Ima li itko na forumu ovaj cooler ?? Zanima me, jel koliko sam pročitao hladi i ima performanse kao H100i, samo bez onog software-a koji mi onako ništa ne znači, a jeftiniji je 80kn. Jel ima tko kakvu informaciju iz prve ruke o ovom hlađenju ?
Cooler Master 240M
- poruka: 14
- |
- čitano: 3.326
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li itko na forumu ovaj cooler ?? Zanima me, jel koliko sam pročitao hladi i ima performanse kao H100i, samo bez onog software-a koji mi onako ništa ne znači, a jeftiniji je 80kn. Jel ima tko kakvu informaciju iz prve ruke o ovom hlađenju ?
Ja sam čuo i vidjeo kod svog prijatelja,imao je H100i,a kad je nabaviio 240M((Isusa pitaj kako)) negdje u inozemsvu,bio je malkoc tiši i temp je bila 3 celzijusa viša
Imaš ih sada kod nas kupiti inače . Ja sam čitao dobre stvari o tom hlađenju ali bih više volio čuti od nekog našeg mišljenje.
Ja sam ti rekao,tiše je,ali malkoc slabije hladi
po nekim specifikacijama su ova dva coolera ista (Fan Airflow, Fan Air Pressure). dakle osnovna razlika je u dimenzijama "kilerića" i ovaj manji ide na push-pull, čak je i zera skuplji. mislim da bi im i učinak hlađenja trebao biti isti, ili možda ne... ?
stigao buraz iz inostranstva i donio poklone. evo i moj. samo da još smognem vremena, da ga montiram. bit će dosta posla, radijator ide na vrh kućišta. al neka. jedva čekam počet ...
rezervoar 240M/L ili dvije 120mm su muss za FX8320/50 ispod toga je sve tanko.
imao ga tjedan dana narucio iz njemacke za 70€ bila akcija i postarina 10€ al je imao gresku i ja ga vratio i konj trazio pare nazad jer mi trebalo za nesto drugo i sad sam bez njega :(
a u tih tjedan dana sto sam ga imao je bio super, idle oko 23 a u full nije isao preko 55. na 4.2ghz
evo za kolegu Almina94 ss, za usporedbu. hladnjak je u svakodnevnom radu i igranju gotovo nečujan.
Hvala puno kolega! Ipak ce prije pasti ovaj cooler nego Nocuta NH-D14. Dobro hladi, ne zauzima puno prostora u kucistu kao noctua, estetski puno ljepse, sto je meni jako bitno.
naravno, ta noctua je vrhunski hladnjak. ako se ne varam, čak je i zericu bolja od ovog CM u testovima, koliko se sjećam. imao ju je itomic009 i sjećam se da su rezultati bili fantastični. malo se noctui prigovara zbog boje, ali to je tako nebitno ... bar meni :-)
Ako imate dobar zračni hladnjak, lapping procesora se isplati više nego vodeno hlađenje.
imao ga tjedan dana narucio iz njemacke za 70€ bila akcija i postarina 10€ al je imao gresku i ja ga vratio i konj trazio pare nazad jer mi trebalo za nesto drugo i sad sam bez njega :(
a u tih tjedan dana sto sam ga imao je bio super, idle oko 23 a u full nije isao preko 55. na 4.2ghz
Što je točno bila greška da si morao vračati? Ima li tko problema sa pumpom? Uzeo prije nekih mjesec dana taj cooler, pumpa čudno radila, vratio i dobio novi. Rekli da je faulty pump. Sa novom isti problem. Pa jel moguće da 2/2 imaju sjebanu pumpu?? Navlačim se već skoro mjesec dana sa Cooler Masterom i Computer Universe!
Hvala, LP
isto pumpa bila problem....meni to nije bio prirodan zvuk za pumpu.