivo ocitava.Tdp mu je negdi kao i phenomu 955be,mozda sitno veci.

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
RaZ0R9111 kaže...

pa baci oko , ako je procurio vidit ćeš xd

nemora se vidjet ako je jako sitna rupica,dovljno je dok se zagrije da smrdi,nek proba protrest ako mucka znaci da fali tekucine i to je vjerovatni uzrok

14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Evo probana je i prst metoda..Pumpa je topla..Kiler,Pa vruč ali ne jako znači mogu dugo držati prst na njemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Corsair H50 Smrdi!!!

Pogledaj da ti se nije zavukla neka živina iza matične i sad se na laganoj vatrici peće {#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 15:08 (iggy).
Moj PC  
14 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Corsair H50 Smrdi!!!

Samo se vi zezajte. Imate lika na Corsair-ovom support forumu kojemu je pumpa stala, H50 se otopio i tekućina se razlila po cijelom kompu. Zanimljivo, sad sam pogledao i tema je izbrisana, ali našao sam ovo:

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=96555

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=95184

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

A ništa idem to sve vadit van i provjetrit,nadam se pozitivnim rezultatima...Još jedna stvar,dali mi se smije vidjeti socket dok je postavljeno h50?..znači vide mi se rubovi socketa recimo 1cm.Na kolko bi se okretaja trebala vrtit pumpa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RaZ0R9111 kaže...

A ništa idem to sve vadit van i provjetrit,nadam se pozitivnim rezultatima...Još jedna stvar,dali mi se smije vidjeti socket dok je postavljeno h50?..znači vide mi se rubovi socketa recimo 1cm.Na kolko bi se okretaja trebala vrtit pumpa?

1000-1400 rpm.

14 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

Moja je otprilike uvjek na 1350-1400 okretaja nikad nije bila ispod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Corsair H50 Smrdi!!!

ak smrdi ko trula jaja to je onda amonijak, nastane kad bakterije u vodi krepavaju i raspadaju. a sad neznam sto je tebi problem, al znam da svaka stara voda ima taj uzegli miris, probaj zatvorit bocu s vodom iz slavine na mjesec dana pa onda otvori. to sam ja ko mali napravio, al ne na mjesec vec duze i ne otvorio vec prolio po sobi pa me stara skoro iz kuce izbacila:) a mozda da probas unutra sipat antifriza il sta se vec stavlja, pa da ubija bakterije i alge, mislim da bi to pomoglo.

0 0 hvala 0
15 godina
Flashx kaže...

ak smrdi ko trula jaja to je onda amonijak, nastane kad bakterije u vodi krepavaju i raspadaju. a sad neznam sto je tebi problem, al znam da svaka stara voda ima taj uzegli miris, probaj zatvorit bocu s vodom iz slavine na mjesec dana pa onda otvori. to sam ja ko mali napravio, al ne na mjesec vec duze i ne otvorio vec prolio po sobi pa me stara skoro iz kuce izbacila:) a mozda da probas unutra sipat antifriza il sta se vec stavlja, pa da ubija bakterije i alge, mislim da bi to pomoglo.

To je zatvoreni sistem tj. nemos sipat unutra nista bez modifikacije. A i ne koristi se obicna voda...

Gamers Don't Die, They Respawn.
14 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...
Flashx kaže...

To je zatvoreni sistem tj. nemos sipat unutra nista bez modifikacije. A i ne koristi se obicna voda...

a ako je smrad iz hladnjaka, onda neznam sto bi drugo moglo biti osim vode. samo znam da sam obradivao plastiku puno puta, rezao na cirkularnoj, i svasta, topila se plastika, pa nije bio neznam kakav jaki miris. osim ako ovo nije neka kineska plastika, ona zabranjena u eu:) mozda je nesto drugo, stvarno nemam pojma..

15 godina
Flashx kaže...
GimmieCorsair kaže...
Flashx kaže...

a ako je smrad iz hladnjaka, onda neznam sto bi drugo moglo biti osim vode. samo znam da sam obradivao plastiku puno puta, rezao na cirkularnoj, i svasta, topila se plastika, pa nije bio neznam kakav jaki miris. osim ako ovo nije neka kineska plastika, ona zabranjena u eu:) mozda je nesto drugo, stvarno nemam pojma..

Ja bi rekao da mu kondic pusta, ulje se pretvori u paru i pusta ako ima kratki spoj negdje...

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
Corsair H50 Smrdi!!!

ovako pogledaj prvo na matičnoj dali imas negdlje napuhani kondenzator. drugo takoder i napajanje pogledaj. isto za kondenzator.

i mozda ventovi na radijatoru su se poceli lagano topit provjeri i njih.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice