Pozdrav svima...Imam problem sa h50...Smrdi!!..Meni nepoznat i vrlo ružan miris.Dali je neko več imao takav problem sa njim?.
Pozdrav svima...Imam problem sa h50...Smrdi!!..Meni nepoznat i vrlo ružan miris.Dali je neko več imao takav problem sa njim?.
jedina mogucnost logicna, probusio se i kod zagrijavanja isparava tekucina
Kad smrdi? Kad radi ili stalno? Kakve su temperature? Da li igdje curi?
Postoji mogućnost da se crijev koja povezuje vodeni blok i procesor probušila ili po nekim pretpostavkama se voda pregrijala ili je negdije puko vodeni blok.
Prije bih rekao da mu je crkla pmpa pa se blok pregrijava i topi plastiku.
Smrad dolazi kilera..Provjerio sam i necuri nigdje..Čuje se da voda ili što li je več prolazi kroz cjevi...Evo temperature...Smrdi i ponoči kad je komp ugašen
TMPIN0 je temperature socketa tj proca..
Vent 1 je od h50 original corsair
Vent 2 je pumpa..Temperature su recimo u idleu pošto sam igrao cod4 negdje 5minuta
Kućište je provjetreno dobro..Termalna pasta je artic ceramique.
ne vjerujem bas da bih se toliko zagrijao proc i okolo njega da se plastika topi...malo mi je to eksrtemno
Pumpa radi i čuje se...Dali su ovo ok temperature(gornji post)..
ne vjerujem bas da bih se toliko zagrijao proc i okolo njega da se plastika topi...malo mi je to eksrtemno
Ima phenoma b50 ili b55,unlockanoga,taj proc ima zvjerski tdp.
Lijepo vuče taj unlockani phenom, moj je 117.60 w maximum...
Ima phenoma b50 ili b55,unlockanoga,taj proc ima zvjerski tdp.
Iskreno strah me je da mi matična ne pregori :)..Tj regulacija
Danas budem probao staviti stock cooler pa da malo H50 ispušem...Malo sumnjam i na napajanje..Miris malo ali stvarno malo vuće na nešto što je užeglo..Komp je čist od prašine.
Lijepo vuče taj unlockani phenom, moj je 117.60 w maximum...
Ovaj vuce 130 tak watti.
pa nije to 200c da se topi
Danas budem probao staviti stock cooler pa da malo H50 ispušem...Malo sumnjam i na napajanje..Miris malo ali stvarno malo vuće na nešto što je užeglo..Komp je čist od prašine.
probaj prst metodu pa vidi da li je ijedan dio coolera ekstremno vruć
U Cpu z piše 158w..Ali nv.Posumnjao sam na kondenzator..Tj da nije možda procurio gdje na matičnoj.
U Cpu z piše 158w..Ali nv.Posumnjao sam na kondenzator..Tj da nije možda procurio gdje na matičnoj.
pa baci oko , ako je procurio vidit ćeš xd
Tako pise jer si ga otkljucao pa krivo ocitava.Tdp mu je negdi kao i phenomu 955be,mozda sitno veci.
pa baci oko , ako je procurio vidit ćeš xd
nemora se vidjet ako je jako sitna rupica,dovljno je dok se zagrije da smrdi,nek proba protrest ako mucka znaci da fali tekucine i to je vjerovatni uzrok
Evo probana je i prst metoda..Pumpa je topla..Kiler,Pa vruč ali ne jako znači mogu dugo držati prst na njemu
Pogledaj da ti se nije zavukla neka živina iza matične i sad se na laganoj vatrici peće
Samo se vi zezajte. Imate lika na Corsair-ovom support forumu kojemu je pumpa stala, H50 se otopio i tekućina se razlila po cijelom kompu. Zanimljivo, sad sam pogledao i tema je izbrisana, ali našao sam ovo:
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=96555
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=95184
A ništa idem to sve vadit van i provjetrit,nadam se pozitivnim rezultatima...Još jedna stvar,dali mi se smije vidjeti socket dok je postavljeno h50?..znači vide mi se rubovi socketa recimo 1cm.Na kolko bi se okretaja trebala vrtit pumpa?
A ništa idem to sve vadit van i provjetrit,nadam se pozitivnim rezultatima...Još jedna stvar,dali mi se smije vidjeti socket dok je postavljeno h50?..znači vide mi se rubovi socketa recimo 1cm.Na kolko bi se okretaja trebala vrtit pumpa?
1000-1400 rpm.
Moja je otprilike uvjek na 1350-1400 okretaja nikad nije bila ispod.
ak smrdi ko trula jaja to je onda amonijak, nastane kad bakterije u vodi krepavaju i raspadaju. a sad neznam sto je tebi problem, al znam da svaka stara voda ima taj uzegli miris, probaj zatvorit bocu s vodom iz slavine na mjesec dana pa onda otvori. to sam ja ko mali napravio, al ne na mjesec vec duze i ne otvorio vec prolio po sobi pa me stara skoro iz kuce izbacila:) a mozda da probas unutra sipat antifriza il sta se vec stavlja, pa da ubija bakterije i alge, mislim da bi to pomoglo.
ak smrdi ko trula jaja to je onda amonijak, nastane kad bakterije u vodi krepavaju i raspadaju. a sad neznam sto je tebi problem, al znam da svaka stara voda ima taj uzegli miris, probaj zatvorit bocu s vodom iz slavine na mjesec dana pa onda otvori. to sam ja ko mali napravio, al ne na mjesec vec duze i ne otvorio vec prolio po sobi pa me stara skoro iz kuce izbacila:) a mozda da probas unutra sipat antifriza il sta se vec stavlja, pa da ubija bakterije i alge, mislim da bi to pomoglo.
To je zatvoreni sistem tj. nemos sipat unutra nista bez modifikacije. A i ne koristi se obicna voda...
To je zatvoreni sistem tj. nemos sipat unutra nista bez modifikacije. A i ne koristi se obicna voda...
a ako je smrad iz hladnjaka, onda neznam sto bi drugo moglo biti osim vode. samo znam da sam obradivao plastiku puno puta, rezao na cirkularnoj, i svasta, topila se plastika, pa nije bio neznam kakav jaki miris. osim ako ovo nije neka kineska plastika, ona zabranjena u eu:) mozda je nesto drugo, stvarno nemam pojma..
a ako je smrad iz hladnjaka, onda neznam sto bi drugo moglo biti osim vode. samo znam da sam obradivao plastiku puno puta, rezao na cirkularnoj, i svasta, topila se plastika, pa nije bio neznam kakav jaki miris. osim ako ovo nije neka kineska plastika, ona zabranjena u eu:) mozda je nesto drugo, stvarno nemam pojma..
Ja bi rekao da mu kondic pusta, ulje se pretvori u paru i pusta ako ima kratki spoj negdje...
ovako pogledaj prvo na matičnoj dali imas negdlje napuhani kondenzator. drugo takoder i napajanje pogledaj. isto za kondenzator.
i mozda ventovi na radijatoru su se poceli lagano topit provjeri i njih.