Bucan komp

poruka: 77
|
čitano: 16.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Usisivač u ruke,sve očisi,gumice vidi dal su sve nabroju,dal koji saraf fali,pa ima takta.a moguca je vrlo vjerojatno voltaza,pa "odskace" ventilator.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

a ima powe_fun i CPU_fun ja sam spoio u cup_fan 4-pinski je i sve sam dobro spojio...nez zas me tamo trazi da instaliram 4-pinski...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Ma ne moraš stalno držati na max. Eto ako ekipa kaže da je ono prije bilo loše, stavi na level 7 i temperatura na 45°C.

Biti će barem malo tiše. 

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Bucan komp
godo kaže...

Ma ne moraš stalno držati na max. Eto ako ekipa kaže da je ono prije bilo loše, stavi na level 7 i temperatura na 45°C.

Biti će barem malo tiše.

stavio sam na lvl 6 i temp je 46°C..pa nek tako bude dok ne kupim bolji cooler :D

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
15 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Evo neznam kakvi su stock amd hladnjaci ali intelovi su 4 pinski. Pinovi ideju u maticnu (pise ti u uputstvima kamo treba zastekati cpu fan), ja mislim da si ti (ako si ti slagao, ili su ti drugi) zastekao vent u neki krivi utor. Ili u 3 pinski ili nesto trece..

Dobro je spojio. ASRock ploče su takve, ne reguliraju brzinu automatski, nego moraš postaviti sam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 23:09 (godo).
17 godina
neaktivan
godo kaže...
Zuja kaže...

Evo neznam kakvi su stock amd hladnjaci ali intelovi su 4 pinski. Pinovi ideju u maticnu (pise ti u uputstvima kamo treba zastekati cpu fan), ja mislim da si ti (ako si ti slagao, ili su ti drugi) zastekao vent u neki krivi utor. Ili u 3 pinski ili nesto trece..

Dobro je spojio. ASRock ploče su takve, ne reguliraju brzinu automatski, nego moraš postaviti sam .

Ja mogu staviti na automatski ili sam odrediti iznad koje temperature mi se vent ubrzava.

P.S. Svi CPU hladnjaci idu na 4-pin konektor, Intel/AMD nema razlike

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
godo kaže...
Zuja kaže...

Dobro je spojio. ASRock ploče su takve, ne reguliraju brzinu automatski, nego moraš postaviti sam .

al nemogu sam promjenit onaj Vcore nemogu primjenit...smao mogu odredit lvl fan-a

17 godina
neaktivan
Bucan komp

Imas li fotoaparat ili mob sa kamerom da slikas opcije BIOS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Imas li fotoaparat ili mob sa kamerom da slikas opcije BIOS-a?

eo sad cu....

15 godina
neaktivan
Bucan komp

VCore mijenjaš u drugoj opciji. Opcija Advanced > CPU Configuration

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
godo kaže...
Zuja kaže...

Ja mogu staviti na automatski ili sam odrediti iznad koje temperature mi se vent ubrzava.

Kako?

EDIT: btw, pinjo sad ti je cpu na istoj temp samo je brzina venta tri puta manja, sigurno je puno ugodnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 22:45 (godo).
15 godina
neaktivan
Bucan komp

eo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
godo kaže...

Kako?

EDIT: btw, pinjo sad ti je cpu na istoj temp samo je brzina venta tri puta manja, sigurno je puno ugodnije.

Opcija u BIOS-u.

EDIT: mislim da sam krivo shvatio, ugl ako iskljucim CPU quiet fan opciju onda mi se vent vrti konstantno na 100% neovisno o temperaturi procesora.

pinjo93 kaže...

eo...

Tako je i meni, postavljeno ti je da ti se vent vrti na 60% i sve dok ti je temp ispod 50°C (+/- tolerancija kolko pise) on ce se tolko konstantno vrtjeti. Ako ti je max 6 tisuca i nesto okretaja mislim da ti je tih 60% tu negdje 4 tisuca i nesto (odnosno kolko ti pise ako ti je temp procesora 50°C)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 22:48 (AA-d00d).
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Za ovo upozorenje: ne traži da nešto mijenjaš, sve je ok ako radi (a radi ti), nego te samo upozorava da funkcija radi sa 4-pinskim ventovima.

EDIT: koja opcija?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 22:50 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

je puno je ugodnije....

ono Vcore...jel to Voltage cpu?? nisam htjeo nis pomjerat da nebi kojim slucajem nes pokido :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Da to je CPU Voltage. 

EDIT: možeš probati malo smanjiti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 22:58 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bucan komp

wvo sad sam namjestio...i sta sad to pomaze da bude tisi...sryte sto sam ovako dosadan al ucim se :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bucan komp

Manji napon - manje zagrijavanje - manja brzina ventilatora potrebna da ohladi procesor - tisi sistem

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

da onda smanjim jos lvl-a manje??ili da ostavim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Smanjivaj dok ti temperature ne budu u loadu max 65 stupnjeva, nema veze može on to izdržati.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina
odjavljen
Bucan komp

Pa smanji...

Ako ti se srusi sistem, onda znas da si previse smanjio.

Ali, generalno koliko ja vidim nista se znacajno ne mijenja kod tebe...

Je, da si nesto sitno dobio (mada sam se pogubio sto je gdje idle, a sto je load), ali kada pogledam te sve slike, ja i dalje mislim da taj cooler ne sjeda kako spada na taj procesor.

Probaj to sve maksimalno opteretiti, pa onda vidjeti temperature.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 23:10 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

Smanjivaj dok ti temperature ne budu u loadu max 65 stupnjeva, nema veze može on to izdržati.

Ni slucajno, 55°C je valjda neki maximum kolko bi temp trebale biti

15 godina
neaktivan
Bucan komp

Ako ne planiraš kupiti novi cooler, svakako zamijeni termalnu pastu. Preporučam ti Arctic Silver 5, http://www.links.hr/index.php?naziv=Termalna+pasta+ARCTIC+SILVER+5&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.007

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 23:32 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Zvonimir Zubić kaže...

Da, ali ne sa stock coolerom!

17 godina
neaktivan
godo kaže...
AA-d00d kaže...

Da, ali ne sa stock coolerom!

Opcenito za zdravlje procesora, zato sam i rekao da su stock cooleri šrot

15 godina
neaktivan
Bucan komp

Istina, ali ipak ako godinama procesor hladi stock cooler, neće mu ništa biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pinjo93 kaže...
godo kaže...

U BIOS ulaziš tako da stisneš F2 ili DEL. H/W Monitor bi it trebala biti treća ili četvrta opcija. (glavna opcija, ona koja piše na vrhu ekrana)

EDIT: CPU Quiet Fan je zadnja opcija

naso sam sry nisam ni iso gledat...nemogu sam namjestit nego imam levele bilo na lvl9(max) i sad sam stavio na lvl1(oko 2000 rpm)..al sada dok nista neradim temp je 55 stupnjeva

Ak originalni hladnjak tj vent od X2 240 ima 4 PIN utor, onda ima i taj ventilator na hladnjaku od X4 965 isto tak. Stavi na Level 5 u Bios pod CPu Quiet Fan i to ce onda bit ok i ne pre bucno. Temperaturu proca mjeri sa ovim dole programom bolji je tj Core temperature to je bitno a ne sa Speedfan.Cool

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 23:47 (rambox).
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Vidim da imaš cooler Katana 3, jesi li ikad probao isključiti CPU Quiet Fan i izmjeriti temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
godo kaže...

Vidim da imaš cooler Katana 3, jesi li ikad probao isključiti CPU Quiet Fan i izmjeriti temperature?

Cemu to samo bi se onda vrtil ventilator na 100%, a za to nema uopce potrebe kad i na ovoj brzini od 1.600 okretaja dobro hladi ventilator od 9cm tj Katana 3.Cool

15 godina
neaktivan
Bucan komp

A eto. Samo su me zanimale najniže temperature s tim hladnjakom. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice