Usisivač u ruke,sve očisi,gumice vidi dal su sve nabroju,dal koji saraf fali,pa ima takta.a moguca je vrlo vjerojatno voltaza,pa "odskace" ventilator.
a ima powe_fun i CPU_fun ja sam spoio u cup_fan 4-pinski je i sve sam dobro spojio...nez zas me tamo trazi da instaliram 4-pinski...
Ma ne moraš stalno držati na max. Eto ako ekipa kaže da je ono prije bilo loše, stavi na level 7 i temperatura na 45°C.
Biti će barem malo tiše.
Ma ne moraš stalno držati na max. Eto ako ekipa kaže da je ono prije bilo loše, stavi na level 7 i temperatura na 45°C.
Biti će barem malo tiše.
stavio sam na lvl 6 i temp je 46°C..pa nek tako bude dok ne kupim bolji cooler :D
Evo neznam kakvi su stock amd hladnjaci ali intelovi su 4 pinski. Pinovi ideju u maticnu (pise ti u uputstvima kamo treba zastekati cpu fan), ja mislim da si ti (ako si ti slagao, ili su ti drugi) zastekao vent u neki krivi utor. Ili u 3 pinski ili nesto trece..
Dobro je spojio. ASRock ploče su takve, ne reguliraju brzinu automatski, nego moraš postaviti sam.
Evo neznam kakvi su stock amd hladnjaci ali intelovi su 4 pinski. Pinovi ideju u maticnu (pise ti u uputstvima kamo treba zastekati cpu fan), ja mislim da si ti (ako si ti slagao, ili su ti drugi) zastekao vent u neki krivi utor. Ili u 3 pinski ili nesto trece..
Dobro je spojio. ASRock ploče su takve, ne reguliraju brzinu automatski, nego moraš postaviti sam .
Ja mogu staviti na automatski ili sam odrediti iznad koje temperature mi se vent ubrzava.
P.S. Svi CPU hladnjaci idu na 4-pin konektor, Intel/AMD nema razlike
Dobro je spojio. ASRock ploče su takve, ne reguliraju brzinu automatski, nego moraš postaviti sam .
al nemogu sam promjenit onaj Vcore nemogu primjenit...smao mogu odredit lvl fan-a
Imas li fotoaparat ili mob sa kamerom da slikas opcije BIOS-a?
Imas li fotoaparat ili mob sa kamerom da slikas opcije BIOS-a?
eo sad cu....
VCore mijenjaš u drugoj opciji. Opcija Advanced > CPU Configuration
Ja mogu staviti na automatski ili sam odrediti iznad koje temperature mi se vent ubrzava.
Kako?
EDIT: btw, pinjo sad ti je cpu na istoj temp samo je brzina venta tri puta manja, sigurno je puno ugodnije.
Kako?
EDIT: btw, pinjo sad ti je cpu na istoj temp samo je brzina venta tri puta manja, sigurno je puno ugodnije.
Opcija u BIOS-u.
EDIT: mislim da sam krivo shvatio, ugl ako iskljucim CPU quiet fan opciju onda mi se vent vrti konstantno na 100% neovisno o temperaturi procesora.
eo...
Tako je i meni, postavljeno ti je da ti se vent vrti na 60% i sve dok ti je temp ispod 50°C (+/- tolerancija kolko pise) on ce se tolko konstantno vrtjeti. Ako ti je max 6 tisuca i nesto okretaja mislim da ti je tih 60% tu negdje 4 tisuca i nesto (odnosno kolko ti pise ako ti je temp procesora 50°C)
Za ovo upozorenje: ne traži da nešto mijenjaš, sve je ok ako radi (a radi ti), nego te samo upozorava da funkcija radi sa 4-pinskim ventovima.
EDIT: koja opcija?
je puno je ugodnije....
ono Vcore...jel to Voltage cpu?? nisam htjeo nis pomjerat da nebi kojim slucajem nes pokido :D
Da to je CPU Voltage.
EDIT: možeš probati malo smanjiti.
Manji napon - manje zagrijavanje - manja brzina ventilatora potrebna da ohladi procesor - tisi sistem
da onda smanjim jos lvl-a manje??ili da ostavim
Smanjivaj dok ti temperature ne budu u loadu max 65 stupnjeva, nema veze može on to izdržati.
Pa smanji...
Ako ti se srusi sistem, onda znas da si previse smanjio.
Ali, generalno koliko ja vidim nista se znacajno ne mijenja kod tebe...
Je, da si nesto sitno dobio (mada sam se pogubio sto je gdje idle, a sto je load), ali kada pogledam te sve slike, ja i dalje mislim da taj cooler ne sjeda kako spada na taj procesor.
Probaj to sve maksimalno opteretiti, pa onda vidjeti temperature.
Smanjivaj dok ti temperature ne budu u loadu max 65 stupnjeva, nema veze može on to izdržati.
Ni slucajno, 55°C je valjda neki maximum kolko bi temp trebale biti
Ako ne planiraš kupiti novi cooler, svakako zamijeni termalnu pastu. Preporučam ti Arctic Silver 5, http://www.links.hr/index.php?naziv=Termalna+pasta+ARCTIC+SILVER+5&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.007
Da, ali ne sa stock coolerom!
Da, ali ne sa stock coolerom!
Opcenito za zdravlje procesora, zato sam i rekao da su stock cooleri šrot
Istina, ali ipak ako godinama procesor hladi stock cooler, neće mu ništa biti.
U BIOS ulaziš tako da stisneš F2 ili DEL. H/W Monitor bi it trebala biti treća ili četvrta opcija. (glavna opcija, ona koja piše na vrhu ekrana)
EDIT: CPU Quiet Fan je zadnja opcija
naso sam sry nisam ni iso gledat...nemogu sam namjestit nego imam levele bilo na lvl9(max) i sad sam stavio na lvl1(oko 2000 rpm)..al sada dok nista neradim temp je 55 stupnjeva
Ak originalni hladnjak tj vent od X2 240 ima 4 PIN utor, onda ima i taj ventilator na hladnjaku od X4 965 isto tak. Stavi na Level 5 u Bios pod CPu Quiet Fan i to ce onda bit ok i ne pre bucno. Temperaturu proca mjeri sa ovim dole programom bolji je tj Core temperature to je bitno a ne sa Speedfan.
Vidim da imaš cooler Katana 3, jesi li ikad probao isključiti CPU Quiet Fan i izmjeriti temperature?
Vidim da imaš cooler Katana 3, jesi li ikad probao isključiti CPU Quiet Fan i izmjeriti temperature?
Cemu to samo bi se onda vrtil ventilator na 100%, a za to nema uopce potrebe kad i na ovoj brzini od 1.600 okretaja dobro hladi ventilator od 9cm tj Katana 3.
A eto. Samo su me zanimale najniže temperature s tim hladnjakom.